Prijave za državnu pomoć punoletnim građanima krajem aprila

Ministar finansija, Siniša Mali, najavio je danas da će krajem aprila početi prijava, a već početkom maja isplata, u dva dela, državne pomoći svim punolenim građanima, koji izraze interesovanje.

– Isplatićemo dva puta po 30 evra svim punoletnim građanima koji se prijave za ovu vrstu pomoći. Isplata će biti organizovana u maju i u novembru ove godine. To važi za sve državljane Republike Srbije, a predviđeno je i dodatnih 50 evra za penzionere, koji ne moraju da se prijavljuju jer će automatski dobiti uplate. Prvu uplatu mogu da očekuju već prve nedelje maja – rekao je Mali i naveo da će prijava koja počinje 28. aprila biti organizovna na isti način kao i prošle godine.

Pomoć države građanima i privredi nastaviće se u cilju očuvanja postignutih rezultata, te da će u okviru trećeg paketa pomoći, za šta je izdvojeno oko 250 milijardi dinara, polovinu minimalne zarade za tri meseca po zaposlenom dobiti i velika preduzeća.

– Reč je o ukupno 1,5 milion zaposlenih. Svako od njih će dobiti za tri meseca ukupno 48.000 dinara od države. Dodatno ćemo pomoći i turizmu, sektoru koji je najugroženiji. Oni će pored ove pomoći dobiti dodatnu celu minimalnu zaradu. Osim toga, pomažemo i gradske hotele, koji će dobiti 350 evra po individualnom ležaju, odnosno 150 evra po smeštajnoj jedinici – dodao je ministar Mali.

Precizirao je da je tu vrstu pomoći prošle godine dobilo 312 hotela, dok u sektoru turizma ima oko 12.000 registrovanih privrednih subjekata sa oko 65.000 zaposlenih.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Ris kaže:

  Bilo bi dobro da je kao i prošli put po 100 e, taman jedan mesec režije, ali poklonu se u zube ne gleda. Više sreće u sledećem životu.Možda budem rodjen u Briselu ili kakve sam sreće na nekoj plantaži pirinča.

 2. Šojić kaže:

  Mršavo

 3. kuki kaže:

  Ne daju oni ništa ,naime povečanim porezima ,prirezima ,paušalima unapred uzimaju više od građana nego što ‘daju’.

 4. Caru carevo kaže:

  Sramota. Kakva bre pomoć. Da hoće pomoći, ne bi nam otimao hleb iz usta.

 5. YU kaže:

  SELJACIMA SU SMANJILI SUBVENCIJU ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE ZA 1200 DIN.PO 1 HEKTARU, A POREZ AKO NEPLATE NA VREME SLEDUJE IM KAMATA I KAZNA.
  POLJOPRIVREDNIKU RODILO NE RODILO MORA DA PLATI NAMET. SMANJENA SUBVENCIJA MORA DA POKRIJE PREDIZBORNO BAHAĆENJE SNS.
  A AKO NEPLATI SOCIJALNO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SLEDUJE I PRINUDNA NAPLATA TJ PRODAJA ZEMLJIŠTA. A SIGURNOM GLASAČKOM TELU POMOĆ OD 50E.

 6. Anonimni kaže:

  @YU
  To je posledica glasanja , odnosno sedenja u kući na dan glasanja. Kako se ono kaže: posle glasanja nema kajanja. Ili da prevedem , ako vi nećete da se bavite politikom, politika će da se bavi vama. Pa izvol’te.

 7. Anonimni kaže:

  @anonimni nema to veze sa neglasanjem ima samo sa tim sto ste u manjini

 8. Raspop Teodosije kaže:

  @Anonimni, (onaj drugi)

  U pravu si, to je samo zato što je pošten svet u manjini, a vi lopuže u većini.

 9. Anonimni kaže:

  By by vi kvazi posteni

OSTAVITE KOMENTAR