Prijem za Šikoru, vicešampiona Evrope u bodibildingu

Subotica odavno nosi epitet grada sporta. Nakon brojnih medalja i titula osvojenih u ovoj godini, Subotica može da se pohvali i činjenicom da u njoj živi i evropski vicešampion u bodibildingu.

Igor Šikora, bodibilder subotičkog Spartaka, nedavno je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji, i to u izuzetno jakoj konkurenciji od petnaest takmičara sa starog kontinenta.

“Ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri. Moram napomenuti da sam i četvrti na svetu, što je inače u Srbiji, u seniorskoj konkurenciji u Srbiji u poslednjih tridesetak godina najveći rezultat na Svetskim prvenstvima, kada su muškarci u pitanju. Pored ovog rezultata, motivisan sam da idem dalje, da sledeće godine na Svetskom prvenstvu pokušam da donesem zlatnu medalju”, rekao je Šikora.

Tim povodom u Gradskoj kući mu je priređen prijem, gde je istaknuto zadovoljstvo činjenicom da je Subotica ne samo imala predstavnika, već i osvajača medalje na ovako prestižnom takmičenju.

“Ovaj sport, polako ali sigurno, dobija na svojoj popularizaciji, i upravo se nadamo da će osvajanje ove medalje, i ova medijska promocija, doprineti još većoj popularizaciji ovog sporta u Subotici i da će se u klubu Spartak, koji se bavi sa ovim, naći veliki broj Subotičana koji će se spremati za neka naredna buduća takmičenja i takođe predstavljati naš grad na velikim takmičenjima”, ocenila je članica Gradskog veća zadužena za sport Nataša Aleksić.

Bodibilding klub “Spartak” je jedan od najmlađih u ovom sportskom društvu.

Na prošlogodišnjem šampionatu Srbije zauzeli su ekipno četvrto mesto, sa dve zlatne i jednom bronzanom medaljom.


RTVKOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Gace su pretesne da bi u njih stao Spartakov novac.ali ovo je za svaku pohvalu hommosapijensima-veliki potenciometar za zlatne medalje koje sportisti donose u gradsku upravu.Mozda da ubuduce zlatne medalje i pehari stoje u usluznom centru gradske kuce-i sportistima bi bilo lakse da ne moraj

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =