Prikupili 659 hiljada dinara za lečenje malog Olivera

Na šetalištu kod Gabrić ćuprije u subotičkom naselju Prozivka održan treći humanitarni bazar, čiji je cilj prikupljanje novca namenjenog za lečenje devetomesečnog Olivera Pal Gajodija iz Bajmoka.

 Subotičani velikog srca ovoga puta prikupili su 659 hiljada dinara.

Subotičani su učestvovali u tomboli, licitaciji, kupovali su slatkiše, voće i sokove, deca su se igrala u dvorcu, oprobala u sportskim disciplinama…

– Ovom prilikom od svih aktivnosti prikupili smo 659 hiljada dinara. Bicikl smo prodali za 7.500, a alat za 10.000 dinara. Prodali smo više od 1.200 tombola – kaže Radmila Vidaković, jedna od organizatorki bazara. – Zahvaljujem se i donatorima vrednih nagrada i svim sugrađanima koji su nam se pridružili i pomogli da se novac za lečenje malog Olivera što pre prikupi.

Podsetimo, Oliver je rođen kao zdrava beba. Posle mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu. Posle mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza – smrtonosna neuromišićna bolest Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Posle toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru. Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove lekova.

Foto. Fondacija Budi human

Svi koji žele da pomognu Oliverovo lečenje, mogu to da učine i slanjem SMS poruke 848 na broj 3030 ili uplatom na račune Fondacije “Budi human – Aleksandar Šapić”:

Dinarski račun: 160-6000000732419-36

Devizni račun: 160600000073285198

IBAN: RS35160600000073285198KOMENTARI

  1. bac Vranje kaže:

    Za nasu decu i za svoje dzepove… Toliko o onima koji su trebali obezbediti lecenje za Olivera,gde ce ti dusa ministre. Pozdrav svima koji su dokazali i ovaj put koliko ova Vlada brine o deci. Bio je lep hepening i drago mi je ovo bio majuspesniji skup.

  2. Humanitarni Bazari Dream Team kaže:

    Drago nam je da ste bili i uzivali u programu i pomogli Oliveru ❤

OSTAVITE KOMENTAR