Pripreme pred otvaranje Gerontoloških klubova u Subotici

U Subotici se sprovode poslednje pripreme pred ponovno otvaranje Gerontoloških klubova na teritoriji grada. Što se tiče domskih objekata, tu će i dalje ostati na snazi sve restriktivne mere zaštite.

Gerontološki klub „Centar I“ u Subotici i dalje je prazan, ali se već ove nedelje ovde očekuju prvi gosti. Trenutno se obavlja dezinfekcija objekta, što je jedan od preduslova za ponovno otvaranje.

!Svi gerontološki klubovi će biti dezinfikovani i mi ćemo primanjivati sva pravila koja važe i za ostale ugostiteljske objekte. Dakle razmaci kod sedenja za stolovima, pružanje frizerskih, pedikirskih, manikirskih usluga, isto tako ćemo primeniti svu opremu, sve mere predostrožnosti, dakle hoćemo da vratimo gerontološke klubove našim starijim sugrađanima, ali naravno poštujući sve mere zaštite”, kazao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Dezinfekciju gerontoloških klubova obavlja Veterinarski zavod iz Subotice. Ta firma je gradu tokom vanrednog stanja donirala finansijska sredstva, a dezinfekciju je obavlja u dogovoru sa Štabom za vanredne situacije.

“Osim Gerontološkom centru, za vreme pandemije, vršene su usluge dezinfekcije javnih površina i drugih javnih ustanova na teritoriji grada Subotice. I u narednom periodu, pošto je pandemija, ono što kažu, još prisutna, dezinfekcija i lična higijena svakako biće prioritet, tako da će naša DDD ekipa biti na raspolaganju Gerontološkom centru u Subotici”, saopštio je Vladan Zubac, Veterinarski zavod Subotica.

Za sledeću nedelju je inače najavljeno svečano otvaranje rekonstruisanog Gerontološkog kluba „Centar II“, a što se tiče domskih objekata, tu i dalje ostaju na snazi mere kao što su zabrana poseta, zabrana ulazaka i izlazaka, i te mere će, kako direktor objašnjava ostati na snazi sve dok epidemiološka slika ne bude u potpunosti čista.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR