Prodaju igračke za bolesnog Olivera

Sestre Petra (11) i Staša (9) Mak iz Subotice, uprkos hladnom i lošem vremenu, više od nedelju dana, svakodnevno prodaju svoje stare igračke na ulici sa najhumanijim i najnesebičnijim mogućem ciljem – da pomognu u sakupljanju novca za lečenje malog Olivera Paj Gajodija koji boluje od smrtonosne bolesti.

Lekcija iz humanosti dve sestre podstakla je i njihove vršnjakinje da se priključe akciji. Mlade subotičke heroine zajedničkim snagama tako za nekoliko sati ponekad zarade i do deset hiljada dinara, a kući se ne vraćaju dok sve ne prodaju.

“Želim da se zahvalim ljudima koji su tako humani, zato što su donirali i pomogli toj deci”, ispričala je za Kurir televiziju Staša, koju majka ne može da natera da uđe u kuću sve dok ne proda sve igračke.

“Nisam htela da odem, što više para sakupimo to bolje, možemo više da im pomognemo”, zaključila je humana devojčica.

Njena mlađa sestra Petra odgovorila je i zašto su se odlučile da pomogne Oliveru.

“Ljudi bi trebalo da pomažu drugima, jer nije lepo da ne pomažeš!”, zaključila je ona, a njena drugarica Mihaela Ivković dodala je:

“Nije lepo samo tako da prođeš, ništa da ne pomažeš, a deca se muče”.

Oliver Pal Gajodi boluje od spinalne mišićne atrofije. Za nekoliko dana napuniće prvu godinu života, koju je proveo u bolnici, na aparatima. Za njegovo lečenje do sada je prikupljeno oko polovine potrebne sume, koja iznosi 2,3 miliona evra.

 (Kurir.rs)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 39 = 43