Produžen drugi upisni rok za Građevinski fakultet

Građevinski fakultet Subotica, Univerziteta u Novom Sadu, produžio je II konkursni rok za upis na osnovne akademske studije građevinarstva, gde studenti, po želji, mogu da se opredele za studijske module: konstrukcije, hidrotehnika i vodno inženjerstvo okoline, saobraćajnice i stambeno projektovanje.

 

Na fakultet se u ovom roku može upisati ukupno 76 studenata od kojih 52 studenta na finansiranje iz budžeta i 24 samofinansirajuća studenta. Od ukupnog broja studenata finansiranih iz budžeta mogu se upisati tri studenta koji su zaršili odgovarajuće srednje škole u inostranstvu, kao i dva studenta romske nacionalnosti.

 

Trajanje konkursa II konkurnog roka i prijavljivanje kandidata je do 20.9.2013. do 9 časova. Kandidati će polagati prijemni ispit iz matematike, na srpskom ili mađarskom jeziku, 20. septembra u 10 časova, dok će se upis vršiti istog dana od 11 do 13 časova.

 

Uslovi konkurisanja na osnovne akademske studije su završeno srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju.

 
Dokumentacija koja se podnosi prilikom prijave kandidata  jeste diploma srednje škole i overena fotokopija, svedočanstvo za svaki razred i overene fotokopije, originalni izvod iz matične knjige rođenih (sa JMBG brojem) kao i dokaz o uplati novčane naknade za polaganje prijemnog ispita koja iznosi 5.200,- din. Originalna dokumenta se donose na uvid, a fotokopije i izvod iz matične knjige rođenih se zadržavaju na fakultetu.

 

Kriterijumi za utvrđivanje redosleda na rang listi su prosek ocena u srednjoj školi i osvojen broj bodova na prijemnom ispitu.

 

Cene studiranja fakultet formira tako da budu među najnižima u zemlji, pa tako troškovi samofinansiranja iznose 72000 dinara na godišnjem nivou, dok cena školarine za strane studente iznosi svega 1500 evra. Cena smeštaja jeste još jedna povoljnost studiranja u Subotici, dok gotovo svi budžetski studenti imaju mogućnost da dobiju smeštaj i hranu u okviru Studentskog centra.

 

Više infomacija možete dobiti na zvaničnom sajtu fakulteta: www.gf.su.ac.rs.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR