Program dočeka Nove godine na trgu

Grad Subotica tradicionalno organizuje doček Nove godine na glavnom gradskom trgu. Program 31. decembra počinje u 22 sata nastupom ansambla “Hajo” koji će da izvodi starogradske melodije, a nakon ponoći nastupiće bend Night kruiser bend koji izvodi klasničnu džez muziku, evegrin medodije, kao i hitove internaciopnalnih izvođača 60-tih, 70-tih i 80 -tih i rok muziku.

 

U ponoć će biti priređen sedmominutni vatromet, a sugrađani će moći da zaigraju uz valcer "Na lepom plavom Dunavu". Kao i prethodnih godina, centar grada će u novogodišnjoj noći biti ograđen iz bezbednosnih razloga. Ulaz će, naravno biti slobodan, jedino ograničenje je da se u tu zonu neće smeti uneti bilo kakvo oružje, pirotehnička sredstva, petarde i staklena ambalaža. Posetioci mogu uneti svoju hranu i piće, ali ne u staklenoj ambalaži.

 

Tradicionalni novogodišnji koncert ove godine biće upriličen 29. decembra. Subotička filharmonija izvodiće dela Bramsa, Štrausa, Verdija, Bizea i drugih autora. Dirigent će biti Aleksandar Kojić iz Novosadske opere. Karte se mogu kupiti od 16.decembra u gradskoj suvernirnici i koštaju 2000 dinara.

 

Gradonačelnik je istakao da će svako morati od funkcionera kupiti kartu i da javna preduzeća neće moći da kupuju karte za zaposlene. U organizaciji nove godine grad će da utroši dva miliona dinara, što je za milion dinara manje u odnosu na prošlu godinu.

 

 

docek nove godineKOMENTARI

 1. drz ne daj kaže:

  Drugim recima – NISTA

 2. ............. kaže:

  sramota za grad za docek…..na trgu…..jedno veliko NULA………..barem da su obezbedi nesto lepse neku bolju muziku!Kad ljudi niovako nemaju para da odu nigde!Jer posla nema!!!Subotica kao da je mrtvo

 3. zorandjala kaže:

  prvi maj mi je nekako bio veci svetac ,a i vreme je lepse pa je moglo biti nekako svecanije,aod njega nista kazu komunisticki pa ga netreba slaviti.pa se sad pitam zasto bi slavio novu godinu cime je to ona zasluzila,scake sam stariji,sve vise netrebam nikom,znam da ce ova sledeca biti gora od predhodne,cene ce porasti bar30 posto,kucu cu morati popravljati kreciti, unuci sve veci treba vise para,a penziju dizu procentualno sto odgovara samo krkobabicu,pa posle svega neka ml neko kaze sta je tu za slavlje.zato je program na trgu i suvise grandiozan za moje prilike .a kako je sa vama al posteno.

 4. nenad kaže:

  za ovo sranje 2 miliona dinara ma koga lazete vise sramota

 5. Stipane,siti se... kaže:

  A karavani prolaze,i prolaze !!!

  Kako rece,nedavno nasa sugradjanka-u prosecno situiranoj porodici,veoma velika stvar je bila,prosetati centrom grada,familijarno,popiti limunadu,kupiti sladoled,…sretno,sigurno,stici kuci,punog srca nastaviti zivot,i boriti se za BOLJE SUTRA !!!

  Pitam se:Imali toga,negde,(pa i izvan Subotice),danas ???

  Program je OK !!!

  Ali,dali su,Gospodo PROFESIONALNI POLITICARI,vase namere iskrene ?????

  Mi smo spremni  zadovoljit se sa "MALIM". A vi ???

  Verujem,da vi jedan "prosecan" docek NG, z*****te,za nepunih 24 h, a mi taj trenutak cekamo

  samo 365 dana !!!
  Faljen Isus I Marija !!!

 6. tipican-subotickimrgud kaže:

  koja smo mi seljana…

 7. Neša kaže:

   

  tipican-subotickimrgud:

  koja smo mi seljana…

   

   

  Ah, konačno imam istomišljenika! Meni, inače, redovno lupaju brdo minusa kada god kritikujem malograđanštinu ovog "grada".

 8. komšija kaže:

  Tuftj (Subotica) (Dog sleeping, didn't street…) .

 9. V. kaže:

  Ako ukucate u Google "Novi Sad", pa posle "Subotica", primetićete jednu zanimljivu informaciju. Da je Novi Sad, u smilsu teritorije je zapravo MANJI ("Area: 269.9 sq miles (699 km²)") od Subotice ("Area: 389 sq miles (1,008 km²)"). A ako pogledamo, kako se Novi Sad razvija, a Subotica je sve siromašnija. Jeste da je Novi Sad "glavni grad" Vojvodine, ali nije sve u tome. Drugačija vlada, drugačiji način razmišljanja. Zašto kod nas nikome nije stalo da se malo i mi razvijamo? Da se nešto poboljša u gradu, da se nekako iskopaju te pare za Narodno pozorište, i za zelenu fontanu?…To nisu samo obični objekti, to su simboli grada!  Ako već neko ima tu moć da uradi nešto, zašto to ne iskoristi na dobar način? Recimo da kupiš jednu veliku šunku. I ti stalno skidaš meso, i skidaš, i skidaš, i jednog dana nema više mesa, a ti i dalje pokušavaš da skidaš. To rade naši političari, samo da bi oni živeli u nekom luksuzu, a "šunka" je naš grad. I ako smo već kod nove godine, mnogo "siromašniji" gradovi uspevaju da pozove mnogo poznatije bendove i izvođače. Ali nek bude program takav kakav, ako smo već "uštedili" milion dinara, zašto se to ne ulaže u nešto korisno? … Ja ovde ništa ne razumem. 

 10. Nikola96 kaže:

  Šta reći?

  Nemate srca ni obraza….blush

   

 11. D. kaže:

  Do jaja! Svake godine sve bolji i bolji program! laugh

  Ne kontam zasto se uopste i pravi ista, ako je u stvari nista. Bolje da su te pare potrosene na gomilu zapocetih projekata koji se nikada nece zavrsiti u ovom gradu.

 12. Anonimni kaže:

  mlogradjanstina u selendri……

   

   

OSTAVITE KOMENTAR