Projekat: Platforma za socijalno preduzetništvo

Juče je U Privrednoj komori Beograda, održan  Prvi Sajam Socijalnog Preduzetništva, u okviru kojeg je Forum mladih sa invaliditetom (FMI) predstavio realizaciju projekta „Platforma za socijalno preduzetništvo“.

Isti je podrazumevao održavanje Škole socijalnog preduzetništva, tokom koje je kroz obuku, 20 polaznika imalo priliku da sa jedne strane unapredi poslovna znanja i veštine, dok su sa druge strane imali priliku da izrade evetualne poslovne planove za svoje ideje.

 

Glavni cilj organizatora Sajma jeste doprinos razvoju preduzetništva u Srbiji, a da isto tako promoviše postojeća socijalna preduzeća i podrži buduće socijalne preduzetnike putem kojem će imati priliku da se predstave široj zajednici.

 

Gerontološki centar Subotica je ovom prilikom predstavio radove Kreativnih radionica stanara domova i članova klubova, putem kojih je sa ostalim učesnicima na Sajmu doprineo suzbijanju socijalne stigmatizacije ciljanih grupa lica na tržištu rada. Plan Gerontološkog centra je da putem učestvovanja pomenutih lica na Kreativnim radionicama u okviru gerontoloških klubova pruži priliku sticanja znanja i usvajanja veština koje mogu otvoriti mogućnost budućeg samostalnog angažovanja po tom pitanju, sa samostalnim privređivanjem kao krajnjim ciljem.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR