Promenjen način obračunavanja naknade za odvodnjavanje

Rešenja za naknade za odvodnjavanje za 2019. godinu počeće da se dostavljaju sledeće nedelje – saopštilo je JP “Vode Vojvodine”.

U skladu sa novim Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji je stupio na snagu u decembru prošle godine, menja se način obračunavanja naknade, a kao osnov se, umesto katastarskog prihoda uzimaju klasa i kultura zemljišta. Te podatke JP “Vode Vojvodine” preuzima iz baze podataka Republičkog geodetskog zavoda, što je poslednji put učinjeno 24. juna. Sem ove novine, naknada za odvodnjavanje se od ove godine plaća kvartalno, kao i porez na imovinu. Obveznici će na računima dobiti tri uplatnice. Prva obuhvata prva dva kvartala a rok za uplatu je 15 dana od dana prijema rešenja. Drugu uplatnicu treba platiti do 15. avgusta, a treću do 15. novembra.

RTV PannonKOMENTARI

 1. Svetac kaže:

  Koliko je to % vise parica? Pojasnite,za nas iz poslednjih redova sa jeftinijim kartama.

 2. Tarabic kaže:

  Cega odvodnjavanje? Gde da se iskopaju odvodi na prozivci, na radijalcu u Gatu gde je sve bilo poplavljeno?
  Ko je nadlezan za to odvodnjavanje, ko je duzan da izgradi kanale nanovo i po ulicama gde kanalizacija nije dovoljna?
  Ko ce platiti stetu nastalu od te odvedene vode?

 3. pisak kaže:

  Koliko će te nama platit da nam navodnjavate voćnjake? Pokvarilo se motora i motora hidropaka zbog dubinski pumpa pa triba VODEEEEEEE 😉

 4. Mauzer kaže:

  Ja sam Srbin da neko nebi reko da sve govorim protiv Srbije al ovo je tolko lopovska,pljackaska drzava da je nema u 9 galaksija.Fuj seremi se vise od ovakve Drzave-vlasti

 5. I.S. kaže:

  Lopovluk.

 6. Coyote Nervosius kaže:

  …. to verovatno skupljaju pare za cisterne, koje će skupljati vodu po poplavljenim ulicama, naročito tamo gde nema kanala i kanalizacije, pa se atmosferske vode zadržavaju i prave i šire leglo komaraca

 7. Florida kaže:

  Jest.Baš ću ja koji živim u Cape Coralu vodit računa šta moram platiti do 15.avgusta a šta do 15.novembra.Valjda misle da smo svi sirotinja-ovce koje mogu derat i šišat kako hoće.Neki su i uspeli iskoračiti u normalni svet iz te govnarske balkanije.

 8. Nina kaže:

  Nezasitna i bahata gradska vlas nam udara li udara namet i uzima harač! Što su naumili to će i sprovesti ili nam slede izvršitelji.
  Oj Srbijo mati, pa zar se ovo zove demokratija????

 9. Sasa kaže:

  Samo ustanak!!!!!

 10. Kraljica kaže:

  @MAUZER??? što stavljaš da si srbin??? pa i ja sam Srpkinja i to ne potenciram posebno ne u ovakvim slučajevima, pseudonim te odaje kakva ti je struktura ličnosti ALOOOOOOOOO oladi sa tim prikrivenim podrškama bandi. SASA-podržavam..

 11. ffilozoff kaže:

  Danasnja vest je da ce skupstina doneti odluku o kaznjavanju govora mrznje na internetu…100.000din eeee sad se namece pitanje-KO ce ulaziti u privatne podatke gradjana? KO ce opravdati Vucica koji za neistomisljenike kaze da su lopovi,izdajice…KO ce kazniti JAVNO izgovorene uvrede na racun gradjana(Laban,Bakic)? Vraca se OZNA…ALI ja cu i dalje kritikovati vlast koja od NARODA pravi poslusnike i KO NE misli ko vlast ce kaznjavati !!!

 12. ludom radovanje kaže:

  @Mauzer
  Ja nisam srbin pa zato se osećam i mislim još mnogo gore.

 13. NEZADOVOLJNA SUBOTIČANKA kaže:

  ,,Rešenja ce se deliti sledeće nedelje a rok za uplatu je 15 dana od dana prijema,treći kvartal uplatiti do 15.avgusta”. Koliko znam u toku sledeće nedelje je već prvi avgust,a koliko ima postara rešenja i neće stici do prvog pa ti sada plati….Jednostavnije bi bilo da su naznacili da treba platiti ODMAH! Ne znam samo kako imaju obraza da resenja posalju i stanovnicima Banatske ulice sa okolinom kad tamo kako pada malo jace kiša oni poplavljeni,a PARA NEMA da se problem reši. Sram ih bilo!!

 14. Fux.. kaže:

  @ Mauzer : Ova je Europska ‘špranca’ ( nemačka )-‘Vladajući’ kada kod njih kukaju za špende-pomoć.A oni im kažu ,moramo imati garant ko će nam vratiti kredite sa kojim financirate sebe’. Kreditori odmah predlažu da se ovedu razni porezi ,prirezi ,odvodnjavanja ,itd na teret naroda-već poznato u istoriji : ‘ u ime naroda’.
  Stranci imaju svoje ljude u javnim preduzećima ,naplata uđe u državni buđet a odatle novci se vraćaju stranim kreditorima ali sada već sa kamatom koju opet plaća narod.
  E moj narode ,nema tu pardona da li smo srbi …ili druge nacije svi smo postali ‘moderni robovi’ kod nekih novih -starih ‘ robovlasnika’

 15. Damjan kaže:

  Ako ga budu obračunavali kao što gas obračunavaju, znači 10% skuplje! Plaćaš za druge…

OSTAVITE KOMENTAR