Prosečna neto zarada u prvih šest meseci u Subotici

Agencija za privredne registre objavila je Mapu registara mera i podsticaja regionalnog razvoja za prvu polovinu ove godine, u kojoj su prikazani podaci o privrednom razvoju, zaposlenima, nezaposlenima, investicijama, rezultatima poslovanja svih lokalnih samouprava i gradova u Srbiji.
Od osam gradova u Vojvodini, polovina je u prvoj grupi razvijenosti, odnosno onoj u kojoj se ostvaruju prihodi veći od republičkog proseka, a isto toliko je u drugoj grupi, koja ostvaruje od 80 do 100 odsto republičkog proseka. U prvoj grupi su Novi Sad, Vršac, Pančevo i Subotica, dok su u drugoj Zrenjanin, Kikinda, Sremska Mitrovica i Sombor.

Prosečna neto zarada u prvih šest meseci u Subotici iznosila je 46.474 dinara, poslovalo je 3.217 privrednih društava i 3.960 preduzetnika. Na evidenciji nezaposlenih na kraju juna bilo je 4.622 lica, što je 78 manje nego na kraju 2018. godine. Na severu Bačke najveći broj  nezaposlenih je nekvalifikovan– 2.331, a s nižom stručnom spremom je njih 160. Kvalifikovanih je 681, sa srednjom stručnom spremom 892, visokovalifikovanih 21, s višom 134 i s visokom stručnom spremom 403 lica.

Mapu registara mera i podsticaja regionalnog razvoja mozete da vidite na ovom linku

DnevnikKOMENTARI

 1. Salamander kaže:

  Statistika je čudo, direktor koji ima na primer 7 radnika i koje plaća malo više od minimalca a on dobije četiri ili pet puta više u proseku imaju platu koja je navedena u gornjem tekstu. Statistički svi političari su pošteni pa ko kako shvati.

 2. Simo kaže:

  SAMO ME ZANIMA KOLKA JE NAJNIŽA PROSEČNA ZARADA ZA PRVIH ŠEST MESECI???

 3. astronaut kaže:

  Statistika vredi ko k.rac. Radnik jede kupis direktor meso. ako pogledas statistiku jedu sarmu. 😀

 4. Burdus kaže:

  Ni ne treba biti bolje dok se ovaj narod ne opameti.

 5. Zeleni kaže:

  Cista laz gde je ta zarada gde? Daj ne sprdajte se sa ljudima vise i plasirate lazi

 6. (ba)laban kaže:

  @Zeleni

  Tačno tako, Lazo plasirane hvata kao od šale 🙂

 7. stormwatch kaže:

  Mogli bi malo i sajtovi koji navodno kao nisu finansirani od strane vlasti da naprave neki kritichki osvrt na ove ultra lazhi….”Prosečna neto zarada u prvih šest meseci u Subotici iznosila je 46.474 dinara”…..gde je to prosek plate u Su 46.474 dinara kad vecina radnika radi za daleko manje novce….

 8. Pajo kaže:

  Ajde malo tu statistiku produbite. U kojoj grani koliko radnika koliki je prosek. Pa koliki je prosek po stručnoj spremi. Koliki je prosek penzija. Koliko je gradjana predalo zahtev za socijalnu pomoć i koliko je dobilo. Pa kada se sve svede biće da niko ne razume.

 9. JaPaja kaže:

  Problem je što direktor ima veću platu od Antuna pa on ima 150 000 dinara a radnik 30 000 pa prosek izadje 90 000 dinara. Ako direktor ima 2 radnika onda je prosek 70 000 dinara, 3 radnika onda je 60 000 dinara. Dakle rešenje je da direktor ima 30 000 dinara a radnici po 150 000 dinara. Šta kažete jel bi vas zadovoljilo takvo rešenje? Koji ste vi mozgoviiiiiii.

 10. Istina... kaže:

  Hteli ste demokratiju i napredak? Secate se? Eto vam ih.

 11. amacak kaže:

  na linku nema podataka za median vrednost plate. to bi bila vrednost od koje je polovina plata veća a polovina manja i koja ispravlja problem sa prosekom koga pojedine ogromne plate mogu da povuku nagore. u gornjem primeru sa antunom i direktorom kada ima više od tri zaposlena median ostaje na 30000 din.

  e sad, da li je nedostatak smislenijeg podatka slučajan ili nameran ne znam.

 12. pantic kaže:

  Istina…
  Bio si na moru? Ili u banji ili u biblioteci??

 13. zeljo kaže:

  @Istina

  Druze nauci sta znaci demokratija. Ovde kod nas je to neka zla rec koja kao nesto ne valja ili sta? Demokratija je vladavina naroda, a ti bi ocigledno da imas kralja ili tako nekog vodju i da se nista ne pitas? To sto smo mi stoka, nije ti demokratija kriva.

 14. Istina... kaže:

  @pantic

  Pre neki dan si me pitao da li sam se vratio sa godišnjeg. Sada ove budalaštine. Ponavljaš se, nemaš nimalo mašte, kreativnosti, inventivnosti…

  @zeljo

  Demokratija ne postoji, ona je nemoguća. Postoji samo pojam koji nedemokratični zloupotrebljavaju za ostvarivanje vlasništva nad svim resursima pa i ljudskim. Nemam ja veze ni sa kraljevima ni carevima (golim ili obučenim) ni vođama. Imam sebe i ono što je moje i itekako se pitam ali samo za to, za ostalo(e) me zabole. I nemam veze sa onima koji sebe lažno identifikuju sa “narodom” pa sve skupa a zapravo samo njega nazivaju stokom. Ah, da, i ne volim da me sa “druže”, “brate”, “prijatelju” i sl. oslovljavaju oni koji mi nisu drugovi, braća/sestre, prijatelji… Zovi me po nicku. Ja sam Istina, a ti? Agent Agenture koja širi agitprop.

 15. pantic kaže:

  Istina… Radim isto sto i ti. I Ti se ponavljas stalno, dakle nemas trunke maste, dakle nista novo i Ti ne pises…. Pravi si Suboticanin. Pobegao od nje al ona iz njega nije….

 16. Vaše ime kaže:

  Da i verujem ovo za platu, ali da se ne lažemo manja nezaposlenosti je uzrok velikog odliva radne snage u EU. Tako da bi tu situacija bila još gora. #samokažem

OSTAVITE KOMENTAR