Prošetajmo po „Jevrejskoj Subotici”

Zavod za kulturu vojvođanskih Jevreja "dr Milko Isidor" je pre desetak dana održalo prvu tematsku šetnju na kojoj su mogli učestvovati samo Subotičani – naime, ovakve šetnje su do sada organizovane samo za turiste iz inostranstva. Organizatori 12. jula pozivaju sve zainteresovane da se zajedno prošetaju na jevrejskom groblju.

 

Laslo Mark Neđela, intendant Zavoda za kulturu vojvođanskih Jevreja je za Mađar so ispričao da je ideja tematskih šetnji „Jevrejska Subotica” pozaljmljena iz jednog izdanja. Prvu turu su organizovali pre godinu i po dana za jednu grupu Jevreja iz Mađarske, od tada je stalna zainteresovanost gostiju za ovu vrstu programa. „Mislili smo da bi ovu šetnju mogli organizovati i za Subotičane: delom da bi propagirali tematske šetnje, a delom i da pokažemo meštanima baštinu Jevreja u ovom gradu” – izjavio je Neđela dodajući da je šetnja održana u nedelju bila obimnija, nego inače, posetioci su mogli da se upoznaju sa sinagogom.

 

Sledeća šetnja će obuhvatiti samo jevrejsko groblje na kojem se nalazi dosta umetnički izrađenih spomenika. Zainteresovani će moći čuti nešto više i o ljudima čije će grobove posetiti.

 

Šetnja je besplatna, ali je vezana za registraciju. Zainteresovani se mogu javiti na broj 063/11-533-20 ili na adresu seta@milko.rs.

jevrejsko-groblje-spomeniciKOMENTARI

  1. i kaže:

    Jel to prosle godine za vreme setnje bila onaj dobar pljusakangry?

OSTAVITE KOMENTAR