Proširuje se granični prelaz Horgoš-Roske

Na graničnom prelazu Horgoš-Reske, sa mađarske strane, započeti su radovi na proširivanju prelaza koji će prema očekivanjima biti završeni do juna – obavestila je Nacionalna kancelarija za poreze i carine Mađarske, a prenosi portal “Vojvodina danas”.

 

Portparolka glavne direkcije za južnu regiju Eva Nemedi Varga izjavila je da u cilju izbegavanja povremenih dužih čekanja pored sadašnih sedam ulaznih i sedam izlaznih kapija izgraditi još po dve kapije, a biće izgrađena i parkirališta za dodatnu detaljnu kontrolu vozila i za vozila iz trećih država.

 

Saradnici te kancelarije će prema njenim rečima “učiniti sve” da za vreme radova prelaz državne granice kod naselja Reske, sa Mađarske strane, bude kontinuiran bez dužih čekanja.

 

Granični prelaz Horgoš je jedan od najopterećenijih graničnih prelaza u Evropi sa oko pet miliona vozila godišnje.KOMENTARI

  1. ana kaže:

    ja jos NI JEDNOM nisam bila na tom granicnom prelazu a da su sve trake otvorene! tako da, dok god su oni lenji, guzvi ce biti….

  2. buco kaže:

    uvek radi jedna kolona za ostala vozila, retko dve a samo kada su jjjaaako  velike praznicne guzve radi vise kolona  kapija evrope je odskrinuta i UVEK se ceka za ulaz u Madjarsku 
     

OSTAVITE KOMENTAR