Prošle godine u Subotici više razvoda nego venčanja

Tokom prošle godine više je brakova razvedeno nego što je sklopljeno, pa su tako matičari venčali 417 parova, a istovremeno su u Osnovnom sudu u Subotici pokrenuta 533 postupka za razvod braka. Ipak, u odnosu na period od pre dve godine, Subotičani su se 2020. manje razvodili, jer je 2019. zabeležen 621 postupak.

Kako iz Suda pojašnjavaju, tokom 2020. godine imali su 304 razvoda koji su pokrenuti po tužbi, dok je 229 parova odlučilo da brak okonča sporazumno.

S druge strane, i psihoterapeuti su tokom prošle godine beležili više posla u radu sa parovima. Kako Boris Telečki dodaje, u zajednicama gde su odnosi i ranije bili narušeni i konfliktni, posledice su  vidljivije.

Stres, promena stila života u kombinaciji sa novonastalim okolnostima, neki su od razloga koji su doveli do narušavanja bračnog života.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Ris kaže:

  Nikakvo čudo, retko kada da vidim momka i devojku da šetaju za ruke ili zagrljeni. Zatvoreni po stanovima, pa pravo iz stana u kola.Kada je šetnja u pitanju sve češće muškarac ili žena izveli kera pa u šetnju.Kao da im je tako lakše.Razgovora i tolerancije sve manje, a usamljenosti i sirotinje sve više.

 2. Caru carevo kaže:

  Zlatno doba ima uticaja i na brakove.

 3. Realan kaže:

  Pa da se udaju ili se zene iz ljubavi,nikad ne bi bilo problema takvih veliki. Nego samo interes para,kola,kuca,izgled….
  Nema postovanja nema prave ljubavi.

 4. Realan kaže:

  Pa da se udaju ili se zene iz ljubavi,nikad ne bi bilo problema takvih veliki. Nego samo interes para,kola,kuca,izgled….
  Nema postovanja nema prave ljubavi.

 5. Volonter kaže:

  Slažem se da je bolje dobar razvod nego loš brak. Ali, treba se boriti da do razvoda ne dodje. Ne biti nasilnik u braku, a i ne glumiti žrtvu. Normalno, zrelo razgovarati, uzajamno se pomagati i ljubav stavljati na prvo mesto.Ne ponižavati bračnog partnera i ne očekivati od njega da je on/ona zlatna koka.

 6. Mina kaže:

  Logično, najmanje 10 parova znam, koji su otkazali venčanje zbog korone!

OSTAVITE KOMENTAR