Protesti zbog ograde na granici sa Srbijom

Oko hiljadu ljudi protestovalo je danas u centru Budimpešte zbog ograde koju mađarske vlasti podižu duž granice sa Srbijom, kako bi zaustavili priliv migranata s juga.

budimpesta
Protest, koji su organizovale civilne organizacije, počeo je ispred Bazilike svetog Stefana, uz transparente na kojima je pisalo: „I Isus je bio migrant!“ i „Moj najbolji prijatelj je migrant!“.
Učesnici skupa zatim su odšetali do zgrade Parlamenta, gde su isekli na komade žičanu ogradu dugu 15 metara, simbol one koju vlasti podižu duž granice, preneo je Rojters.
Mađarska vojska počela je juče da gradi ogradu na granici te zemlje sa Srbijom, kako bi zaustavila priliv ilegalnih migranata.
Radovi na izgradnji zida počeli su na obodima grada Morahalom, gde je buldožer pripremao zemljište za gradnju.
Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je ranije da je Ministarstvu unutrašnjih poslova naloženo da se pripremi za izgradnju ograde visoke četiri metra u dužini od 175 kilometara na delu granice sa Srbijom, a koja će biti podignuta u osam do 10 oblasti koje su, kako je naveo, najizloženije pritisku imigranata.KOMENTARI

  1. vokille kaže:

    Građani će neometano prelaziti granicu i dalje, sa pasošem ili ličnom kartu EU članice, preko graničnih prelaza. Međutim, ograda će biti ogroman problem za sve životinje koje naiđu na nju. Neka lepo Grčka i Bugarska obrate pažnju na granici sa Turskom, pa ovakvih problema neće biti u tolikoj meri.

  2. Megille kaže:

    A šta srpska pogranična patrola da li oni čuvaju granice ???

OSTAVITE KOMENTAR

45 + = 49

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: