Protiv pritiska na zaposlene u Pošti Srbije i za ispitivanje mahinacija poslovodstva

Savez za Srbiju najoštrije osuđuje pritiske poslovodstva na zaposlene u Pošti Srbije koji su obustavili rad zbog niskih plata, korupcije u ovom javnom preduzeću i bahatog odnosa rukovodstva prema zaposlenima.

Vršenje pritiska na zaposlene pretnjama, ucenama i izdavanjem “radnih naloga”, u suprotnosti je sa svim međunarodnim konvencijama, koje smo kao zemlja prihvatili, kao i sa Ustavom Republike Srbije i zakonima. Paradoksalno i indikativno je to što se ovo u Srbiji dešava i na Međunarodni dan ljudskih prava. Posebno zabrinjava učešće u tim pretnjama pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

U potpunosti podržavamo zahteve zaposlenih u Pošti Srbije. Posebno ukazujemo na sumnju u postojanje krivičnih dela poslovodstva i nalogodavaca kroz fiktivno zapošljavanje estradnih zvezda koje su na izborima podržale Aleksandra Vučića. Time je gurnuta ruka u džep zaposlenima u Pošti Srbije, a time i građanima Srbije i još jednom se razotkrio način kupovine glasova i podrške ovom režimu.KOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  Smrt fašizmu!

  A ova vlast i jeste fašistička.

 2. (ba)laban kaže:

  Sloboda narodu!

 3. Vaterpolista kaže:

  A sta je sa cistocom i elektrovojvodinom ? Aa u kumstvo se ne dira.

 4. Istina... kaže:

  “Vršenje pritiska… u suprotnosti je sa svim međunarodnim konvencijama, koje smo kao zemlja prihvatili, kao i sa Ustavom Republike Srbije i zakonima.”

  Da počnemo od Petog oktobra i “demokratskog” otimanja vlasti nepriznavanjem izgubljenih izbora i paljenjem dokaza o tome? Da nastavimo Šestim oktobrom? Sabljom? Suđenjima, osuđivanju i oduzimanjem imovine u odsustvu? “Privatizacijom”? Pljačkom? Progonom? Hapšenjem? Likvidacijom?

  Sme li, u vašoj “Slobodi” protivnoj međunarodnom pravu, moje mišljenje da bude obnarodovano? Vi štitite radnike Pošte?

 5. matori kaže:

  Kolike su plate u pošti?

 6. Zbunjevac kaže:

  Ondak, oćel bit sutra pemzije na pošti?

 7. (ba)laban kaže:

  @matori

  Plate poštara i šalterskih radnika su 30 do maksimalno 40 hiljada dinara. Stvarno malo, ali me čudi kako i pored takvog izrabljivanja uspevaju da ih nagovore da glasaju za šupke koji su na vlasti. Kako dozvoljavaju da budu ucenjeni takvim bednim platama? E, to stvarno ne mogu da razumem.

 8. Weng kaže:

  Otkazi posta bezobrazna plate
  Ok a neradnici cekamo satima
  U posti.

 9. --------------------------- kaže:

  E a što ima onih šalterušaaaaaaaaaa…..najviše volim otići u sledeće pošte , tamo su službenice OK-ostale nix:SUD, Mali Bajmook, prigradska naselja sve ok osim Tavankutaaaaa. Boga ti bunjevci bisniiiiiiiiii ona tamoooo e aaaaaaa ne bisnaa, ali oni ostali su OK..

 10. Mikulaš kaže:

  Pitam se pitam ?
  Zašto se računi već mesecima dostavljaju posle 20 og u mesecu od MTS a i KDS a, a koji su vlasništvu JP Pošte Srbije … a rok plaćanja je 20i u mesecu ?
  A redovno se zbog toga zaračunavaju zatezne kamate !
  Za izračinavanje zatezne kamate ima zaposlenih, nema greške. A za dostavu računa nema dovoljno zaposlenih ?
  Aaaaa za bahatost poslovodstva … nemam reči …

 11. Ervin kaže:

  Ako ne stigne racun i ide zatezna kamata, to je tacno, ali ako idem na mts skinuti racun, ne mogu jer su stalno u nekom unapredjenju sajta i to vec nekih oar meseci.

 12. Dijana kaže:

  Narod ispašta . Ima kome posao zavisi od neposlatih pošiljki …bar da su nagovestili da ne garantuju da će biti poslato , bezobrazluk …od 4-5 šaltera ,maximalno 2 radi ..redovi,gužve večito ..koliko Vas je od poštanskih radnika izašlo na trg na protest protiv vlasti ???

 13. (ba)laban kaže:

  @Dijana

  Podržavam bilo koji vid štrajka, protesta… protiv ovakve nakaradne sektaške vlasti. BILO KOJI i OD BILO KOGA, samo neka gaze ove smradove iz SNS koalicije.

  A Vaše pitanje, Dijana, je na mestu: “Koliko Vas je poštanskih radnika izašlo na protest protiv vlasti ???” Ukoliko im je cilj samo povećanje plata, a posle u martu iziđu na birališta i glasaju za ove gnjide, tada ih treba spaliti na lomači.

  Nema tu piškiću-kakiću!

 14. Otkaz svima kaže:

  O kakvim ucenama i prema kome?!
  Radnici su ti koji ucenjuju – prisvajanjem i blokiranjem paketa koji su gradjani poslali!!
  Ti paketi stoje vec drugu nedelju zarobljeni, ko ce nadoknaditi stetu gradjanima!?
  Ko???!
  Svima otkaz podeliti, ovo je nedopustivo!

 15. Anonimni kaže:

  Otkaz svima ,
  Ti radnici isto kao i Vi imaju porodicu o kojoj treba da brinu, i nije im uopste lako to sto ne znaju na koji nacin da prezive mesec. Ti radnici poste po kisi i snegu i ledu rade za minimalac, a mi iz toplog doma saljemo posiljke. Otkaz Vama za obracanje svima koji se bore za svoja prava, i nepostovanje tudjeg rada.

 16. Dejan kaže:

  Neka daju pevačima koje su zaposlili u Pošti po 30000 din. dosta im je..

OSTAVITE KOMENTAR