Prva klapa: “Kratak film o lepoti”

U sredu, 7. avgusta 2019. godine, u 16 časova u Subotici pala je prva klapa – počelo je snimanje prvog filozofskog filma u produkciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”. Filozofski film pod naslovom “Kratak film o lepoti” snimiće tokom avgusta i septembra članovi Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma. Ovim projektom rukovodiće Dragan Krstić, profesor filozofije.

U žiži filmske priče je momak koji razmišljajući o svojim lepim devojkama i lepotama svoga grada dolazi do pitanja: Šta je lepo? U nastojanju da odgovori na to pitanje traži pomoć od velikih filozofa, počevši od Platona, preko Hjuma, Lajbnica, Kanta, pa sve do Ničea i našeg savremenika Leonida Stoloviča. Razmišljajući o lepoti, mladi čovek u duhu Dostojevskog postavlja pitanje: Da li će lepota spasiti svet?

Film obiluje lepim slikama i najlepšim melodijama iz sveta klasične muzike.

Snimanje filma članovi Kluba su započeli kod Gradske kuće, a ovih dana snimanje će se nastaviti na drugim lokacijama, naročito na Paliću, pored samog Jezera.

U snimanju filma učestvuju: Mirjana Konstantinović, Dragana Nikolić, Radojka Paštar, Elena Čavlić, Jelena Boroš, Milan Radulović, Goran Bajčetić, Aleksandar Rakić i Laslo Mesaroš.

“Kratak film o lepoti” se snima po scenariju koji je napisao prof. Dragan Krstić, a režiju i montažu radiće braća Vladimir i Ognjen Janić.KOMENTARI

 1. Josipa L. kaže:

  Kao da snima Bertoluci, a ne penzionisani profesor ocajnicki zeljan medijske paznje…

 2. Senior kaže:

  Gospodina Krstica ne poznajem niti znam bilo sta o njemu. U svakom slucaju ja kao penzioner i nekadsnji gimnazijalac, odajem cast svakom penzioneru koji se na neki nacin angazuje za opstu korist i opste dobro, ne sedi po kafanama, i ne vodi prazne razgovore za kafanskim stolom. Sklonost medijskoj paznji, ako je to tacno, nije nista zabranjeno niti kaznjivo, ali u svakom slucaju moze biti od velike korist pri realizaciji aktuelnih projekata. Dobar publicitet moze samo da doprnese uspehu prjekta i razvije jos vecu angazovanost penzionera u prenosenju vlastitog znanja i iskustva na dolazece generacije.

 3. SANDOR kaže:

  Ili jedan penzionisani intelektualac koji smatra da deci je potrebno aktivan odmor i kreativan rad umesto zestoke pijanzdurine koje se bavjaju na 18 rodjendanima iroditelji finansiraju!!!

 4. yu kaže:

  Josipa L.
  Gledaj ti tvoju F stranicu i nemešaj se u kulturu.
  g,KRSTIĆ JE BIO DOBAR PEDAGOG I ZA NJEGA SVIH OVIH GODINA NIJE NIKO REKAO RUŽNU REČ. A TI SI OVIM KOMENTAROM SVE REKAO O SEBI.

OSTAVITE KOMENTAR