Prvi biciklisti stigli na odmorište u Šupljaku

Na Šupljaku je u subotu promovisano novootvoreno odmorište za bicikliste koji nudi brojne sadržaje zaljubljenicima u prirodu i vožnju biciklom. Odmorište je otvoreno u okviru projekta “Eco velo tour” koji sprovodi Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić.

U cilju promovisanja novog odmorišta za bicikliste, organizovana je i biciklistička tura čije je polazište bilo na Paliću, a jedno od stajališta bilo je i novo odmorište za bicikliste na Šupljaku. Biciklisti koji su učestvovali u biciklističkoj turi smatraju da je novo odmorište veoma dobro osmišljeno i da pruža sve što je biciklistima potrebno kada žele da naprave predah od vožnje.

Odmorište za bicikliste na Šupljaku otvoreno je prošle godine u oktobru, a biciklistička tura koja je organizovana u subotu je dovela i prve bicikliste koji su imali priliku da ga koriste. Odmorište nudi više sadržaja biciklistima, kao što su osmatračnice za ptice, sanitarni čvor, mesto za roštilj i kotlić, kao i sigurno mesto za odlaganje prtljaga i bicikala. Pored toga tu su i klupe za odmor i kante za otpatke.

Projekat “Eco velo tour” koji sprovodi Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić u saradnji sa partnerima, ima za cilj povezivanje prirodnih dobara kroz povezivanje eko i ciklo turizma u integrativni turistički proizvod. U okviru ovog projekta zamišljene su 3 ture. Projekat se sprovodi od 2017. godine, a završava se u septembru ove godine.

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Posmatrač kaže:

    Ovo je od velikog značaja za cikloturizam i bicikliste. Hvala lokalnoj samoupravi na ovom projektu.

  2. Odmor i bicikle kaže:

    Valjda bi trebo biti servis za bicikle.???to nema ebiga …

  3. milos kaže:

    Kako stici sa Palica do tamo?

OSTAVITE KOMENTAR

55 + = 58