Prvo saopštenje sindikata “Sloga” Opšta bolnica Subotica

Sindikalna organizacija “Sloga” Opšta bolnica Subotica osnovana je pre nekoliko godina. Zahvaljujući angažovanju novoizabrane predsednice sindikata Daniele Petrović, koja je za kratko vreme pridobila poverenje članstva, sindikalna organizacija ponovo počinje sa aktivnim radom.

“Sindikat zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” postoji sedam godina i njegovo članstvo je za kratko vreme naraslo na desetak hiljada članova. Reprezentativan je u mnogim velikim gradovima širom Srbije, kao i u najvažnijim državnim zdravstvenim ustanovama, što je cilj i našeg Odbora. Sindikatu “Sloga” su pristupili i pristupaju uglavnom nezadovoljni članovi postojećih reprezentativnih sindikata. Naime, konstantno urušavanje materijalnog statusa i uslova rada zaposlenih u zdravstvenim ustanovama dovodi do navedenog nezadovoljstva”, ističe Daniela Petrović.

Novoformirani Odbor će imati predstavnike svih struktura, jer je Sindikat “Sloga” otvoren za sve. Predsednica Petrović najavljuje aktivnije angažovanje za veća prava svih zaposlenih, jer kako ističe “članstvo je prepoznalo odliku da “Sloga” radi korektno i pošteno”.

Nakon saznanja da rukovodstvo Opšte bolnice grubo krši prava zaposlenih, sindikat “Sloga” je podneo zahtev Inspektoru rada da izvrši nadzor. Tek nakon intervencije nadležnih organa zaposlenima subotičke Opšte bolnice isplaćena je solidarna pomoć za rođenje deteta.

“Udruženi sindikati Srbije “Sloga” – sindikat zdravstva i socijalne zaštite svakog dana ima sve više članova, tako da se naša porodica iz dana u dan širi. U zdravstvenim ustanovama širom Srbije “Sloga” je danas prepoznata kao sindikat koji se istinski bori da se prava zaposlenih poštuju. Naš cilj je da u narednom period formiramo što više organizacija u ustanovama zdravstva i socijalne zaštite, rekao je Predrag Đurić, predsednik sindikata.

1. Chuck kaže:

Kriminalci nam vode i zdravstvo. Nema dalje

2. Birac (profesionalni) kaže:

…novo izabrana predsednica… za kratko vreme pridobila poverenje clanstva…
    Kakvo je to biranje na mesto predsednika bez odgovarajuceg poverenja clanstva?
    Kakvo je to clanstvo koje nekoga bira, a u koga prilikom biranja nema poverenja?

3. --------------------------- kaže:

Jelte “SLOŽNI”??? A šta bi sa bolnicom u Zrenjaninu??? Jel i našu sada posle Vas isto čeka???-Otkazi u martu, plata na tri dela ako hoćeš ako nećeš tada dvadest posto svima sa plate i ŠUUUUUUUUUUT.bando , svi ste banda.