PUCNJAVA i PLJAČKA u centru Subotice: Potraga za maskiranim napadačem!

U centru Subotice se dogodila oružana pljačka banke Poštanske štedionice. Sumnja se da je odneto milion evra!

Nema povređenih a odnet je džak novca.

Maskirani napadač je sačekao radnika banke,  pucao je u vazduh, pa ga napao i oteo novac.

Očevici iz ulice navode da ga je u automobilu italijanskih registarskih oznaka sačekao saučesnik ove pljačke i da su se potom zajedno užurbano odvezli u nepoznatom pravcu.

U subotičkoj policiji su potvrdili RTS-u da se pljačka dogodila, a ekipe MUP-a, uključujući i forenzičke su na uviđaju.

Na licu mesta je i zamenik Višeg javnog tužioca iz Subotice.

Za sada nije poznato koliko je tačno novca otuđeno, u tužilaštvu sumnjaju da je reč o iznosu od oko milion evra.

mondo.rsKOMENTARI

 1. vaše ime kaže:

  Milion evra? Proverite zaposlene.

 2. Anonimni kaže:

  E nek su, dosta su banke pljackale narod. Bice tog jos.

 3. Stevan DREN MLINAREC kaže:

  NIJE NI MALO DOBRA VEST … JEDNOSTAVNO NEMAM NE KOMENTARA NEGO NI RECI. PO OVIM STURIM PODATCIMA NALIKOM JE NA RAZBOJNICKI FRAGMENT IZ NEKOG U$A KRIMINALISTCKOG FILMA. BANKE SE MORAJU ZASTITITI OD TAKVIH NEMILIH DOGADJAJU NE SAMO OSOBLJEM OSIGURANJA U BANCI NEGO I OSIGURAVANJEM OKO BANKE !!! GDE I STA JE ZATAJILO ILI JE EVENTUALNO I NESTO DRUGO U IGRI VJERUJEM DA CE SPOSOBNOSTI KRIMINALISTICKE POLICIJAE USPESNO RESITI I JA IM ZELIM PUNO SRECE I POSLOVNOG USPJEHA DA STVARI STO PRE IZVEDU NA CISTAC !!! – Stevan DREN MLINAREC * 0038598636363

 4. zolika kaže:

  Milion eura za raspalu postu? Bice da je neko od zaposlenih umesan.

 5. Kara Husar kaže:

  Ne čudi me, pošto zaposleni nisu ni za taj posao, na šalterima su uvek nove, za posao ne zainteresovane osobe. A portir samo zeza kliente. Žao mi zbog ovog slučaja.

 6. Neki paor kaže:

  Stevane, kako izgleda kad imaš komentar i reči? 😀

 7. Petar Gabrić kaže:

  U svakoj, malte nebitnoj poslovnici postoji obezbeđenje (uglavnom neki penzioner). Praksa je to i u bankama. Verovatno je to u redu. Ali u ovim malim poštama vrti se mali novac i nije intreresantno za pljačku. Ovo je smišljena i planirana akcija. Znao se iznos ! Ne rizikuje se sa sitan novac, na ovaj način i to u centru grada. Veliki novac je u pitanju i mora se obezbediti sigurnija otprema/doprema. Nije profesionalno odrađeno obezbeđenje ! Da ne pričam dalje. Uhvatiti ih?! Nikada neće ! Nije ni prioritet.

 8. BUTJKURISH kaže:

  Milion evra?? Pre ce biti milion dinara, dobro ako je i toliko bilo…
  Smanjite malo sa Holivudom.

 9. DSS-SNS banda kaže:

  Italijanske tablice, znači Romulanac

 10. Jefimija kaže:

  Želim mnogo sreće u pronalaženju učesnika ove kriminalne radnje i privođenje pravdi. Nikada se ne ponovilo, jer mir i bezbednost građana treb a da su na prvom mestu.
  Bojim se da je u pitanju ljudska greška, ali onda će biti lakše i otkriti činjenicu.
  Srećno.

 11. ffilozoff kaže:

  Sve banke zajedno u centru NEMAJU milion eura…dinara DA !!!

 12. Pravdoljub kaže:

  @STEVAN DREN MLINAREC- da li ste Vi stanovnik Srbije ili Hrvatske????-Mešate reči i veoma ste interesantni sa svojim komentarima. neznam zašto ali imam uvek neki osećaj da Vi znate nešto što nećete da podelite sa građanstvom niti sa organima bezbednosti..

 13. 024 kaže:

  Ako je stvarno bilo milion evra. Prvi korak bi bio ispitati organizatore transporta + gde je bila pratnja policije. Ako policija obavlja pojačano obezbeđenje (pratnju vozila pošte) kad se raznosi novac za penzije. Što je sada napravljen taj propust?
  U smislu tu je sve logički jasno!!! To je sve organizovao neko jak, ko nikad neće biti pronađen, novac razdeljen po zaslugama i to je to. MUP radi na godišnjem nivou po procentu rasvetljavanja, tako da neka krađa i ovo ide u isti prosek. bvz krađa “R” ovo bude “NR” i to je 50%.

 14. zozon kaže:

  Gospodo nije pošta u pitanju nego “Poštanska štedionica” a i to je banka pitajte Dinkića on ju je napravio i obogatio se.

 15. Dragi Điki kaže:

  dinkić?
  a ja mislio Đilas, Šolak, Janković, Lutovac, Jeremić, Obradović, Trfun….

 16. Istina... kaže:

  @”Pravdoljub”

  Koje građanstvo? Koji organi bezbednosti? Daj, službeniče “države” Banana Kolonija, ne zamajavaj ljude. Sve vam se raspada a vi se ku*čite demagogijom.

  I kakva pravda? Ne brkaj pravdu i pravičnost. Pravičnosti nema, postoje samo zakoni, njihova selektivna primena, nezakonitost i bezakonje. Napisao sam suštinu pljačke, nije objavljeno.

 17. Sanela kaže:

  Zalosno, kao stedisa te banke… Nema dizanja love neko vreme…

 18. Pista kaže:

  E tako, vise mi ne treba ni jedan kredit.

 19. Pista kaže:

  Jjuuuuhuuu

 20. yu kaže:

  Devizni poslovi
  Eurogiro transfer novca
  Isplata deviznih doznaka vrši se u roku od 48 sati od trenutka uplate u inostranstvu.

  Doznaka iz inostranstva pripisuje se na tekući devizni račun kod Banke Poštanska štedionica, a.d., Beograd, a može se preneti i na devizni račun klijenta u drugoj banci ukoliko je tako nalogodavac doznake naznačio.

  Zemlje sa kojima je uspostavljen Eurogiro transfer novca: Švajcarska, Slovačka, Turska, Bosna i Hercegovina, Španija, Grčka, Mađarska, Italija, Francuska , Brazil, Slovenija i Poljska.

  Za prijem deviznih doznaka iz Švajcarske, kao i iz drugih zemalja sa kojima je uspostavljen EUROGIRO transfer novca, potrebno je da klijent nakon otvaranja tekućeg deviznog računa fizičkog lica, obavezno obavesti pošiljaoca o IBAN broju svog računa.

 21. yu kaže:

  AKCIONAR Broj akcija % učešća
  Republika Srbija 684.159 74,56 %
  JP Pošta Srbije 221.889 24,18 %
  Republički fond PIO 11.190 1,22%
  Fond za razvoj Republike Srbije 318 0,04 %
  Ukupno 917.556 100,00%

  PREFERENCIJALNE AKCIJE
  AKCIONAR Broj akcija % učešća
  Republika Srbija 5.278 100,00%
  Ukupno 5.278 100,00%

  Najnovije podatke o akcionarima, prema evidenciji Centralnog registra hartija od vrednosti možete unosom matičnog broja Banke : 07004893 pogledati ovde »

 22. yu kaže:

  Kodeks korporativnog upravljanja Privredne komore Srbije(.pdf 500KB)
  Odluka o primeni Kodeksa korporativnog upravljanja Privredne komore Srbije u Banci Poštanska štedionica, a.d., Beograd (.pdf 30KB)
  Izjava o primeni Kodeksa korporativnog upravljanja (.pdf 30KB)

 23. Margita kaže:

  Hi!Hi! Sad će vodja imati lovu za kampanju!

 24. Istina... kaže:

  @zozon

  Dinkic je marioneta Familije koja je samo uzela svoje da bi i dalje otimala tudje. “Drzava” Banana Kolonija je ionako njihovo vlasnistvo odavno. Volim kada budzetske “patriote” se*u o “odbrani” drzave, gradjana, bezbednosti, ekonomije, privrede, obrazovanja, kulture… a sve trulo. Isto to rade i “dobronamernici” Cetvrte grane vlasti Otvoreno drustvo. Ne zna se ko vise radi u interesu “gradjana”, “grada” i “drzave”. I jos da im placamo bezbroj nameta i dajemo zdravlje i zivote jer je to “patriotski”/”demokratski”? Grohotom se smejem, grohotom.

 25. Gojkosisa kaže:

  @DSS-SNS banda
  Ako niste znali do stranih tablica je veoma lako doci, pogotovo u danasnje vreme. Ti pljackasi su odavde kakvo inostranstvo nisu ni bili tamo. Osim mozda letos negde na letovanju.

 26. Mister No kaže:

  Devedesetih godina se nisu pljačkale banke jer su bile prazne,Milošević očistio sve. Sad se pljaćkaju banke kao na trulom zapadu. Trebalo nam je ovo ? 🙂

 27. Sudu kaže:

  Sumnjivo meni to. Milion evra…..bez posebne pratnje…. pada mi na pamet… da nisu možda ovo samo tzv.pljačkaši koji nikad neće biti pronađeni, plaćeni da glume…kamuflaža možda, dok neko na miru sad broji i premerava milionče.

 28. Indijanac kaže:

  Je su li već uhvaćeni, prošlo je već više od jednog dana???

OSTAVITE KOMENTAR