Puštena žena koja je pljunula Pastora

Žena koja je pljunula predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora prošlog utorka u Budimpšeti braniće se sa slobode, rečeno je mađarskoj državnoj informativnoj agenciji MTI u policiji.

 

Kako prenosi subotička RTV Panon, protiv žene stare 41 godinu je pokrenut postupak zbog osnovane sumnje da je na javnom skupu počinila kršenje javnog reda i mira.

 

pastor-istvan-tamadas_660x330

 

Policija je inicirala, a tužilaštvo je pokrenulo određivanje pritvora za osumnjičenu, ali se sud s time nije saglasio.

 

Pastor je na lični poziv predsednika Mađarske prošlog utorka prisustvovao konstitutivnoj sednici Parlamenta Mađarske, a prolazeći kroz Trg Lajoša Košuta u Budimpešti, gde se održavao protest, izvređan je i ispljuvan.

 

Pastor je ranije rekao da neće podneti prijavu zbog napada i pljuvanja koji su mu priređeni u Budimpešti, ali i rekao da očekuje da mađarske vlasti pokrenu radnje po ovom pitanju.

 

Pastor je napadnut, od strane ultradesničara, pripadnika stranke Jobik, koja je osudila incident, ogradivši se od Tamaša Nađa Gaudija, koji je označen kao inicijator napada.

 

Napad na Pastora osudilo je više pojedinaca i političkih organizacija iz Srbije, Mađarske i Evropske unije.

 

TANJUG MTIKOMENTARI

 1. kix kaže:

  a zasto vas toliko pali ova tema?

 2. pauk kaže:

  Da, to i ja primecujem, toliko su zagrejani za ovu temu naprosto neverovatno… Sad cemo da dobijemo servis vesti dal je zena koja je pljunula Pastora promenila recimo maramu ili naocare, dal je stavila minival ili kupila neki novi ruz… Jedva cekamo vesti.

  Zao mi Jobbika sto se uvlaci u pricu!

 3. vokille kaže:

  Sada su izgleda Pastor i Končita apsolutni hit u vestima.

 4. Istraživač kaže:

  Pored ovakve popularnosti Pastora , sve je moguće ,još će završiti kao Holyvoodska zvezda ,samo treba postaviti pitanje ko sve ove članke o njemu financira ? : Ako on sam , to je opravdano ,ali ako se to radi srestvima poreskih obveznika Subotice onda je za ispitivanje .

 5. pauk kaže:

  Eto recept svima – ako hocete da budete poznati, treba da vas pljuju!

 6. bac-vranje kaže:

  Auuuuuu samo da ne bude nazimu udarna vest "Pistika spasava clanove Jobika iz zavejanog autobusa kad Malog Idjosa!!!"

 7. S&S kaže:

  Sad može da stane rame uz rame sa Božovićem. Obojica su pljunuti.

 8. pajo kaže:

  Taj divlji zapad!Mog sina je  Nemackoj u nekom klubu lupio piani svaba jer ga je moj sin iznervirao!I umesto da je svaba dobio kazu Svaba mu dao 5500 eura a vlasnik lokala je na sudu i verovatno ce jos toliko da dobije od njega!A kodnas bi dobi on jos prijavu za remecenje javnog reda i mira !No neznam sta je to javni red i mir!

OSTAVITE KOMENTAR