Putari u Subotici spremni za prvi sneg

Zbog održavanja dodatnih 17 kilometara „Y kraka“ i 21.000 kvadratnih metara novoizgrađenih biciklističkih staza na teritoriji Subotice, Zimska služba Preduzeća „ Extra -auto transport“ iz Vrbasa imaće za 25 odsto više posla nego lane. Ipak, sve je spremno kako bi saobraćajnice tokom zime bili prohodne, a sa tim ciljem, posredstvom JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotice, izdvojeno je 65 miliona dinara.

RTV

Zimska služba Preduzeća „ Extra -auto transport“ iz Vrbasa spremna je za održavanje 127 kilometara lokalnih puteva, isto toliko gradskih ulica i 160.000 kvadratnih metara trgova, pešačkih i biciklističkih staza na teritoriji Subotice, a kako bi saobraćajnice bile prohodne spremno je 1.300 tona soli i isto toliko rizle, kao i potrebno ljudstvo i mehanizacija.

 „Osim kamiona, u sastavu Zimske službe nalazi se i pet kamiona nosivosti do pet tona, dva utovarivača, jedan grejder, šest kombinovanih mašina i 45 radnika. Obezbeđena je i so za podelu trećim licima, kao i kante koje će se nalaziti u užem centru grada gde će građani moći da preuzmu so za svoje potrebe“, kaže Miloš Ljubisavljević, odgovorni izvođač radova Preduzeća „ Extra -auto transport“ iz Vrbasa.

Ove godine je za rad Zimske službe angažovano više ljudstva i mehanizacije jer je JP „Putevi Srbije“ održavanje određenih deonica „Y kraka“ poverilo lokalnom upravljaču, čime je za 25 odsto povećana i mreža puteva koju održavaju tokom zime.

„Radi se o deonicama na Kelebijskom putu, na Somborskom putu do prvog kružnog toka sa „Y krakom“ kao i o deonicama državnih puteva, a to su Zagrebačka ulica i Beogradski put do Bajnatske ulice. To je sve povećalo putnu mrežu koju održavamo za 17 kilometara“, kaže Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Povećanju obima posla Zimske službe doprinela je i obaveza čišćenja snega sa novoizgrađenih biciklističkih staza, ukupne površine od 21.600 kvadratnih metara. Posredstvom JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotice ove godine je izdvojeno 65 miliona dinara za rad Zimske službe kako bi sve saobraćajnice bile prohodne, a njihovi korisnici bezbedni.

RTVKOMENTARI

  1. Indijanac kaže:

    Bice ovo dobra zimska sezona.
    Mađari su najavili da ce biti toplo vreme, ove zime ni prvog, ni drugog, a ni bilo kojeg snega uopste nece biti.

  2. Mc kaže:

    Prosle zime ih nije bilo ni od korova. Zimska sluzba ne podrazumeva samo ciscenje snega vec nekada puteve treba tretirati kako ne bi se strvorila poledica.

OSTAVITE KOMENTAR