Rad nedeljom u zlatno doba lopovluka

U javnosti se u prethodnom periodu povela polemika oko toga da li je rad nedeljom neophodan i da li ga na neki način treba ukinuti. Povodom toga se oglasio i predsednik A.Vučić koji smatra da je to najobičnija budalaština i da sada kad smo u zlatnom dobu treba da iskoristimo šansu u da još više radimo.
Srpski pokret Dveri smatra da rad nedeljom treba da važi samo za one radnike u proizvodnim firmama koji ne mogu da prekinu proces proizvodnje , koji bi svojim prekidom naneo štetu firmi. Slobodna nedelja je tekovina borbe za radnička prava i omogućava u ovom nametnutom modelu neoliberalnog društva bar jedan dan kad porodica ima mogućnost da bude zajedno na okupu. Za Srpski pokret Dveri porodica je osnova našeg društva i najbitniji njen deo. Nedelja kao slobodan dan je neophodna da se tradicija porodičnog okupljanja nastavlja. Sa druge strane svim onim radnicima koji su prepušteni na nemilost poslodavaca, koji ne mari za njihovo slobodno  vreme već gleda isključivo svoj ekonomski interes, mogućnost da imaju slobodnu nedelju bi mnogo značila.
Srpski pokret Dveri se zalaže da se nedelja ukine kao radni dan, da se trgovinskim radnjama zabrani rad nedeljom.Tada bi porodice više bile na okupu, briga o deci adekvatnija. Donelo bi to velike koristi zajednici ali ne u zlatno doba lopovluka i kriminala već u dobu u kome će vladati zakon, ravnopravnost, sloboda.KOMENTARI

 1. croat kaže:

  Ha ha ha , da bas ce zabrana rada nedeljom spasiti porodice . Zabranimo trgovinama da rade nedeljom i puf kao carobnim stapicem Srbija nije vise korumpirana, radnici placeni i optimisticni. Znate sta cete postici sa tom zabranom , jedno veliko 0, slovima nula.

 2. Dragi Điki kaže:

  Zaboravili smo na radničku solidarnost. Gledamo svoju guzicu umesto da se borimo za zajednički interes. Dokle god bude bilo moguće iskorišćavati radnika bez ograničenja, dotle smo jedno bedno predkapitalističko društvo devetnaestog veka.

 3. croat kaže:

  Ajd da uvedemo da sve drzavne ustanove rade od 10 -22.00 ukljucujuci Subotu to bi nam nekako vise pomoglo, nedeljom ne moraju da rade.

 4. Indijanac kaže:

  Ja predlažem da se razmotri mogućnost rada u firmama, prodavnicama, fabrikama samo utorkom, sredom i petkom, i to od 10:00-14:00 časova.
  Sasvim je to dovoljno rada, svakako je vreme u Srbiji stalo u 19-om veku, a porodice i društvo neka se ostalim danima međusobno druži i odmara.
  I da se se u penziju ide sa navršenih 40 godina života kod žena i 42 godine života kod muškaraca, bez obzira na godine radnog staža.
  A penzije da budu barem 700-800 evra.

 5. Manda kaže:

  Trgovačkim lancima država garantuje rad nedeljom i druge negativne uslove po zaposlenicima.

OSTAVITE KOMENTAR