Radenko Martić: Dačiću, saberi se!

Dešavanja koja su prethodnih dana uznemirila Srbe, pravoslavne vernike u Crnoj Gori a i šire gde god ima Srba, očigledno nisu poremetili odnose Vučića i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića sa Milom Đukanovićem. Izostala je oštra reakcija državnih organa prema Vladi Crne Gore, koja je donela Zakon o slobodi veroispovesti. I sve to na veliku štetu pravoslavnih vernika u Crnoj Gori.

Ministre Dačiću, da imate dozu državničke odgovornosti, morali ste reagovati, uputiti protesnu notu državi Crnoj Gori, tražiti da se sporni Zakon stavi van snage i obaveste Evropske institucije.

Dačiću, to što država nema jedinstvenu spoljnu politiku za to ste Vi krivi i niko drugi! Boško Obradović je u skupštini Srbije samo skrenuo pažnju na gorući trenutni problem sa kojim se suočava srpski živalj u Crnoj Gori, a na koji naša vlast ne reaguje.

Da li ste Vi gospodine Dačiću kao ministar zaduženi da branite interese države Srbije i njenih građana, Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda u dijaspori i rasejanju, ili ste samo prilepak Aleksandra Vučića, koji pokriva tajne dogovore Mila Đukanovića i njegovog političkog brata blizanca  Aleksandra Vučića?

Radenko Martić, predsednik GrO Dveri u SuboticiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR