Radna akcija u Gerontološkom klubu “Kertvaroš”

Radna akcija članova Gerontološkog kluba „Kertvaroš“ koja za cilj ima uređenje okoline ovog kluba, i ovog proleća donela je vidljive reultate.

 

Dobro raspoloženje obeleženo je među korisnicima Gerontološkog centra Subotica koji su današnji dan proveli veoma vredno, iako su u penziji. Više od trideset ljudi uzelo je metle, grablje, makaze, kosilicu i ostale alatke koje su im pomogle da klub oko njih zablista. Mnogi su rekli da su se umorili ali da su veoma zadovoljni rezultatima svog rada. Na kraju radna akcije, kako dolikuje, vredni penzioneri okrepili su se kotlićem koji se kuvao od ranog jutra.

024

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, kaže da je ovo sada već tradicija koja postoji na obostrano zadovoljstvo.

 

„Meni je jako drago što članovi gerontoloških klubova hoće da sređuju klub kao svoj dom i učestvuju aktivno u održavanju, ali i u samom životu geontološkog kluba. Da nema ovolikog odziva, da nema skoro sedam hiljada članova, ne bismo mogli ni da radimo na ovako kvalitetan način“- rekao je Ivanišević.

 

Objasnio je da je važno da se nastavi širenje mreže gerontoloških klubova jer penzioneri svake mesne zajednice zaslužuju da imaju svoj klub.

 

„Ono što nam predstoji jeste produženje ugovora o korišćenje kluba u Kertvarošu i nadam se da nećemo u budućnosti imati problema sa tim i ideja jeste širenje mreže gerontoloških klubova u narednoj godini kako bismo došli do te cifre od dvadeset, koja bi zadovoljila potrebe našeg grada“.

012

Akciju je podržao i član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, Milimir Vujadinović.

 

Penzioneri su skrenuli pažnju da se u ovom dvorištu noću pali vatra, da se okuplja omladina koja piše grafite po zidovima i „ko zna šta rade“.

 

„Očigledno je da naši stariji sugrađani imaju veći stepen društvene odgovornosti što je verovatno povezano i sa vremenom kojim raspolažu. Preduzećemo sve ono što je do nas kako bismo zaštitili ovaj prostor, kako bismo u najboljem interesu naših sugrađana našli način da bde obezbeđeno“- rekao je Vujadinović i dodao da bi ovom prilikom apelovao na sve one koji ispisuju grafite po objektima socijalne zaštite prestanu to da rade.

 

Gerontološki klub „Kertvaroš“ postoji na ovoj lokaciji devet godina i skoro toliko i postoji ovakva radna akcija.

 

„Iz godine u godinu je broj učesnika veći, kao nagrada na kraju akcije jede se kotlić. Nastavljamo druženje u klubu, sa obzirom na to da se sprema kiša, ali nam je drago da smo uspeli sve da zavšrimo“- rekla je domaćica Grontološkog kluba „Kertvaroš“, Jelena Đogić.KOMENTARI

  1. Mare kaže:

    Da li je i Milimir kosio travu, ili je samo dosao da se slika?

OSTAVITE KOMENTAR