Ranjeni “ruski Rambo” iz Subotice igra se sa policijom

Igor Vaclavić (41) iz Subotice, zvani “ruski Rambo”, poigrava se sa italijanskom policijom, koja već 10 dana traga za njim zbog dvostrukog ubistva i jednog ranjavanja.

vaclavic

Igor Vaclavić, Foto: Facebook

Policija pretpostavlja da je „napadač sa mnogo lica” ranjen prilikom potere jer su u kombiju koji je koristio prilikom bekstva nađeni tragovi krvi.

Bivši cimer odbeglog kriminalca izjavio je za italijanske medije da Vaclavića neće uhvatiti živog jer ga nisu odmah ubili.

– Ponekad je izgledao kao dete od 10 godina, jer je strastveni ljubitelj crtanih filmova. On je mene izabrao za cimera u zatvoru. Zamolio je da ga zovem Jezekilj, jer je to ime jednog od starozavetnih proroka. Dok smo bili u zatvoru, rekao je da se nikada neće vratiti unutra! – rekao je Mirko, bivši cimer nemilosrdnog ubice sa dvostrukim identitetom.

Policija navodi da begunac može da ima neku vrstu skrovišta u močvari, u prirodnom rezervatu mrmota.

– Tamo je verovatno bio sakriven dok je trajala policijska potera. Moguće je da je tamo pobegao i u nedelju uveče, kada ga je presrela policijska patrola. Ispostavilo se da je bio primećen u više navrata i da mu je policija bukvalno bila za vratom, ali da je ipak uspeo da pobegne – saopštila je policija, koja je juče deseti dan zaredom tragala za njim.

Odbegli „ruski Rambo” ima više identiteta! Pravo ime mu je Igor Vaclavić, rođen je u Subotici, ali je koristio i ime Jezekilj Norberto Feher.

– Za Vaclavićem je u Italiji raspisana poternica zbog dva ubistva. Međutim, izgleda da je lov policije za njega samo igra! Naoružan je i spreman je da ubije! Prvo je ubio Davida Fabrija (52) prilikom pljačke njegovog bara, 1. aprila ove godine u Bolonji, a potom je usmrtio i čuvara obližnje šume, koji je pokušao da ga uhvati prilikom bekstva. Na teret mu se stavlja i jedno ranjavanje. Možda će da se naoruža arsenalom za poslednju bitku – navode policjaci koji su uključeni u poteru.

U kombiju koji je Vaclacić koristio za bekstvo nađen je otisak krvave šake na krovu, a unutra je bila krpa natopljena krvlju!

– Pronađen je opušak, kao i neke majice. Na njima ima dovoljno materijala da se otkrije DNK profil osumnjičenog. Nađeni tragovi se dodaju dokazima koji se vezuju za osumničenog ubicu barmena Davida Fabrija i ekološkog čuvara Valerija Verija, ubijenog u naselju Mecano u Italiji. Policajac Marko Ravaljo (53), koji je prošle subote teško ranjen u okršaju, još je u teškom stanju i lekari ga drže u farmakološkoj komi.

Ravaljija su pogodila tri metka i tri puta je operisan. Lekari smatraju da nije u životnoj opasnosti, iako njegovo stanje ocenjuju kao delikatno. Vaclavić je u Srbiji tražen zbog pljačke i silovanja.

 

ALO

 KOMENTARI

  1. Lenin kaže:

    Interesantno ime konobara.Može biti italijansko a i mađarsko.Fabri je dosta često prezime,čak i jedan poznati šoumen,humorista iz mađarske se preziva tako.

  2. Goran kaže:

    Da li dotični zaista ima veze sa našim gradom !? Da li ga recimo neko od posetilaca ovog sajta poznaje ?

  3. Mister No kaže:

    Nekad smo bili poznati po Ljutovačkoj rakiji koja je bila u rangu sa viskijem. Sad smo poznati po ološu,blago nama.

OSTAVITE KOMENTAR