“Raspadi sistema?”

Gradski odbod SDPS-a u Subotici se juče i zvanično rascepao. Bilo je proteklih desetak dana najava da će određeni članovi da izađu iz te stranke.

 

Potpredsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) u Subotici i član Glavnog odbora stranke Arpad Katona je juče podneo ostavku i rekao da :”Ne možemo da prihvatimo da centrala SDPS donosi bitne odluke za Gradski odbor u Subotici bez ikakvih konsultacija sa nama, kao i to da se donose odluke na sednicama Gradskog odbora bez obezbeđenog kvoruma”.

 

Katona je dalje rekao da će nastaviti svoje delovanje “kao građanska opcija u Subotici”, uz želju da “ne razočaraju svoje članstvo i birače”. SDPS u lokalnom parlamentu ima tri odbornika.

 

Da podsetimo, vladajuća koalicija je stabilna, ali od njenog formiranja došlo je do raznih preokreta. Dva člana SDPS-a su izašla iz dva odbornika i formirala odborničku grupu sa SPO.

 

Zatim su dva člana LDP-a napustila svoju partiju, Arpad Silard je napustio DSVM, SRS je ostao takođe bez dva čalana i na kraju je članica Nove Srbije napustila koaliciju u kojoj je nastupala na izborima 6.maja 2012.godine.KOMENTARI

  1. Loš Đak kaže:

    Ruku na srce SDPS i nije bio neki “sistem”. A ovako kao “slobodan strelac” gospodin Katona će verovatno postići povoljniju cenu kada bude u pitanju licitiranje na temu: “Kojemu se privoleti carstvu…?”.

OSTAVITE KOMENTAR