Ratni veterani o tužbi i ratnim dnevnicama

Ratni veterani udruženja “UOSYU“ saopštavaju da su povodom svojih aktivnosti u završnoj godini održali početkom meseca decembra sastanke u Čantaviru, Bajmoku, Hajdukovu i Bačkim Vinogradima.

Logo-uosyu-srvs
Predsednici Gradskog odbora su bazirali obilaske ratnih veterana zbog aktivnosti koja još traje, a to je potpisivanje novog ugovora i punomoćja sa advokatskom kancelarijom Aleksić iz Niša. Novi ugovor i punomoćje su jako bitni u daljem procesu potraživanja ratnog veterana učesnika u ratu 1999. godine pred Višim sudom u Subotici.

Da bi ostvarili pravo na tužbu po osnovu diskriminacije potrebno je da ste:
1. Član uduženja UOSYU.
2. Učesnik u NATO bombardovanju Srbije od 24.03 do 10.06.1999. godine
3. Član porodice poginulog ili nestalog veterana.
4. Član porodice preminulog ratnog veterana posle bombardovanja, kao naslednika prava na ratne dnevnice.

Od dokumentacije su vam potrebne fotokopije:
1. Vojna knjižica
2. Lična karta
3. Uvernje iz Vojnog odseka o učešću u ratu 1999. ili rešenje fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje PIO o posebnom stažu.

Povodom stalnih aktivnosti centrale udruženja u Novom Sadu i kontakata u ministarstvima, dat je model i predlog da se ratni veterani izjasne u izjavi na koji način žele da im se isplati ratna dnevnica, koja im se duguje.

Svi ratni veterani izjavu popunjavaju u udruženju UOSYU. Veteran koji ne popuni izjavu i ne preda dokumentaciju koju udruženje preko advokatske kancelarije Aleksić iz Niša, predaje u Višem sudu u Subotici, neće moći u narednom periodu ostvariti svoja prava, odnosno ako bude kasnije želeo da to učini, moći će samo individualno, samostalno.

Na sastanku MO, za aktivne članove su se takođe delili flajeri i posebna kartica za povlastice i popuste u 42 firme, kao što su (Poliklinike za odrasle i decu, Pedijatrija, Kuće zdravlja, stomatološke ordinacije, optičarske radnje, auto škola, igraonice za decu, sprtski klubovi, teretane, hoteli, restorani, wellness centar, apoteke, mesna industrija, prodavnica bicikala, banje, više škole i mnoge druge pogodnosti), koji važe od 01.01.2016. godine i traju tokom cele godine. Kartice su isključivo za naše članove veterane i simpatizere uduženja kao i za članove njihove najjuže porodice.

Gradski odbor ratnih veterana UOSYU napominje da svaki veteran koji želi da podnese tužbu, svu potrebnu dokumentaciju predaje isključivo u udruženju UOSYU, u Subotici, poslovni prostor ispod stadiona malih sportova – gradsko klizalište, ul. Bose Milićević bb – lokal 2.

Sve dodatne informacije možete dobiti radnim danom od 13 do 16 časova na telefon 064/ 5483-111 ili na oglasnoj tabli udruženja.KOMENTARI

  1. Bunjevac kaže:

    Jeto,kad uđemo u NATO,ovi što su ratovali protiv Nata ćedu pojist govno.A oni u CG ga već idu.

  2. Megille kaže:

    A šta će oni od 90-tih ,kada je je Vućić i Nikolić ‘ratovao’ ?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 45 = 53

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: