Ravnica mog uspeha

Kantautor i društveni aktivist Marko Brecelj pošao je na turneju “Ravnici mog uspeha” kojom obeležava 41 godinu od proboja na Omladinskom festivalu u Subotici sa pesmom “Duša in jaz”. U okviru “prijateljske ofanzive”, Brecelj je posetio Osijek, Novi Sad a do 24. januara nastupiće u više gradova Vojvodine i Beogradu.

Turneju će završiti 24. januara u Subotici, gradu u kom je sve počelo, u Pozorištu “Kostolanji Deže” (19,30 časova).

marko-brecelj

-Pre svega želim sresti ljude i videti gradove kulturnog prostora kome pripadam, te pokazati svoju kantautorsku i performersku formu – kaže nekadašnji frontmen sastava “Buldožer” .

 Jurišamo u dvojcu sa dva kormilara, uz saboračku podršku svoje supruge Arijane sa kojom dvadeset i petu godinu pišamo protiv vetra u samoniklom kulturnom centru Kopra “Capodistrie”. Dolazimo iz multietničke Istre koju si svojataju tri države. Opet posećujemo mnogonarodnu ravnicu u kojoj sam doživeo prvi veliki uspeh. Ne obuzima me nostalgija za mladošću nego se veselim poseti domovini. Jer Šengenska granica znači mi samo neprirodnu prepreku, a EU prostrani je kavez u kom robujemo onima koji poseduju – naveo je Brecelj pred turneju u svojoj “Obznani iz kaveza”.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR