Razdor u SNS zbog mesta direktora

Tri nedelje nakon prekomponovanja vlasti u Subotici, u Srpskoj naprednoj stranci pojavila su se neslaganja oko kadrovskih rešenja za direktore javnih preduzeća.

 

Dva od tri poverenika SNS u Subotici, Gojko Radić i Ilija Maravić, na današnjem zasedanju Skupštine grada Subotica izneli su različite stavove prilikom izbora vršioca dužnosti direktora Javno komunalnog preduzeća Čistoća i zelenilo, za šta je predložen Slobodan Milošev.

 

Radić, koji je i potpredsednik Saveta za Vojvodinu i član predsedništva SNS, rekao je za govornicom da unutar ove stranke postoji Gradski odbor bez čijih odluka određena rešenja ne mogu doći na Skupštinu, odnosno da mogu, ali da onda SNS u njima nije učestvovo.

 

Po njegovim rečima, Gradski odbor SNS niti je konsultovan niti je doneo odluku o izboru direktora ovog preduzeća, a samim tim ni overio predlog imenovanja.

 

"Za sve predloge kandidata SNS jedini koji je ovlašćen je Gradski odbor, koji bi uredno dostavio takvu odluku, overenu, gradskoj upravi na razmatranje. S obzirom da mi ovo nemamo, SNS ne može da učestvuje u ovome", rekao je Radić za govornicom.

 

Na ove tvrdnje reagovao je predsednik Skupštine Radmilo Todosijević, takođe iz SNS, koji je rekao da Statut i poslovnik Skupštine tačno određuju ko su predlagači, uz ocenu da Radićeva intervencija nije u skladu ni sa jednim dokumentom gradskog parlamenta.

sns

Drugi od tri poverenika SNS u Subotici Ilija Maravić, za govornicom je rekao da je on i dalje, "iako to mnogi ne bi želeli, predsednik odborničke grupe ove stranke u subotičkom parlamentu, a da je SNS, kao potpisnik koalicionog sporazuma, "za promene i ostaje do kraja u toj priči".

 

Nakon toga, Radić i deo odbornika iz odborničke grupe SNS napustio je zasedanje, a pomenuti Milošev je većinom glasova imenovan za VD direktora JKP "Čistoća i zelenilo.

 

U izjavi Tanjugu, Maravić je rekao da je SNS i dalje jedinstvena, a da će današnji nesporazumi biti razrešeni i prevaziđeni na današnjem sastanku Gradskog odbora stranke.

 

SNS je krajem novembra postao deo nove vladajuće većine zajedno sa Savezom vojvođanskih Mađara, Socijalističkom partijom Srbije i Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini.KOMENTARI

 1. Vrela zima kaže:

  Od tolikih varnica u SNS, ogrejala nam se cela Subotica u sred zime. Jos uvek ne znam kako je jedan namagarcio dvojicu … 🙂
  Ako potraje do doceka nove godine, imacemo pristojan vatromet u centru. 😀

 2. zorandjala kaže:

  sad neka neko kaze da seselj nije bio u pravu kad je rekao da ce ovi za malo vlasti prodati i rodjenu mater.

 3. laki kaže:

  Baš mi drago što su otkačili ovog buzdovana i samozvanog patriotu.

 4. Vinegar kaže:

  Bit če ovo zanimljiva zima, bu bilo tu svašt' još. 

 5. Sandi kaže:

  Nisu se još ni sastavili, a već se raspadaju.

  E moj Maraviću, ne sklapa se vlast na silu kao što si ti mislio.

  Subotica nije za ovo glasala!

  http://www.facebook.com/subotica.nije.za.ovo.glasala

 6. Vocka kaže:

  Jel istina da je novi ve de u Cistoci bio pravosnazno osudjivan? A jos nam je gradonacelnik i advokat. Bice to velika sramota ako je istina. I jos ce morati ponovo nekog da biraju. Pa sta to radite gospodo?

 7. misko kaže:

  Problem je sto nas Maglai vuce za nos. Sve nas. Bez nase saglasnosti bira i postavlja.

 8. JANA kaže:

  U SNS Subotica nije bilo razdora, nije bilo nesloge, nije bilo podmetanja, nije bilo zabadanja noževa u leđa dok se  Radić i Laban nisu udružili. Ovo objašnjava nastalu situaciju u SNS Subotica, koja je veoma loša. Pomenuti Radić mi u ovom slučaju miriše na petu kolonu, a Laban mu je saputnik koji je napuštanjem DSS-a potvrdio da je petokolonaš. Takvi nam ne trebaju, samo prljaju SNS i njenog predsednika Vučića. 

   

 9. JANA kaže:

   

  zorandjala: sad neka neko kaze da seselj nije bio u pravu kad je rekao da ce ovi za malo vlasti prodati i rodjenu mater.  

    Ako mislite na Radića, u pravu ste.   

 10. ja kaže:

  Ucestvovo!!!

 11. istoričar kaže:

  Emoji SNS-ovci! Da ste išli u školu i učili istoriju,a ne kako se rukuje vatrenim oružjem, znali bi ono što su još stari Rimljani naučili:
  Divide et impera!
  Dozvolili ste koštuničinim kadrovima da vam se „uvuku u pozadinske redove“ pa ste popušili. No ko zna, možda je to istorijska realnost da vi na ovim prostorima postanete politička prošlost.

 12. Vuki kaže:

  Pa zar su subotičani tako bedasti da dozvole da im rukovodstvo grada dođe bez izbora na važne pozicije, pa ovo kako su oteli vlast u Subotici je u svetu je nezapamčena hajdučija. I sada nam neko još kaže da je Vojvodina a pogotovo Subotica najbliže demokratskoj Evropi.Ovo je slučaj za Brisel i EU jer se radi o političkom kriminalu i koji se kose sa ostvarivanjem ljudskih i građanskih prava. Pa kako da gosp ,Vućić sada ne reaguje kada politički kriminal zauzima sve većeg maha u Vojvodini.

 13. zorandjala kaže:

  Gos vuki mada se u necemu slazem sa vama ovde postoji veci problem. naime oni jesu izabrani na izborima i za njih jeste neko glasao nisu dosli na vlast pucem ili tifizickom silom.ukoliko vi znate nesto sto mi neznamo iznesite to javno i mi cemo vam se pridruziti  a narocito sa necim sto moze pokrenuti pred sudovima europe.subotica vapi za nekim ko ima dokaze da smo bedasti[interesuje me poreklo te reci] i da se otresemo ovih koji nas gloze,unapred zahvalni gradjani subotice.

 14. Vuki kaže:

  Dragi zorandjala, nema mesta sarkazmu. Pročitajte malo bolje prvu rečenicu teksta koji se komentariše pa će vam reč 'prekomponovana' možda nešto više značiti. Ne izigravajte vuka u jagnjećoj koži, jer ste dobro poznati po prijašnjim komentarima gde stalno izigravate zapršku u svakoj juhi. Možda vam reč juha nije poznata kao što vam nije poznata ni reč bedasti – potiče od reči bednik – u ovom slučaju bednik ne zbog nedostatka imovine, već zbog nedostatka duha. Ako vi imate neku drugu ideju za reč bedasti, molim vas pojasnite. Isto tako vas molim da odustanete od brojanja krvnih zrnaca.

  Vadite se da ne znate šta znači 'politički kriminal' kao što tvrdite da nova 'prekomponovana' vlast u Subotici nije došla pučom ili silom, već – izglasavanjem na izborima! Ako je 'vlast prekomponovana', onda je ustoličena mimo volje naroda jer se narod ništa o tome nije pitao – a to je politički kriminal kojim se zloupotrebilo glasačko telo pa i njihovi glasovi te volja birača. Jeste da su i sada postavljeni političari za koje se glasalo na prošlim lokalnim izborima, ali oni nisu izabrani većinom glasova izišlih birača, već su postavljeni  političari u skladu s republičkim rezultatima izbora – odnosno lokalna vlast je sada formirana prema republičkim rezultatima izbora i postignutim glasovima političkih stranaka na republičkom nivou. Pa zar to nije politički kriminal? Gde je tu biračko telo i ko zastupa interese subotičkih glasača? I tako, sadašnja prekomponovana subotička vlast jest došla pučom na vlast – ali ne događanjem naroda, već nametanjem volje SNS-a i SPS-a i brisanjem volje građana iskazane na lokalnim izborima. Takav postupak nema ništa s demokratskim pravom na slobodno izjašnjavanje građana, a kada je demokratija u opasnosti, stvar treba prijaviti Briselu, Strazburu i svima koji se bave pitanjima ljudskih prava! Smena nije tek sporadična, već je kompletno rukovodstvo opštine smenjeno i zamenjeno novim iz novoformirane koalicije za šta bi trebalo raspisati nove lokalne izbore.

  Inače, gosp. zorandjala, mnogo više bi ste postigli kada bi skrenuli pažnju odgovornima na ovoj Internet stranici da čitaocima ne poturaju nepotpisane tekstove. Svako od javnih ličnosti – a i pisce tekstova koji se pojavljuju na ovom portalu smatram javnim ličnostima – treba se potpisati imenom i prezimenom novinara, a ne kriti se iza redakcije i pseudonima – što znači da ni sama redakcija nema nikakvu odgovornost prema čitaocima što nije u skladu sa zakonom o informisanju.

  Eto, nadam se da sam bio iscrpan i pomogao vam u formiranju stavova.

   

 15. zorandjala kaže:

  gos vuki sada smo na istom koloseku mada ovi koji su na vlasti ovako izmesani imaju vecinu i zato su u pravu narod[biracko telo] kod nas nebiraju vlast nego stranku a stranka postavlja vlast.mi na svim izborima biramo stranku koja posle pravi dilove sa drugim strankama pa tako birac nema veze sa vlascu.uistinu mi tu nebiramo nista nego svojim glasanjem dajemo legitimitet onima koje sranka stavi na vlast. pa tako ni koalicije nisu prirodne vazna je vlast.

 16. Vuki kaže:

  I zaključno: nismo na istom koloseku. Jedno je demokratija a ovo što vi pišete je totalitarizam. Jednom rečju, zaspali ste u demokratiji, a probudili se u totalitarnom režimu. Šta propitujete javno menje ako vam je prirodno da narod ne bira vlast? Šta zamajavate čitaoce nekom kvazi pravdom i istinom koja to nije? Da li vas toliko dobro plaćaju da su vam danas batinaši po vojvođanskim selima još i poželjni – jer, narod je izabrao partije pa neka mu batine? Današnja srpska vlast nema opoziciju – pa tako narod nije 'birao' čak ni stranku, već jednopartijski režim.  A njegove rezultate već vidimo… Mogu samo zaključiti da su takvi kao vi do grla u ovom jednoumlju.

 17. zorandjala kaže:

  vuki vi stvarno necete da razumete sta pisem NAPISAO SAM CINJENICNO STANJE nigde nisam pisao da sam ZA niti da sam PROTIV . vi izgleda gde god se okrenete vidite nekog protiv vas. a tu demagogiju .demokratija totalitarizam,komunizam ,izbacite iz glave i nju koristite za lepse stvari.jedino na kraju koji je to sistem danas kod nasja ga po ovome sto se dogadja u zivotu neprepoznajem.

 18. adkersu kaže:

  Nagradno pitanje: šta je  to što raste, raste, širi se, uvećava se vidljivo, pa pukne?

  (zaokruži odgovor)

   

  1. Čir

  2.Luftbalon

  3. SNS

OSTAVITE KOMENTAR