Razmatra se prodaja, servisiranje i proizvodnja tehnike beloruskih bicikala AIST u Subotici

Ambasador Belorusije u Srbiji Valerij Briljov održao je savetovanje po pitanju izvoza beloruske biciklističke tehnike u Srbiju. Tokom sastanka u Ambasadi, uz učešće potencijalnih partnera, razmotrene su mogućnosti stvaranja trgovinske platforme za izlaganje i prodaju beloruskih bicikala AIST, organizovanje usluga servisa i formiranje zajedničke proizvodnje tehnike u Subotici.

Postignut je dogovor o poseti fabrici delegacije zainteresovanih srpskih kompanija. Proizvodnja u Minsku biciklističke marke AIST, koja je za više od 70 godina objedinila mnoge generacija ljubitelja bicikala, započeta je 1947. godine. Tokom čitave istorije ovog brenda prodato je više od 55 miliona bicikala. AIST danas – to je 80 različitih modela bicikala sa atraktivnim dizajnom i modernom opremom, navedeno je na sajtu Ambasade.

Trenutno AIST sprovodi aktivnu marketinšku politiku, učestvuje u različitim društvenim projektima i sportskim takmičenjima međunarodnog nivoa i tehnički je partner biciklističke reprezentacije Belorusije.

Na biciklima AIST-a beloruski sportisti su postigli olimpijski rekord i dva nacionalna rekorda na velodromu na Olimpijskim igrama u Londonu.

MotoVeloZavod d.o.o. je član Evropske asocijacije proizvođača bicikala. Od 2020. godine započeta je isporuka bicikala u EU (Holandija i Belgija). Uporedo sa biciklima, kompanija proizvodi kvadricikle (električne automobile težine 400-500 kg), motocikle, skutere i mopede, trotinete, bicikle bez pedala (balansirane bicikle), invalidska kolica.


eKapijaKOMENTARI

 1. Andrej kaže:

  Bolje vi nama lepo vratite nas Partizan.

 2. Bелосипед kaže:

  Mogu da razumem da Nemci odredjeni deo proizvodnje prebacuju u Srbiju zbog jeftine radne snage. Medjutim kada postanes za Belorusiju isplativa atraktivna i jeftina proizvodna destinacija, onda ni kraj sveta nije vise jako daleko.

 3. Glupost kaže:

  Hm..koliko čovek ne zna.. Velosiped…Belorusija je razvijenija i ima veći BND od većine članica EU…BND po glavi stanovnika je oko 6600 $…Mozda treba pre komentara malo prrlistati po prijatelju Google..

 4. Sputnjik kaže:

  Javite kada se bude putovalo u Minsk u posetu te njihove fabrike bicikala, tamo, u Belorusiji još svakako nikada nisam bio.
  Ne mogu da zaboravim putovanje, kada je pun autobus subotičkih političara i njima bliskih putovalo na Bodensko Jezero pored Alpa, da bi videli kako su oni tamo uspeli jezero da očuvaju čistim i da bi njihova iskustva preneli na palićku septičku jamu, koja je i posle toga ostala ista septička jama.
  Al su neki o trošak nas građana proputovali pola Evrope da bi videli to čudo od Bodenskog jezera, koje izvire ispod Alpa i čudnim čudom, jezerska voda je prozirna i čista.

 5. Bелосипед kaže:

  @ Glupost

  Pa zasto onda niko ne ide niti se gura da tamo zivi kada je toliko bolja od vecine clanica EU? Uzgred Google je jedna placena oglasna internet trazilica koja zivi od oglasa i otprilike odgovara kvalitetom informacija koliko i “Kupusov list”. Kada Belorusija ekonomski dostigne najsiromasnije EU clanice, Rumuniju, Hrvatsku i Bugorsku, onda moze da se javi za rec.

 6. Davaj kaže:

  Samo davaj da se prave i kod nas
  Video bas gluposti u komentarima.
  Pitatese ko uništio partizan?
  Pitajte se malo bolje.
  Ko unistio srbiju ….
  Svaki kurac vam smeta s neradite
  Nista.beskirisni ljudi pisu gluposti

 7. Croat kaže:

  kako se prave bicikle, kupis delove na dalekom istoku, u najboljem slucaju ram napravis, al najcesce ni to. Zalepis etiketu i ti si proizvodjac bicikla.

 8. Seeed kaže:

  @Croat
  Samo kad ti sve znaš pametnice

 9. Zenmin zibao kaže:

  @ Seeed

  Sta ima netacno u komentaru @ Croat? apsolutno nista. Cinjenica je da se sve sto se moze jeftino proizvesti je prebaceno u Kinu ili neku slicnu niskotarifnu zemlju sa monopartijskom diktaturom gde ni slucajno ne postoji ni najmanja verovatnoca radnickih strajkova ili necega sto bi moglo uticati na proizvodnju i umanjiti profit. Ja nikome ne predbacujem sto zeli optimirati svoju zaradu. Ja predbacujem onima koji misle da su kupovinom jeftinog bofla ustedeli novac i ispali jako pametni. Cene Kineske robe su previsoke u odnosu na kvalitet koji pruzaju. Tragedija Kineske produkcije je u tome sto je spoj lose kvalifikovane radne snage i losi materijali koji se tamo koriste, dali jedan do sada nevidjeni skart koji je preplavio planetu.

 10. Vlada kaže:

  Ukrajinski ambasador radi marketing i prodaju za ukrajinsku firmu – sve ok. Nadam se da nasi ambasadori rade isto za nase venera bike i koje god firme. Bilo bi lepo, trebalo bi.

 11. De bil kaže:

  Pogledao sam njihov katalog i uporedio cene. Ponuda je odlična, a izbor bicikla velik i za različite namene. Utisak je da su bicikle nešto skuplje tamo nego ovde. Pitanje je samo kakva bi cena njihovih bicikla bila kod nas … U svakom slučaju podržavam konkurenciju. Ona ne može biti loša za kupca.

OSTAVITE KOMENTAR