Razmena sličica kod plave fontane

Kako je izašao novi Paninijev album posvećen mundijalu u Brazilu, počela je kolekcionarska groznica kod ljubitelja sličica. Prvobitno su albumi bili namenjeni klincima, a kada su oni odrasli, nisu želeli da se odreknu strasti prema ovom hobiju, pa je to danas zabava za sve generacije.

 

Nekada je to bio prozor u svet, prilika da se na jednom mestu vide stadioni iz dalekih gradova, zatim fudbaleri iz raznih zemalja sa svojim ponekad smešnim facama i još smešnijim frizurama (posebno sedamdesetih i osamdeseih) a često i komičnim imenima (npr Afrikanci Jeboa i Jebali).

panini haircut

Internet je zatro mnoga štampana izdanja ali Paninijevim albumima nije mogao ništa. Čak se sakupljačka baza proširila na sve starije generacije kako je vreme prolazilo od početka sedamdesetih do danas.

 

Dok je berza za razmenu duplikata nekada bila samo u školi, danas postoji potreba da se ona održava negde i za one koji su završili sa školovanjem. Kako se Beograđani sastaju kod Terazijske česme radi menjanja, tako je i grupa Subotičana pokrenula inicijativu za sastanke kod plave fontane, sredom u 18 časova.

 

U formiranju je i facebook grupa. Pridružite se :

https://www.facebook.com/groups/643888152325078/

 

slicice paniniKOMENTARI

 1. baldhawk kaže:

  idemoooooooooooo!!!

 2. STeve kaže:

  Cha Bum Kun!

 3. pera kaže:

  meni je baš u Španiji 82 jedino Ivica Šurjak nedostajao da ispunim ceo album…..ali zato mi je neki Edhem Šljivo j….o sve po spisku:)Imao sam ga barem stotinak duplikata…ponekad i sva tri u jednoj kesici sličica…

 4. Djuka kaže:

  moj prvi album je bio Munchen '74. evo vidim da ima na e-bayu da se kupi: za 3.290 EUR, prazan, kao nov, ali sa svih 400 slicica koje idu uz njega. 

OSTAVITE KOMENTAR