Reagovanje LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici začuđen je izjavom člana Gradskog veća zaduženog za poljoprivredu Šimona Ostrogonca, datom listu „Magyar Szó” (izdanje od utorka, 14. maja), koji za loše funkcionisanje protivgradne odbrane u subotičkom ataru krivicu prebacuje na mesne zajednice, u prvom redu Stari Žednik i Čantavir.

 

Pošto mu je u resoru poljoprivreda, morao bi znati da sistem protivgradne zaštite u Srbiji deluje u okviru Sektora za vanredne situacije MUP-a, a da je za strelce nadležan Hidrometeorološki zavod Srbije. Mesne zajednice u tom sistemu nemaju nikakve nadležnosti, između ostalog ni nadležnost da naručuju protivgradne rakete, i besmisleno je odgovornost za loše funkcionisanje protivgradne odbrane i štetu koju je grad naneo prebacivati na njih.

 

Sasvim je druga stvar što protivgradna odbrana zakonski praktično nije ni regulisana, kao i to što je tek sada, mesec dana nakon početka sezone odbrane od grada, u toku nabavka 3.800 raketa – otprilike jedna raketa za svaku od 3.500 stanica za ispaljivanje, koliko ih ima u Srbiji.KOMENTARI

 1. zorandjala kaže:

  dali neko zna koji je domet protivgradne rakete koja se sme koristiti u srbiji.dali dokument koji je Tadic potpisao dok je bio ministar vojni sa NATOm.regulise domet raketa,samo bacamo pare na nesto sto uopste nema efekta.ove rakete koje se kod nas koriste mogu dobaciti do decijeg zmaja.

 2. Long Dong Silver kaže:

  Jbte…oni su (LSV)!!!zacudjeni?!!!…pa hajde lepo onda u opoziciju JUNACI…napustite sve parazit-funkcije u Javnoj nam Kuci i na svim pozicijama u UO,NO u JP. i JKP-ima! hmm,zar opet treba da nabrajam…ali ok…sorry…moram! Dakle LSV u koalicijskome sporazumu ima..pazi sada ovo:

  1. Pod(T)predsednika Skupstine nam Grada…sorry,ali, koji kur-del-amore on radi?!!!(Direktor Studentsga nam centra SU…bdw)

  2. Pazi sada ovo…Clan Grdskoga nam Veca zaduzen za KULTURU (LSV)!!!!… (jbga, imao,a i jos uvek ima, covek neke minjdjuse u oba uha (karike-bube)…je nicim izazvan iz zgrade pored Javne nam Kuce (muzicka skola-smer-violina),  pokusava nama reci da protivgradna odbrana ne fukcionise..jbga..polivalentan i nadasve omnipotentan drug CLAN!…za protivgradnu zastitu… i bla,bla..

  3. “Gradonacelnik” Cantavira je …naravno…po(T)dpredsednik lokalnoga LSV…isto( IBIDEM) …polivalentan i nadasve poznat veterinar i vrsni poznavalac protivgradno-maligalne-kafanske-opasnosti…!

  TJAH!

 3. vosa zove kaže:

  sta uopste gradski odbor ima da reaguje na lupetanja ovog anonimusa koji se u svoj posao uopste ne mesa i ne razume.

 4. Ма дај kaže:

  А нису зачуђени како могу да буду део исте коалиције заједно са ДСС-ом, својим највећим политичким супарником? Нису зачуђени како имају огромне плате и дневнице и надокнаде (за нерад) у условима све горе ситуације и незапослености у Суботици? Нису зачуђени кад запошљавају своје партијске војнике на измишљеним радним местима по Јавним предузећима и од тога им узимају 20% плате као чланарину? Човече, ја сам зачуђен, а не они!

OSTAVITE KOMENTAR