Reagovanje predsednice Skupštine na otvoreno pismo

 

Povodom medijske prepiske koja već nekoliko dana traje oko dodele zvanja Počasni građanin, predsednica Skupštine grada Subotice, Marija Kern Šolja, odlučila je da objavi u medijima svoje reagovanje na otvoreno pismo:

 

“Moram reći da mi je kao predsedniku Skupštine grada Subotice, posebno žao što, možda prvi put u istoriji našeg grada, nije doneta Odluka o dodeli zvanja Počasni građanin. Žao mi je, jer sam uvek bila ponosna da živimo u multinacionalnoj, multikulturalnoj i tolerantnoj sredini.

 

Na 12. sednici Skupštine grada Subotice, prilikom odlučivanja o donošenju pomenute Odluke, poslovnik Skupštine grada je ispoštovan, jer je u sali bilo prisutno 59 odbornika, od kojih je „za“ glasalo 29 odbornika. Iz toga proizlazi da Odluka nije usvojena, jer je trebalo da se sa „za“ izjasni većina od prisutnih odbornika.

 

Činjenica je da u skladu sa stavom dva člana 111. Poslovnika „Odbornik ima pravo i dužnost da glasa o svakom predlogu o kome se odlučuje na sednici Skupštine.“ Ukoliko se od strane odbornika ne poštuje pomenuti član Poslovnika, jedina mera koja može u takvoj situaciji da se primeni, je da se u skladu sa alinejom 5 člana 104. Poslovnika, odbornik bude opomenut, ali taj momenat ne utiče na konačni rezultat glasanja.

 

Te iz gore navedenog proizlazi, da volju većine odbornika Skupštine grada Subotice ne mogu, niti imam nadležnost da preispitam, odnosno da Odluku o dodeli zvanja Počasni građanin, proglasim usvojenom.”

 
DSHV o priznanju „Počasni građanin“

SBB o dodeli priznanja „Počasni građanin“KOMENTARI

 1. Vojin kaže:

  Sve je ovo otišlo predaleko.Osnovni krivac je država Srbija koja je izmislila naciju Bunjevci.

 2. Loš Đak kaže:

  A ti si Vojine expert za nacionalno pitanje. Pa, ako ti se država Srbija ne sviđa, ti lepo put pod noge pa traži bolje.

 3. VOJIN kaže:

  Loš Đak:

  A ti si Vojine expert za nacionalno pitanje. Pa, ako ti se država Srbija ne sviđa, ti lepo put pod noge pa traži bolje.

  NE,NEĆU IĆI NIKUDA NEGO ĆU MENJATI SRBIJU!

 4. warrior kaže:

  izmisljena drzava izmislja

 5. Loš Đak kaže:

  Vojine,

  Što se tiče menjanja Srbije, imaš moju 100% podršku, mada ti sada ne mogu previše pomoći jer sam pomalo razočaran, umoran i što je najgore, prevaren od strane onih kojima sam posle 5. oktobra slepo verovao i za njih glasao. Nadam se da ti ne pripadaš tima i da imaš dovoljno snage, elana, znanja umeća i hrabrosti da se u tako nešto upustiš. To će biti vrlo težak i neizvesan posao!

  Svejedno, želim ti puno sreće…

  P.S. Nije država Srbija (ma kakva ona bila, ma ko njome vladao, izmislila i Hrvate, ni Bunjevce. Ako te zanima kreiraj neki jednokratni mail pa ću ti poslati jedan dokumenat iz 1945. godine koji će te iznenaditi. Možda ću ga i aplodovati na ovaj forum.)

OSTAVITE KOMENTAR