Rebalansom budžet iznosi 5,2 milijarde dinara

Članovi gradskog veća usvojili su predlog o rebalansu budžeta koji će da se nađe pred odbornicima na narednoj skupštini. Prema rebalansu budžet grada će da iznosi 5,2 milijarde dinara, što znači da je umanjen za oko 300 miliona dinara. Značajne uštede su ostvarena u smanjenju plata zaposlenih i subvencijama javnim preduzećima. Članovi veća su usvojili i predlog Odluke o stipendiranju studenata.

Vece

U skladu sa tim umanjeni su i rashodi za 446 miliona dinara i nakon usvajanja rebalansa, budžet grada će da iznosi 5,2 milijarde dinara.Uštede su ostvarene i u tome kapitalnih projekti poput Zelene fontane i natkrivanja stadiona Malih sportova. To će se realizovati naredne godine.

 

Suština zaključaka Komisije za izgradnju Narodnog pozorišta je da su maksimalno smanjeni troškovi izgradnje subotičkog teatra. Umesto tri dosadašnje sale biće dve. Definisano je i da objekat bude izveden u gabaritima kako se sada vidi na gradilištu. Troškovi izgradnje su smanjeni za 33 odsto i radovi neće koštati više od 10 miliona evra. Kroz javnu raspravu će se definisati i komercijalni sadržaju koji moraju da imaju neku kulturnu namenu.

 

Usvojen je i predlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata.

 

Svi predlozi odluka koje su usvojili članovi veća upućeni su Skupštini grada na usvajanje. Sednica lokalnog parlamenta treba da se održi tokom naredne nedelje.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR