Rebalansom budžet veći za 700 miliona

Subotičko Gradsko veće usvojilo je predlog rebalansa Gradskog budžeta za ovu godinu prema kome će budžet biti uvećan 13,79 odsto.

 

Kako se navodi u predloga upućenom Skupštini grada na usvajanje, rebalansom predloženi obim budžeta iznosi preko 5,7 milijardi dinara, što je 13,79 odsto ili 694 miliona dinara više u odnosu na budžet.

Subotica-panorama

U strukturi iznosa povećanja obima budžeta, kako je navedeno u predlogu, preneta neutrošena sredstava iznose 81,6 miliona, planirano povećanje tekućih prihoda iznosi 361,4 miliona dinara, a povećanje primanja budžeta 250,9 miliona dinara.

 

Najveća povećanja u prihodovnoj strani planirana su na osnovu povećanja transfera sa drugih nivoa vlasti, u visini od 31odsto, zatim od prodaje dobara i usluga, za 36,33 odsto, kao i na osnovu prihoda od imovine, gde se očekuje povećanje od 31odsto.

 

Na osnovu predloženih izmena, ukupni prihodi i primanja od prodaje nefinansijske imovine iz svih izvora korisnika budžeta iznose više od 5,38 milijardi dinara, a ukupni rashodi i izdaci za nabavku nefinansijske imovine iznose više od 5.45 milijardi dinara.

 

Predloženi rebalans budžeta planiran je sa budžetskim deficitom u iznosu od 76,6 miliona dinara, a korigovan za izdatke za nabavku finansijske imovine čini fiskalni deficit u visini od 432,6 miliona dinara. Kako je navedeno u tekstu predloga, s obzirom na to da 10 odsto prihoda budžeta iznosi 488,7 miliona dinara, ovaj fiskalni deficit je u okviru zakonskih ograničenja.

 

Predlogom rebalansa, javne investicije i kapitalna ulaganja budžeta, odnosno izdaci za nabavku nefinansijske imovine, daleko su iznad iznosa fiskalnog deficita i iznose skoro 1,4 milijarde dinara. Predloženi rebalans budžeta naći će se pred odbornicima Skupštine grada najverovatnije u četvrtak 17. aprila.

 

RTVKOMENTARI

  1. jasso kaže:

    kako to sad da je iz proslog perioda preneseno osamdeset i nesto miliona,kad je gospon gradonacelnik seo u fotelju tvrdio da je u finansijama velika rupa,znaci da je na pocetku svog mandata LAGAO gradjanima grada,sta ce tek biti do kraja,to je isto kao kad je tvrdio da bazen na prozivci curi,a voda jos nije ni bila pustena u njega,ako je naviko da kao advokat laze,ovde to na sme….

  2. Prozivcanin kaže:

    jasso a od kada se to izjave Maglai shvataju ozbiljno? to je samo jedna od izjava poput one da je bazen busan ili tako nesto.

  3. teslino kaže:

    Jedini koji može da napravi reda u ovom gradu je Đula Laslo,Svi ostali su već omastili prste i videli smo šta znaju.Neposredne izbore za gradonačelnika!

OSTAVITE KOMENTAR