Red je red!

Kada se poslovi ne završavaju, ukoliko odrađeno nije dobro, ako se iste greške ponavljaju više puta – slede sankcije. Svuda… U porodici, školi, na poslu…
Kome pripadaju propusti na nivou grada; zapušteni objekti, raspadnute nove fasade, nedovršeni poslovi, propušteni rokovi, ponovljene greške?
Ima li tu nekog da se naljuti, nekog ko je odgovoran za ovakav rad ili nerad?
Kući smo imali mamu, tatu (obično je bar jedan roditelj zadužen za pravila) i ćošak, u školi razrednika i ukor, na poslu šefa i x% od plate…
U gradu?KOMENTARI

 1. zig zigi kaže:

  Treba iz svake partije jednog obesiti za onu stvar svake nedelje na banderu ispred gradske kuce dok ne vrate ukradene pare i dok ne izdaju odgovorne za kradju. Za tuzioca ne vredi cekati i on je s njima u ekipi. Zelim im sve najgore.

 2. Arh..2 kaže:

  Tako je to kada neuki turbo stručnjaci sa ‘master’ diplomama i ‘online’ diplomama ,Dr zvanjima ,a pogotovo tehnički nepismeni političari se mešaju u struke o kojima pojma nemaju. Otvaraju ,gradilišta .autoputeva ,drže u rukama lopate kod otvaranja gradilišt a potome se još reklamiraju i fotogafišu se. U Subotici uništili su sve lokalne građevinske firme u kriminalnoj privatizaci potom ceo inventar pokrali i nikom ništa.Dobre sručnjake su razvijali po svetu, Doveli su dotepence sa sumnjivim zvanjem ali najviše neznanjem,sa istima su napunili javna preduzeća sa SNS i SVM kadrovima koji samo parazitiraju na teret poreskih obveznika Subotice i Srbije.

 3. Trovach kaže:

  Pa sve po zakonu…

 4. U traganju za istinom kaže:

  Pogledao sam malo pazljivije ostecenja na donjem delu fasade Muzicke skole. Sticem utisak da su ta ostecenje moguce nastala manje od fuseraja na objektu a vise od necije nespretnosti i trapavosti prilikom unosenja neceg malo glomaznijeg u zgradu. Moguce da je neko ispitivao kvalitet radova udarcima noge po donjem delu fasade. Ja nisam nikakav sudski vestak za gradjevinarstvo,ali mislim da stvar treba sagladati sa vise mogucih aspekata.

 5. Djuro kaže:

  Neklepa EU dzaba po usima “najnaprednijeg”,stalno mu ponavljaju pravosudje,pravosudje,pravosudje,vladavina prava,vladavina prava al dzabe.Tacno zna ko su
  najveci kriminalci ko je
  koliko miliona ukrao ,gde ih drzi a NIKO na robiji. No ničija nije do zore gorela .

 6. Bradati anonimus kaže:

  Taj Green food i oko njega, to je velika bruka za ovaj grad. Preko 20 godina u centru grada stoji vašarska pečenjara a verovatno će tu biti i za još 20. Pored nje su te razvaline koje služe za pišanje i bacanje đubreta. Od kada je pored zatvorio bivši Saloon, sada je i to đubrište. Kako bilo koji gradonačelnik ili gradski rukovodilac može da prođe tamo ravnodušan. To govori da svuda može da se napravi ovako nešto i da nikog ne bude briga. Grad nema domaćina koga će da boli svaki ovakav prizor. Jedan dan ne sme da prođe a ne dve decenije.

 7. U traganju za istinom kaže:

  Dobro ljudi, zar vi stvarno ne vidite da je na fotografiji br. 3 u pitanju problem sa olukon odnosno limarijom a ne sa fasadom? Na fotografiji br. 4 je odvaljen deo coska kao posledica iskljucivo nekakvog fizickog udara. Na fotografiji br. 5 je devastirana “cokla” najverovatnije takodje od fizickog udarca. Lose odradjena fasada odtpada sa objekta na jedan sasvim drugaciji nacin i na jednoj daleko vecoj povrsini. Ovo sto je u devastirano u visini necije noge odnosno cipele je najverovatnije svedocanstvo necije kulture i domaceg vaspitanja.

 8. Mister No kaže:

  Kolektivna odgovornost je lepa stvar. 🙂

 9. MILENIJA kaže:

  Poslovi se dobijaju po zemljačkoj liniji! Nema garancija za izvedene radove, nema odgovornosti. Javašluk zavladao u celom gradu!!

 10. Anonimni kaže:

  Smorili ste bvise o ovim vestima o fasadama daj te vesti o migrantima

 11. Igor kaže:

  Pravićete Tita od blata.

 12. Volimljude kaže:

  @u traganju za istinom
  Sokla se raspada od vlage jer nisu uradili hidroizolaciju, sto je bilo neophodno pre rekonstrukcije fasade. Tako je na celoj zgradi, pogledajte okolo.

 13. U traganju za istinom. kaže:

  @ Volimljude

  Ne zivim u Subotici. Ja samo mogu govoriti o onome sto se vidi na fotografijama. Na slikama deluje fasada prilicno normalno. Meni se ipak cini da je za odvaljeni deo coska neko malo na ovaj ili onaj nacin pripomogao. Za soklu vazi otprilike isto jer da je u pitanju samo vlaga, ostecena povrsina bi bila mnogo veca. Na kraju krajeva treba uzeti u obzir vreme i nacin gradnje samog objekta i njegovu tadasnju izolaciju. Ako neko nije voljan da plati jedno kompletno saniranje sa svim nuznim izolacijama i radnim operacijama, a zeli samo malo da nasminka fasadu za sitne pare, onda ce i tako proci sa svojim zahtevima.

 14. Gile kaže:

  Znas kako kazu, pocnite od sebe da menjate stvari na bolje! Za primer ne bacajte otpatke pored kante…

 15. Fuseraj je blaga rec kaže:

  Nekim gradjevinama ni posle 100 godina i lupanja po njima nije se dala fasada ostetiti,ali zato ove nase radjene posle par meseci i leptir kad sleti,otpada po svim savovima.

 16. Razum kaže:

  Ma ovo nije nista. Pogledajte samo na sred puta kako postave znak na sahte i to tako stoji po nedelju dana. Na koliko mesta u gradu je drvece podiglo i izlomilo beton na pesackim stazama i to niko ne popravlja. Rukovodeci ljudi grada ne setaju oni dolete na posao izgleda. Po celom gradu izlepljenih plakata i oglasa po autobuskim stanicama, banderama, fasadama. Parkinzi oko zgrada neobelezeni, koliko ulica nema belu liniju ili su imale nekad davno, izgleda nema bele farbe. Osnovne stvari u gradu se ne rade. (Evo lepog vremena, ide se kratkih rukava a nova fontana jos ne radi. Izgleda da nema ko da odsrafi one poklopce sa prskalica).

 17. Kad ga krsis u sluzbi gradjana kaže:

  Palo mi nesto na pamet,ajd GradSubotica priupitajte opstinare sta su ,i zasto i do kad isplanirali u i za grad.Mislim,tj ne mislim ono njihovo u stilu kad sruse i grade nesto megalomanski,nego npr potreba grada je npr,zeleni park u centru i onda se on brzo napravi.Ili,dzoging staza od centra do Dudove.Ili otkrili smo potrebu da se napravi pesacka i biciklisticka staza sa desne strane prema Palicu,pa su odmah odreagovali gradski oci i napravili tj izasli u susret potrebama gradjana..Ok,znam ,oni ce reci da rade sve po zakonu,i sve po pravilima ali prosto sanjam da sta bi se desilo da ne rade po zakonu nego za i po potrebama gradjana ? Kako bi to bilo lepo da bar jednom urade mimo zakona.

OSTAVITE KOMENTAR