Reflektori nikad bliže

Samo najstariji Bajmočani pamte noćnu utakmicu protiv Partizana 1950. godine u Bajmoku.

 

Da, i Bajmok je imao svoju fudbalsku iluminaciju još te davne godine. Svedoci pamte:

 

“Danima smo se pripremali za ovu utakmicu. Oko igrališta su postavljene bandere i na njih mnoštvo sijalica. Za vreme utakmice parna lokomotiva pokretala je agregat za struju a mi mladići na sve strane smo skupljali kukuruzovinu, čutke i sve nepotrebno što se moglo ložiti – samo da bude dovoljno struje. Na igralištu se okupio ceo Bajmok, pa je čak i ograda stadiona bila razvaljena.

Partizan je pobedio 5:2″ 

 

I stari SAND u Subotici je imao svetla za noćne tekme, koja nisu bila ni blizu onima na velikim stadionima ali govore o tome kolika je želja bila da se uveliča fudbalski događaj, praznik.  Zaljubljenici u fudbal nisu zagledani samo u igru i fudbalere, već u bezbroj malih ili velikih detalja koji prate ovaj fenomen. Od kad su proizvođači piva to shvatili, neće da sjašu sa grbe ljudima ubeđujući ih kako nema fudbala bez piva.

 

Nema stadiona bez reflektora, eto to je. Kod nas se stvari kreću sporo ali ipak idu u tom smeru. Uskoro će doći do potpisivanja ugovora o prenosu nadležnosti nad stadionom izmedju Grada Subotice i Direkcije za imovinu Vlade Republike Srbije. Stadion koji je u vlasništvu republike, neće promeniti vlasnika, ali će upravljanje stadionom biti preneseno na grad, najverovatnije na JKP Stadion. Za svaku, pa i najmanju investiciju grad je uvek morao da traži dozvolu republike što je dosta dugo trajalo. Ovim prenosom se to menja, pa će grad kao nadležan sam davati dozvole za gradnju.

 

U planu je i semafor koji možda neće biti poslednje čudo elektronike ali će stadion imati SEMAFOR. Ono što je sigurno, to je da neće biti postavljen na mesto starog jer je tamo prostor za gostujuće navijače i nije bezbedno ništa što može da se ošteti.

 

 KOMENTARI

  1. gorki kaže:

    Jel neko to obećao da će biti love za stubove i semafor?Neka insajderska informacija?Dosad je bilo obećanja koliko smo hteli…..

  2. brat kaže:

    ….. a stolice???…. Nemanja!!!

OSTAVITE KOMENTAR