Robert Tili u širem izboru za NIN-ovu nagradu

U širi izbor za NIN-ovu nagradu (nagrada kritike za najbolji roman godine) odabrano je 43 romana među kojima su i dela Milice Vučković, Ota Horvata, Sonje Ćirić, Nenada Rackovića, Ivana Ivanjija, kao i subotičkog umetnika Roberta Tilija.

Robert Tili rođen je 1959. godine u Subotici. U periodu od 1977. do 2020. godine bavio se poezijom i prozom, književnim prevodilaštvom, esejistikom, enciklopedistikom, komponovanjem, sviranjem i likovnom umetnošću.

Žiri u sastavu Marija Nenezić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Branko Kukić i Teofil Pančić (predsednik žirija), načinio je prvu selekciju i odabrao naslove od ukupno 196 romana koji su ispunili propozicije najznačajnije naše književne nagrade.

U NIN-u od 13. januara biće objavljen spisak naslova koji ulaze u uži izbor, kao i kratke opise tih knjiga. Do tada je laureat književnik Svetislav Basara koji je prošle zime nagrađen za „Kontraendorfin“ u izdanju Lagune.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  lool

 2. ArtLover kaže:

  Bravo za Tilija!

 3. Pravdoljub kaže:

  Robert Tili je jedna ljudska veličina , čovek je kog krasi smirenost i produhovljenost. Lično sam ga upoznao, malo radio sa njim i imao duge konstruktivne razgovore. Čovek je zaista izuzetan, poznavalac je mnogih stvari-međutim kao i svaki umetnik mislim da može reći sasvim slobodno da je tužan život nas umetnika..

 4. - - - kaže:

  @Pravdoljub
  Ima jedna narodna poslovica „svak je kovač svoje sreće“,a ja bih dodao i nesreće. Hoću reći da vam ono „tužan je život nas umetnika“ zvuči zaista jako izlizano i mnogo je zloupotrebljavano.

 5. vasa kaže:

  Смешно НИН-ова награда већ одавно нема никаквог смисла

 6. zozon kaže:

  Po karikaturi na koricama bih rekao da je roman autobiografski.

OSTAVITE KOMENTAR

86 + = 92

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: