Rok za poreske prijave ističe 30. juna

Poreska administracija u Subotici do sada je primila oko 45.000 poreskih prijava građana. Prijave su podneli oni obveznici koji ne vode poslovne knjige za imovinu, poljoprivredno i građevinsko zemljište.

Panorama-Kertvaros-04

Anka Trifunović, šefica Službe lokalne poreske administracije, izjavila je da je do sada obrađeno oko 26.000 poreskih prijava.

 

– Izdato je oko 13.000 rešenja na osnovu podnetih prijava, u kojima je utvrđeno 97 miliona dinara poreza na imovinu, a na ime tog poreza uplaćeno je do sada preko 129 miliona.To znači da su građani plaćali na rate, po akontacijama, a sad smo uz rešenja poslali uplatnice sa imenom, prezimenom, pozivom na broj i praznim iznosom da bi, ako imaju razliku, a negde je i manji porez, mogli i da uplate razliku, objasnila je Trifunović.

 

Za one koji nisu podneli prijave, obračuni će se uraditi na bazi starih prijava, ali će oni kasnije dobiti svoja rešenja, istakli su u službi Poreske prijave.

 

Subotičke novineKOMENTARI

 1. CICIRINELLA kaže:

  Ono što je sigurno i ove godine alava administracija nam sprema kao prošle godine povećanje od nekih 25 – 50%. Nikad njima nije dovoljno i sve što otmu od građana ode na izdržavanje trutova i đžabalebaroša u lokalnoj samoupravi. Da li je ikad porez smanjen? Nikada a cene nekretninama drastično pale. Pa kako to gospodo trutovi i đžabalebaroši , za vas nema krize Sram da vas bude ima li ljudskosdti u vama ili ste bili i ostali zveri. Za koje to poslove ste udvostručili broj zaposlenika u tom vašem haremu. Nema para? Pa neće ih nikad ni biti ako ovako nastavite. Skoro 200 novozaposlenih u tom vašem trutovskom gnezdu za nekoliko poslednjih godina je dovelo do toga da nam se grad rasdpada, škole liče na štale. 200 miliona dinara vi požderete na plate tog trutovskog viška a za 200 miliona godišnje mogli bi upristojiti svake godine na desetine fasada kao što je fasada gradjevinske škole ili najzad završiti taj decenijski nedostižan plan Y krak ili ili ili ili . Sve nam pojedoste, uništiste otimanjem a da ništa korisno sa tim novcem nisu uradili sem što ste u taj je**nik natrpali gomilu neradnika i trutova. I ove godine u vašim satiračkim mislima se mota ideja kako da nas još malo prikolju da na nam puste krv da nahrane svoju "decu", sinove , ćerke, kozmetičarke, kućne pomoćnice, metrese ……. sve što nije moglo da se zaposli zbog svoje urođene nesposobnosti. Stidite se mada sumnjam da će te se postideti jer je stid ljudska osobina a vi ste sve samo ne ljudi.

 2. tot kaže:

  To samo ima u subotici i nigde vise

 3. roki kaže:

  Ne pada mi na pamet da ponovo prijavljujem imovinu. Sve oni to vec imaju u komjuteru, stoka neopevana…

 4. Anonimni kaže:

  kako je moguce da saljete resenja za porezza zastitu zivotne sredine za stan koji je prodat pre 7 godina,svaka cast na azurnosti,pronadjite novog vlasnika.

 5. bac vranje kaže:

  to sto je stan prodat ne znaci i da je evidentiran u poreskoj upravi da promena, jer onaj ko je u obavezi to da dostavi(katastar) ili ne uradi to ili oni u poreskoj ne evidentiraju tu promenu i onda dolazi do takvih situacija, zato obicno posle prodaje nekretnine najbolje je otici u poresku da se to i evidentira, u slucaju da nemas nekretninu na svom imenu i ne placas neki porez na nju, ( proveri to) mislim da bi imao jakog osnova da ih tuzis tj drzavu za neosnovano bogacenje.Naracvno posto ipak prvo platis obavezu ,a sa tim sto platis ti automatski prizanjes to!! Pa sad vidi vrzino kolo. Ipak ako se odlucis za to onda ce ti trebati novaca i strpljenja da to izguras do kraja.Naravno ako i dodje do suda i oni ce pokusavati da za to okrive kompjuter, kao greska kompljutera,onda angazujes IT strucanjaka, koji ce dokazati da kompjuter radi ono sta mu doticni sluzbenik naredi, napise…, a ne po svojoj volji i da je to namerna ili naredjena greska sluzbe tj, sluzbenika.ovo ce te kostati kao sto rekoh vremena i novaca koje ces ako dobijes spor pitanje da li ces moci naplatiti od drzave jer tesko da ce neki sudija kakiti u ruku koja ga hrani jer on prima platu iz tog poreza!!! Pa sad ti razmisli, ovo kazem jer sam svojevremeno imao ovakav spor sa PTT-om oko racuna, koji sam nakon 6 godina spora dobio , princip je bio isti,pumpanje racuna kroz nepostojece impulse.Puno srece ti zelim ako se odlucis za tuzbu

OSTAVITE KOMENTAR