Salaši su naše turističko blago

Dobro je s vremena na vreme pogledati stvari i sa one lepše strane, podsetiti se i onoga zbog čega volimo Suboticu. O tome ovaj put sa Tamarom Babić, ekonomistom i vokalnom solistkinjom.

Tamara Babić

“Rođena sam Subotičanka i ovaj grad pamtim i iz vremena kada u njega nije dolazilo toliko turista kao do pre pandemije. Poslednjih dvadeset godina Subotica je značajnije prepoznata kao turistička destinacija u koju se nakon duže vremena počelo ulagati. Isto tako i Palić dobija ozbiljniji turistički izraz prilagođen savremenom društvu – kaže Tamara ističući značajno učešće u projektu “Putevima secesije”.

Foto: Tamara Babić

“Za nas građane je svakako značajno ono što nam kvalitenijim čini svakodnevni život i tu bih istakla održavanje zelenila, vadi se neadekvatno drveće i zamenjuje novim, uređena je Dudova šuma, uklonjen je betonski kostur koji je godinama stajao kraj Otvorenog univerziteta, kružni tokovi su doprineli regulisanju saobraćaja u gradu, Prozivka je postala jedno savremeno naselje. Posebno mi se sviđa što ima parkova i igrališta, a ne mogu da ne pomenem i Gabrić ćupriju i očuvanje jednog lepog običaja – ističe Tamara ukazujući na to da je upravo ta autentičnost ono što treba da negujemo. Zato bi volela da se zadrži kaldrma gde god je moguće, da se Korzou vrati duša šetališta koja je izgubljena najezdom banaka.

“Ostati svoj, negovati ovdašnji miran način života, muziku, hranu; to je ono što nas izdvaja i zbog čega neko poželi da dođe, a ne zbog onoga što ima svugde u svetu. Zato su naši salaši naše turističko blago – kaže Tamara.KOMENTARI

  1. Globetroter kaže:

    @ Ostati svoj, negovati ovdašnji miran način života, muziku, hranu; to je ono što nas izdvaja i zbog čega neko poželi da dođe, a ne zbog onoga što ima svugde u svetu. Zato su naši salaši naše turističko blago – kaže Tamara.

    Potpuno tacno. Gde jos u svetu poznaju hranu, muziku i miran zivot. Toga ima samo kod nas i nigde vise.

  2. Arsen Lupiga kaže:

    A gde je Tamara ,muci me to ?……..

OSTAVITE KOMENTAR