Samoobmana subotičkog SNS-a

Hvale se subotički naprednjaci da Aleksandar Vučić,, vodi modernu prosvećenu patriotsku politiku,,.
To se uklapa u opštu politiku samoobmanjivanja i vređanja inteligencije građana. Politika koju vodi A.Vučić ima samo jedan cilj, a to je ostanak na vlasti. Tom cilju su podređeni svi ostali ciljevi, ljudi i materijalna dobra. Njegova percepcija vlasti je doživotna diktatura a ne demokratska i pravna država.
Vučićeva politika svakako nije prosvećena,jer u tom slučaju bi bila okrenuta opštem interesu svih građana Srbije, a ne samo članova jedne stranke. Proaktivna politika štitila bi sve građane Srbije i sve Srbe gde god žive.

Dešavanja u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji a sada i najnovija dešavanja u Crnoj Gori pokazuju da državni vrh na čelu sa Vučićem nije ničim pokazao da namerava da štiti svoj narod. Vučić kao da protiv svog naroda vodi specijalni rat, problemima svog naroda i crkve manipuliše isključivo u medijske i svrhe disciplinovanja svog biračkog tela.
Patriotska politika koju u poslednjih godina sprovodi SNS je sve, samo ne patriotska. Njegova je odgovornost zašto je ugrožena bezbednost zemlje, između ostalog i zbog neometanog priliva migranata u Srbiju. Usled medijskog mraka u kojem se nalazi Srbija, problematika migranata se u prvo vreme rešavala jednim medijskim spinom , da se treba pomoći unesrećenim migrantima.

Dveri smatraju da je potrebno tim nesrećnim ljudima ponuditi pomoć na putu u Evropsku uniju. Nije nikakav problem zbrinjavanje malobrojne dece migranata, ali te porodice treba da dobiju svu moguću logistiku da stignu tamo gde su se i uputile. Vučić više i ne krije da se obavezao da migrante nastani u Srbiji, o tome nas čak i sa bilborda izveštavaju, što se može videti u više gradova po Srbiji.
Da li je to zaista patriotska politika ?
Možda je za njega patriotska politika najava potpisivanja sporazuma ,,Mali Šengen,, u Beogradu, gde će prvo biti potpisan sporazum o jedinstvenom tržištu rada Republike Srbije, Makedonije i Albanije? Sa zemljama koje u dosadašnjoj istoriji nisu pokazale ni želju da institucije države Srbije podrže već su isključivo podržavale stvaranje lažne države ,,Kosovo,,?
Posle svega ovoga subotički naprednjaci bi trebali da objasne građanima šta je u toj Vučićevoj politici „moderna prosvećena patriotska politika,,?KOMENTARI

 1. sofi kaže:

  Saopštenje kao saopštenje, a šta je po vama rešenje. Ovo ozbiljno pitam. Molio bih odgovor kako vi vidite rešenje problema sa C. Gorom, rešenje problema Kosmeta i migranata. Kad to budem čuo moći ću da se opredelim. Ovako da vam blanko dajem glas, više nikome.

 2. HAJDUK kaže:

  Slažem se sa svim iznešenim u ovom saopštenju . Ali…šta je Vaš program ( opozicija ) ? Šta Vi nudite ? Sve što ja čujem je : dole Vučić , Vučiću lopove , Vučiću prodao si nas …. i zbog toga da dam glas Vama ?

 3. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  Prvi koji se ne budu bavili Aleksandrom Vučićem nego iznosili samo svoj program o tome kako može da nam bude bolje, dokazali da je REALAN i da se može ostvariti, obrazložili kako će se ostvariti i KO će ga ostvariti – naravno ne šalabajzeri tipa “četir konja debila”: Đilas, Jeremić, Obradović i Trifunović – odmah ću glasati za njih!

 4. Dragi Điki kaže:

  Nećeš ti čonakčiću nikada glasati ni za kakvu opoziciju.
  Sloba – Mira – Marko – Šešelj – Vučić…to je tvoj svet. Primitivizam, laganje, muljanje u blatu. Za tebe je Vulin komandant a Neša slina komandir. Keramičar Bata Gašić ti vodi tajnu službu. To je za vas najbolje što Srbija ima. Valjajte se u govnima dok možete.

 5. Istina... kaže:

  Da bi bilo bolje Vladari sveta u senci morali bi da drugima ne žele i ne čine zlo.

 6. Robert - simpatizer Dveri kaže:

  Što se rešenja tiče, Srbija je odavno mogla da uvede vojni rok u nekom ograničenom smislu i obuči vojsku, rasporedi na granicu i sprečava ulazak (zapravo nelegalni upad) migranata…inače su se za migrante uzele ogromne pare. Bolje sad da plaćamo našu vojsku nego uskoro d plaćamo izdržavanje migranata. I to će nas tek koštati i tek će se pljuvati Vučić i družina jer ta migrantska politika će tražiti da se mi prilagodimo i prihvatimo njihove običaje i kulturu a ne oni našu što su već javno počele da najavljuju državne institucije.
  Što se malog šengena tiče opasnost je opet od nekadašnjih albanskih migranata koji su došli na Kosovo u doba SFRJ. Sa njima znamo kako smo prošli, osetimo to i danas. Ne znam da li je normalno da vlast i narod ponovo dopuštaju da isti ti ulaze u državu, ponovo naseljavaju teritoriju stvarajući oko sebe uslove nemoguće za život zbog kojih su srbi bili potisnuti sa Kosova. Ako pitate koje može biti rešenje Sofi i Hajduk – jedino logično a to je da NEMA MALOG ŠENGENA I OBARANJE I OVAKO BEDNE CENE RADA!!! Šta tu nije jasno?

  Državni vrh treba da se izjasni po volji većine građana i zatraži poništavanje zakona u Crnoj Gori koji se odnosi na tzv Slobodu veroispovesti. Ono što je u pozadini svega je to da se nakon oduzimanje imovine od SPC sve može prodati, dati kao garancija za kredite, … a vrednosti pojedinih relikvija su od neprocenljive vrednosti kao što je desna ruka svetog Jovana Krstitelja a za koju već postoje ponude. Druga stvar, ako ovaj zakon po prećutnom blagoslovu Srbije opstane, sledi isti takav zakon koji je u pripremi na Kosovu tako da i tamo crkva može ostati bez svojine.
  Jedno od rešenja je za početak – diplomatska sredstva koja država može da primeni pred državnim pa i svim međunarodnim institucijama (pa i međunarodno lobiranje). A VuUČKo ćuti pa ćuti…
  Dakle – stop otimačini crkvene imovine (ujedno i imovine svih vernika), nema malog šengena i naseljavanja migranata koji su, shvatite već jednom, NELEGALNO UPALI a koje mi i naša deca treba da izdržavamo!

 7. Igor kaže:

  Evo ga čokanj, jezik otegnut do zemlje a cipela mu iz dup**a AV viri…

 8. Koki kaže:

  Cekamo vase resenje

 9. Toranj kaže:

  Kako bi nam bilo da ste vi na vlasti? Niko ne nudi realan socijalni i ekonomski program, već kupi poene pljuvajući druge.

 10. HAJDUK kaže:

  @ Robert – simpatizer dveri sve što ste napisali ste u pravu , to svi znaju … ali … da ponovim : koji program ima opozicija osim mržnje ovih na vlasti ? Iskreno , umorio sam se od lažnih obećanja ovih i onih , a kada dođete na vlast sve zaboravite , i sklapate razne koalicije sa kime god , samo da bi bili u fotelji . Ja ne glasam za koalicije , ja glasam za neku stranku , njen program , a ne koalicije .

 11. Glupost kaže:

  Vi iz Dveri pričate o spinovanju a ovde optužujete SNS da postavlja bilborde sa tim sadržajem tj. da propagira integraciju migranata.
  Istina je da nevladine organizacije rade sve što mogu protiv države i naroda a pošto su nevladine skoro pa da im ništa ne možeš… Imaju pravo i novce da finansiraju tu njihovu prljavu kampanju i šta tu Vučić može sem da krši Zakon te im to zabrani…
  Prvi sam protiv integracija afganistanaca i drugih apsolutno drugačijih, muslimanskih kultura po Srbiji… ali mi se ne sviđa da se perfidno spinuje javnost i opotužuje Vučić za sve što ne valja u državi!!!

 12. pajo kaže:

  smučili ste mi se svi redom. i botovi i spinovanje i prljava kampanja i pljuvanje i psovanje i Sergej i veliki Srbi,Hrvati,Mađari i Bunjevci. moja generacija koja je znala šta je suživot,kultura i poštovanje tuđeg polako odlazi u istoriju. drago mi je što se i ja neću još dugo mučiti sa ostrašćenim komentatorima. žao mi je samo ovog sajta koji još uvek pokušava da neguje neke druge vrednosti. žao mi Bunjevačkog radio Tavankuta gde su dnevna prepucavanja između velikih Hrvata i Bunjevaca. žao mi Subotica.com koja trpi dežurne pljuvače i smarače. na kraju žao mi svih nas normalnih koji bi makar na ovim stranicama da pronađu zrnce poštenja i istine. želim GradSubotici da i dalje neguje duh tolerancije ma kako to teško bilo. sretno u Novoj!

OSTAVITE KOMENTAR