Saobraćaj se normalizuje

Nakon pet dana zimske drame, autoput od Subotice do Novog Sada otvoren je u podne za putnički i teretni saobraćaj, u oba smera.Ta deonica autoputa je očišćena od snega i kamioni koji su u juče upućeni od Subotice napravili su gužvu kod Siriga, gde je kolona kamiona duga oko pola kilometra.

 

Taj deo autoputa bio je zatvoren za saobraćaj u oba smera od 1. februara zbog jakog vetra koji je stvarao velike nanose snega na putu na pojedinim mestima.

sneg_put

Na graničnom prelazu Horgoš nalazi se veliki broj kamiona koji čekaju na ulazak u Srbiju i dok taj talas teškog teretnog saobraćaja ne prodje, organičenje brzine na autoputu od Novog Sada do Subotice biće 60 kilometara na sat, saopštili su iz "Puteva Srbije".

 

Celu akciju koordiniše Saobraćajna policija, a mehanizacija Vojputa obezbeđuje prilaz sa desne na levu traku auto-puta, kojom će ići konvoj ka graničnom prelazu Horgoš, a u toku dana će verovatno biti formiran konvoj koji će ići u pravcu Novog Sada i Beograda. Na teritoriji Subotice, na terminalu Horgoš i EKO pumpi tokom nevremena bila je zarobljeno oko 500 kamiona. Njima su danas subotička lokalna samouprava i Crveni krst obezbedili lanč pakete.

 

– Grad Subotica je obezbedio sredstva za kupovinu prehrambenih artikala za lanč pakete za vozače teretnih vozila koji su zbog vetra olujne jačine i velikih snežnih nanosa na auto-putu E-75 bili blokirani već tri dana. Podelu 200 lanč paketa realizovali smo u saradnji sa Crvenim krstom Subotica. Ljudima u nevolji treba pomoći i zato nećemo dozvoliti da bilo koja osoba na teritoriji našeg grada bude ugrožena, naročito ne od gladi, istakao je član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Milimir Vujadinović.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR