Saopštenje SBB

Poslednja dešavanja i promene koje su se dogodile na političkoj sceni grada ne doprinose stvaranju političke stabilnosti, kako se to proklamuje od strane pojedinih političkih činilaca u gradu, nego naprotiv ukazuju na velike turbulencije  i nastavak agonije u pogledu realizacije ključnih ciljeva koje je sadašnja skupštinska većina postavila, saopštio je Savez bačkih Bunjevaca.

Neophodno je što pre utvrditi jasne pravce daljeg političkog delovanja stranaka koje čine vlast u Subotici. Proklamovanje tri cilja, a bez realne podloge da se ti ciljevi mogu realizovati, je čist populizam. Naravno da je svakom stalo da se završi pozorište, da se izgradi Y krak i da se razvija turizam na Paliću, ali jednako je važan i razvoj infrastrukture, ravnomerni razvoj gradskih i prigradskih naselja, stvaranje osnova za bolji život građana. Da bi se to realizovalo, mora se izvršiti decentralizacija vlasti u gradu.

Savez Bačkih Bunjevaca će se stoga zalagati da se prvo definiše okvir organizavanja grada po sistemu gradskih opština, i da se  time stvore uslovi za realizaciju ostalih ciljeva lokalne vlasti u Subotici.

1. jasso kaže:

ovo se Mirko vec preporucuje nekoj narednoj vecini u gradu,da ga slucajno ne zaborave u nekoj novoj raspodeli vlasti…

2. pauk kaže:

Kad pomislim na suboticku politicku scenu nekako odmah mi se slusa Laura Pausini i pesma Ascolta il tuo cuore.. E super pesma…Suboticka politika me nikad tako ne opusti..

3. Pastorizirani kaže:

Dokle će ovaj šljam plivati na površini subotičke žabokrečine?

4. Long Dong Silver kaže:

Ahaa…stigli smo do vecinskoga nam magicnoga broja 34…hajmo!…

PS.Vid-Vid!!!

Ali zaista me vise zabole kome-koitus!… Bacio sam udicu…bas jaako davno..Lena Sorry…ali 34…