Turski ambasador u Subotici:Saradnja na polju ekonomije i kulture

Subotica sa Turskom može da sarađuje u oblastima kulture, medicine i turizma, rečeno je na sastanku predstavnika lokalne samouprave i ambasadora Turske u Srbiji.

Turski-ambasador1

– Turski državljani su zainteresovani da investiraju u Suboticu i Vojvodinu. Pažljivo pratimo sve projekte koji se odnose na Koridor 10 i buduću saradnju smo grupisali u tri oblasti: kulture, medicine i ekonomije. Posebno smo zainteresovani da radimo projekte poput ljudi sa ljudima. Prvi put sam u Subotici i veoma mi se dopada – istakao je ambasador Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja.

 

Predstavnici gradske uprave upoznali su ambasadora Turske sa investicionim potencijalima grada. Firme koje već posluju u industrijskoj zoni su garant da je Subotica pogodna za strane investicije, istakao je gradonačelnik Subotice.

 

– Turska ima razvijenu tekstilnu industriju i razgovali smo o mogućnostima ekonomske saradnje. Mi smo već dobili jednu veliku donaciju od Turske kada su poklonili aparat Bolnici. Razgovarali smo o ulaganjima u Palić i turizam uopšte – rekao je gradonačelnik Modest Dulić.

 

Nakon posete gradskoj kući ambasador Turske kao i predstavnici lokalne samouprave prisustvovali su molitvi u Islamskoj zajednici u Subotici, čije je sedište u Džamiji i obišli su industrijsku zonu.



KOMENTARI

 1. adkersu kaže:

  "Drumovi će se zaželeti turaka ali turaka više biti neće…" Biće, biće…

 2. freelancer kaže:

  Eto, jedan Subotičanin je već radio na planu "saradnje u oblasti kulture"… Prevodio je seriju Sulejman veličanstveni. Na polzu naroda aka očajnih domaćica

  (P.S. Odustao sam posle 70-80 epizoda… Smaračina)

 3. neko kaže:

  Video

 4. pauk kaže:

  Blize se Turci Nemackoj.. nedosanjani san

OSTAVITE KOMENTAR