Saradnja Subotice i Pečuja

Gradonačelnici Subotice i Pečuja, Modest Dulić i Žolt Pava razgovarali su juče o mogućnostima saradnje dva grada, posebno u oblasti kulture, kao i o kandidaturi Subotice za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Gradonačelnik Pečuja je rekao da je projekat koji je Pečuju doneo pobedu u nadmetanju za ovu prestižnu titulu 2010. godine rezultat timskog rada i inovativnosti u kreiranju kulturnih sadržaja. Tom prilikom gradonačelnik Pava ponudio je pomoć i podršku Pečuja kandidaturi Subotice za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

– Posebno će nam biti dragocena iskustva Vašeg tima, koji je i proces kandidature i realizaciju projekta Pečuj – grad bez granica uspešno priveo kraju. Zahvaljujem se na pozivu i podršci, a posebno me raduje povezivanje naša dva grada i u oblasti kulture, ali i u drugim oblastima, rekao je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

 

Dva gradonačelnika razgovarala su i o Žolnai keramici, kao posebnoj poveznici dva grada. Tokom posete Pečuju delegaciji iz Subotice prezentovan je i Žolnai kulturni kvart, te trenutna situacija u fabrici keramike Žolnai, koja je na putu revitalizacije. Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, posetio je Pečuj na poziv mađarskog kolege, koji će uskoro uzvratiti posetu.KOMENTARI

  1. krass1 kaže:

    Sto znaci da ce pozoriste biti gotovo do tada? Jer sramota se i kandidovati za Evropsku prestonicu kulture a da nemas pozoriste, osnov svega.

  2. kix kaže:

    Pecuj (Pecs) je prelep grad… bio sam tamo vise puta! Centar grada i planine su odlicna kombinacija. Nazalost ostali delovi grada su malo zaostali u odnosu na centar. Ima mnogo cega da se vidi tamo, i nije uopste daleko od Subotice, svega 150km! Preporucujem svima da posete ovaj grad. Ako neko zeli da provede tamo vise dana ili vikend, obavezno mora da poseti Villany, gde su vina zaista odlicna.

  3. marko kaže:

    Ako se ne varam, ova ulica je sad pešačka zona.. bez auta.. ijednog… skoro kao kod nas… 😉

OSTAVITE KOMENTAR