Saradnja Zagreba i Subotice

Grad Zagreb staviće na raspolaganje svoja iskustva, programe i projekte koji će doprineti boljem funkcionisanju grada Subotice, unapređenju rada gradskih komunalnih sistema i modernizaciji rada Gradske uprave, rezultat je dogovora gradonačelnika Zagreba i Subotice Milana Bandića i Modesta Dulića.

– Grad Zagreb će svoje najbolje programe poput strateškog planiranja razvoja grada, prostornog planiranja, upravljanja javnim resursima, socijalne zaštite, ekologije, staviti na raspolaganje gradu Subotici, kako bi se što brže približili evropskim standardima, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić je istakao da je bitno što je obećana puna podrška u jačanju lokalne administracije.

 

– Dobićemo i dobra iskustva u modernizaciji rada Gradske uprave što će ubrzati naš put ka evropskim standardima rada lokalne samouprave – rekao je Modest Dulić.

 

U Zagrebu je juče održana regionalna konferencija „Perspektive starenja u zemljama regije“, na kojoj su osim socijalnih ustanova Zagreba, Beograda, Ljubljane i Podgorice, predstavljena iskustva subotičkog Gerontološkog centra, kao jedine ustanove iz Srbije. Govoreći o načinima rešavanja pitanja socijalne zaštite u Subotici, dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra naveo je brojne vidove socijalnih usluga koje se pružaju u Subotici i načine finansiranja.

 

– Poznato je da je Subotica među gradovima sa najrazvijenijim sistemom socijalne zaštite u okruženju. Naveo sam brojne prekogranične projekte kojima obezbeđujemo sredstva za fukcionisanje raznovrsnih programa. Posebno sam istakao našu ekskluzivnu ideju virtuelnog gerontološkog centra- kaže dr Ivanišević.

 

Subotički Gerontološki centar napravio je u Zagrebu kontakte sa pružaocima usluga socijalne zaštite u Podgorici i Skoplju, sa kojima će biti uspostavljena saradnja na projektima.KOMENTARI

 1. Kralj kaže:

  Nenade svaka cast. Ostatak ekipe sa kojom ste isli samo Vas sramoti. 

 2. mira kaže:

  pozdrav od virtuelne babe…….. 😀

 3. rax kaže:

  on je opet direktor? nigde nisam citala o tome, cudno kako se ovaj direktor nalazi skoro na svakoj fotografiji koja se tice subotice, a da ne saznamo da je opet direktor gerontoloskog. bio je konkurs?

 4. i kaže:

  Bandic poznatiji kao bus stajaliste od sto tisuca eura.Jako pametne stvari ce nauciti od njega.Ustvari to ovi nasi vec i znaju

   

 5. Ivan kaže:

  Virtuelna vlast je bila u Zagrebu da im dupe vidi put te da na neki nacin opravdaju svoja virtuelna radna mesta i naprave pretpostavke za pocetak pregovora o njihovim buducim virtuelnim projektima. 
  Kod njih je sve virtuelno osim novca kojim ih mi placamo i propasti ovog grada.
  Realan propast grada kao rezultat njihovih virtuelnih sposobnosti.

OSTAVITE KOMENTAR