SBB ima sve više odbora

Savez bačkih Bunjevaca nastavlja da jača svoju infrastrukturu u gradovima koji su važni za političko delovanje Bunjevaca. Pored Gradskog odbora u Novom Sadu otpočeo je sa radom i Gradski odbor Saveza bačkih Bunjevaca u Somboru. Tim povodom u subotu, 28 juna. priređena je skromna svečanost obeležavanja početka rada GO SBB u Somboru.

 

Miroslava Drvar, predsednica GO SBB u Somboru, navodi da će Savez bačkih Bunjevaca u Somboru imati ozbiljne zadatke da na političkoj sceni Sombora Bunjevci dobiju svoje pravo mesto.

 

mirko-bajic-bunjevacki-kulturni-centar

"Pored promovisanja političkih ciljeva Saveza bačkih Bunjevaca, naš je cilj da na sledećim izborima za gradsku Skupštinu u Somboru, Bunjevci imaju svoje neposredno izabrane odbornike i da tako utiču na rad Skupštine i na ostvarivanje prava koja pripadaju bunjevačkoj nacionalnoj zajednici u Somboru, a da na izborima za Nacionalni savet somborski Bunjevci dobiju svoje predstavnike na listi Saveza bačkih Bunjevaca" istakla je Miroslava Drvar, predsednica GO SBB Sombor.

 

Mirko Bajić, predsednik Savaza bačkih Bunjevaca, ističe da je jačanje infrastrukture u gradovima koji su važni za bunjevačku nacionalnu zajednicu veliki zadatak i obaveza, i da je to jedini put koji će doneti rezultate u potrebi da Bunjevci imaju svoje političke predstavnike na mestima koja su važna za ostvarivanje prava i potreba bunjevačke nacionalne zajednice.

 

"Sombor je jedan od naj važnijih gradova pored Subotice, a naš je cilj da Savez bačkih Bunjevaca deluje u svim većim gradovima u Vojvodini gde bunjevci žive, bez obzira na broj. Savez bačkih Bunjevaca ovim dokazuje i da je ozbiljna politička stranka i da je jedina koja na pravi način zastupa interese bunjevačke nacionalne zajednice. Ubeđeni smo da će nas naj bolje zastupati oni predstavnici koji budu izabrani na listama pod bunjevačkim imenom, a ne Bunjevci na listama drugih političkih stranaka. U Subotici smo deo skupštinske većine, a nadamo se da će vrlo brzo, već na sledećim izborima Savez bačkih Bunjevaca imati neposredno izabrane odbornike u Skupštini grada Sombora. Pri tome želimo da gradimo dobre odnose i saradnju sa svim političkim strankama koje Bunjevce priznaju kao autohtonu nacionalnu zajenicu u Srbiji" istakao je Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca.

 

Obeležavanju početka rada gradskog odbora u Somboru, pored članova i brojnih gostiju, prisustvovao je i zamenik gradonačelnika grada Sombora Vladislav Živanović, koji je u svom pozdravu poželeo da u višenacionalnom Somboru u Skupštini grada, Bunjevci dobiju svoje političke predstavnike izabrane na listi Saveza bačkih Bunjevaca.

 

Prisutne je pozdravio i predsednik gradskog odbora Srpskog Pokreta Obnove u Somboru, Nikola Pajić, koji je istakao da SPO od samog početka rada Savezu bačkih Bunjevaca daje punu podršku i da SPO ceni doprinos koji je još 1918 na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu bunjevačka zajednica dala ujedinjenju Vojvodine sa tada Kraljevinom Srbijom i da će se nastaviti izvanredna saradnja koju imaju Srpski Pokret Obnove i Savez bačkih Bunjevaca.

 

Događaj su uveličali fijakeristi udruženja „Fijaker stari“ iz Sombora, koji su omogućili prisutnim članovima i gostima vožnju fijakerima, a „somborski tamburaši“ su uz zvuke bunjevačkih pisama dali poseban ugođaj, zaključuje se u saopštenju SBB koje je potpisao predsednik SBB Mirko Bajić.KOMENTARI

 1. Sokak do sokaka kaže:

  Pojavio se 'grobar' ovaj će vas saraniti ,pa ako treba pakovati i kofere za lijepu vašu…

 2. Voja kaže:

  Još je davno rečeno da ove među prvima treba katapultirati u "lijepu njihovu" jer "izdali su svoje izdaće i nas".

  Koga bre oni farbaju,bez imalo samopoštovanja?!

 3. Sokak do sokaka kaže:

   

  Voja:

  Još je davno rečeno da ove među prvima treba katapultirati u "lijepu njihovu" jer "izdali su svoje izdaće i nas".

  Koga bre oni farbaju,bez imalo samopoštovanja?!

   

   

  A gdje katapultirati Srbe izdajnike ?

 4. Bobica kaže:

  Ko ovom čoveku još veruje?

 5. stormwatch kaže:

   

  Sokak do sokaka:

  Voja:

  Još je davno rečeno da ove među prvima treba katapultirati u "lijepu njihovu" jer "izdali su svoje izdaće i nas".

  Koga bre oni farbaju,bez imalo samopoštovanja?!

  A gdje katapultirati Srbe izdajnike ?

   

   

  Da vas ja pitam nesto…sta je to "Srbin izdajnik"…..kakav je to Srbin?

  Vi necete odgovoriti znam, ali ja razumem sta je "Srbin izdajnik"…to je Srbin koji je apsolutno svestan svih prilika koje je Srbija zbog "pravih Srba patriJJJOTA" propustila i izgubila, svih leseva i svih unistenih srpskih kuca i izgubljenog Kosova politikom "pravih Srba neizdajnika i patriJJJJota" koji su za lepe pare rasprodali svoje kuce i imanja na Jugu pa otisli u Beograd i prijavili se kao izbeglice da bi dobile duplu platu i ostale beneficije. Taj "Srbin Izdajnik" je i svaki Srbin koji je bio protiv rata sa celim svetom svaki Srbin koji ne vidi rusiju kao majcicu koja hrani i brani.

  "Srbin izdajnik" se u masi "Pravih Srba patriJJJOta" veoma lako prepoznaje po odredjenim ozbiljnim manama koje poseduje, a to su : svesnost, samokritika, nacitanost, organizovanost, tacnost, realnost, prijateljska rec, iskrena pomoc u svakoj prilici, sirokorukost, veliko srce, razum, smatranje teorija svetskih zavera protiv Srbije apsolutnim glupostima i budalastinama, lepo vaspitanje dece, ne svrsavanje vec prilikom prva 4 takta na turske i dalekoistocni melos, otvorenost za multikulturalnost, kultura u saobracaju, dzentlmenstvo, opsta osnovna kultura, inteligencija, obrazovanost, racionalno i realno razmisljanje, familijarne vrednosti, minimalna upotreba alkohola i prasetine, religijske vrednosti ako je vernik, a ako nije ne bavi se time samo radi pomodnih stvari, izuzetna profesionalnost i expertiza u poslu kojim se bavi i jos nesto – cvrsto stajanje na zemlji.

  Taj "Srbin izdajnik", za razliku od "Pravih Srba patriJJJOTA" ne moze sam protiv celog sveta, nije najpametniji na svetu, svet se ne vrti oko njega, njegova muka nije najveca, ne smatra voznju bilo kakvim autom kao nagli rast alata i poziv da pretice ulecuci u makaze, ne moze ni u kom slucaju da bude najbolji u svemu sto radi, ne moze da bude politicar, Lekar, inzinjer, profesor, moler, zidar, elektricar, pilot, selektor, programer, slikar, vajar, pevac, istoricar, antropolog,  ratnik, junak  u istom momentu i da svaki od tih poslova u isto vreme radi najbolje kao sto to moze "Pravi Srbin patriJJJJota"….taj "Srbin izdajnik" ne moze nista od toga. 

  No nema brige  – "Srbi izdajnici" su prepustili davno kormilo "Pravim Srbima patriJJJotama"….pametan covek se ne upusta u dela ludih.

 6. Vranje kaže:

  Ovaj čovik je stvarno odvratan.Ko da iz njega isijava nika vražija zloća.

OSTAVITE KOMENTAR