SBB o dodeli priznanja “Počasni građanin”

Odluka Skupštine grada o dodeli priznanja „Počasni građanin“ je jasna i nedvosmislena. Član 110 stav dva Poslovnika glasi: „Odluke se donose većinom prisutnih odbornika…“ U toku glasanja utvrđeno je da sednici prisustvuje i da je glasanju pristupilo 58 odbornika, a da je ZA glasalo 29 odbornika. Što nije potrebna većina.

Nepotrebno je dalje voditi polemiku koja ne doprinosi stvaranju dobrih odnosa.

 

To što kandidat Radomir Konstatinović takođe nije dobio većinu, rezultat je skandalozne odluke skupštinske vlasti, odnosno komisije koja predlaže kandidate da se za odluku glasa „u paketu“. Nagrada za životno delo je nagrada koju dobija pojedinac i savim je logično da se glasa pojedinačno o svakom kandidatu koji je predložen.

 

Namera da se glasa „u paketu“ smišljena je zato da se pored kandidata koji apsolutno zaslužuje nagradu provuče na silu i po isključivo političkom motivu, i kandidat koji takvu nagradu u ovom gradu prosto ne zaslužuje.

 

Na skupštini nije bilo nikakvih „razmirica između Hrvata i Bunjevaca“ kako sada pojedinci pokušavaju da prikažu. Naprotiv diskusija je bila vrlo korektna, a ko je gledao prenos Skupštine mogao je da vidi i da su neki odbornici deklarišući se kao Hrvati, odbili da glasaju za predloženog kandidata.

 

U samoj raspravi i članovi komisije koja je dala predlog, izneli su da nisu postojali nikakvi kriterijumi koji bi jasno opredeljivali tako vazno priznanje za doprinos gradu. Neophodno je odmah menjati postupak dodele priznanja jer je ovakvim postupcima samo priznanje obesmišljeno.

 

 

Saopštenje o istoj temi od strane DSHV-a pogledajte ovdeKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR