SBB: Osuđujemo pretnje i uvrede na račun Bunjevaca

Najoštrije osuđujemo pretnje upućene Dr Vladi Babiću, Narodnom poslaniku u Skupštini Republike Srbije, Bunjevcu po nacionalnojh pripadnosti. Zahtevamo da nadležni državni organi utvrde poreklo i autora upućenih pretnji smrću Narodnom poslaniku i pretnji njegovoj porodici. Sigurni smo da će se do autora  lako doći ako se analiziraju svakodnevne pretnje i uvrede na račun Bunjevaca koji se objavljuju na sajtovima medija naročito u Subotici (Subotica.com, GradSubotica i drugi), u vidu komentara pod anonimnim pseudonimima. Lako je utvrditi poreklo tih komentara, a sigurni smo da je u pitanji isti grug lica.

Tražimo da se Tomislav Žigmanov, predsednik DSHV, javno  odredi prema ovim pretnjama.

Očigledno je da se smišljeno i organizovano čine aktivnosti na omalovažavanju statusa Bunjevaca i osporavanju autohtonosti bunjevačke nacionalne manjine u Republici Srbiji, i zato zahtevamo da se bez odlaganja donese Dekleracija na Skupštini AP Vojvodine, i da se  akt – naredba GNOOV od 14. maja 1945., kojim se Bunjevci imaju smatrati Hrvatima bez obzira na ličnu izjavu,  oceni kao akt nasilne asimilacije Bunjevaca u Hrvate i kao takav proglasi ništavnim, i da se sve aktivnosti koje se danas sprovode u cilju negiranja autohtonosti Bunjevaca sankcionišu.

Tražimo da Predsednik Repoblike Srbije, Aleksandar Vućić,  svojim autoritetom utiče da se Deklaracija što pre nađe na razmatranju u Skupštini APV. Podsećamo da je Vlada Vojvodine dala podršku donošenju ove Dekleracije.

Subotica, 20. 06. 2018.

Mirko Bajić

Predsednik Saveza bačkih BunjevacaKOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Bajicu posto ocigledno citas sajt, jadan si koliki su ti brkovi I jednog dana zbog onog sto radis I sto si radio unuci ce te se stiditi. Ostaces zapisan ka sitna ulizicka nevazna dusa . Ajd sad mozes kod Vucica da places I da trazis ko sam .

 2. Bajić Mirko kaže:

  Croat…to ko je jadan govori činjenica da se kriješ iza pseudonima, a pri tome vređaš.. nemam nameru da istražujem ko si ti i ko su takvi jadnici poput tebe…

 3. djuka kaže:

  Bajicu, barabo bez obraza, nema tu uvreda na racun Bunjevaca. Jedini problem si ti i tvoja kombi stranka, koja bi svaku gujcu polizala zarad nekoliko poslanickih mesta i poslanickih plata. Bio si ti svasta dosad, pa kad su sve slavine presusile, postao si Bunjevac. I siguran sam da nije tu kraj – cim shvatis da ni ovde nema ‘leba bices ti nesto drugo. Ono, sto u tom trenutku tebi bude isplativo. Ti si sramota i ostaces upisan u istoriji grada kao jedan od najljigavijih stvorova ikada – a konkurencija u Subotici je zaista zestoka. (i da ne bude zabune, potpuno isto mislim o tvom drugaru Zigmanovu)

 4. Mali zeleni Subotice kaže:

  Haha taman sam mislio da je Internet uznapredovao. Uvek me zbune

 5. Bunjevac kaže:

  Mirko Bajić je “politička crkančina” kao i njegov koncept “autohtonog bunjevačkog naroda”.To je politički konstrukt koji je nastao na krilima “antibirokratske revolucije”,odnosno Miloševića.Taj koncept većina Bunjevaca nikad neće prihvatiti jer svi Bunjevci vrlo dobro osjećaju da su Hrvati i da bez hrvatstva oni nestaju,a Bajić i Kujundžić Ostojićka su taj nestanak samo nastojali ubrzati.Hvala Bogu što je stvorena hrvatska država koja to može spriječiti.

 6. Bajić Mirko kaže:

  a ja djuka, isto mislim ko i za Croata ( a ko zna možda ste i isti lik), da si jedan jadnik koji svoje “mišljenje”, uz uvrede, upućuje skrivajući se iza pseudonima. Jadno i bedno…

 7. chapric kaže:

  Bajicu , ne boj se Kockastih KERA sto po shoru laju!!

 8. Bajić Mirko kaže:

  Bunjevac, ja necu ovde javno reci sta mislim o takvim jadnicima ko sto si ti i drustvo vec predstavljeno, ne bi bilo pristojno. Rado bi ti to rekao u lice, ali to na žalost nije moguce jer mišljenje “hrabro” iznosis pod pseudonimom. Sta bi radili ti i ti jadnici oko tebe, da nema sajtova na kojima mozete “hrabro” iznositi uvrede skriveni iza pseudonima. Inače to je odlika ozbiljne bolesti koja ako se ne leči može imati trajne posledice.. javi se na vreme psihijatru. To ti (vam) je moj dobronamerni savet.

 9. croat kaže:

  Bajicu, koliko si stranaka promenuo? Toliko o tvom karakteru. Obraza , pogledaj u recniku sta je to , posto ga ocigledno nemas.

 10. Bunjevac kaže:

  Bravo Mirko,bunjevačka diko !!!!
  Kako može neko ko izda samog sebe i pređe u nešto drugo da ne pljuje po onome što je nekada bio generacijama!
  Neki Srbi su prešli u Turke,i bili najgori prema svojima(što su do juče bili) isto tako i bagra Bunjevaca je prešla u Hrvate i oni isto moraju biti najgori prema svojima što su do juče bilo!
  Živili Bunjevci,živ nam ti bio Mirko!

 11. Bunjevac kaže:

  Ova diskusija je krenula u krivom smjeru.Naime,temeljna činjenica jest da je koncept “autohtonog bunjevačkog naroda” lažan i kao takav neodrživ,ali to ne smije biti povod za međusobna vrijeđanja i neprijateljstva.Jednostavno,treba stvari postaviti na svoje mjesto – Bunjevci su Hrvati i kao takvi trebaju ostvarivati svoja politička prava u državi Srbiji,a sve ostalo,jednostavno samo vrijeme neće tolerirati i neće ga izdržati.Tako da je Bajićevo “lajanje na Mjesec” besmisleno i ustvari nema nikakvog učinka niti budućnosti.A što se tiče “standardizacije “bunjevačkog jezika” – “džaba ste krečili”.

 12. Bajić Mirko kaže:

  Croat, nije tvoja obaveza da pratis ko je u kojoj stranci, ali ako to već imaš želju kad sam ja u pitanju predstavi se pa sa popijemo kafu i da ti objasnim što te zanima a neznaš… evo prvo da znaš, a možeš to i proveriti, nikada od kako su izbori nisam izabran na listi neke političke stranke i dobio mandat, uvek, a mnogo puta sam bio izabran, biran sam na neposrednim izborima na ime i prezime, sve do 2007. U periodu do 2000. ušestvovao sam u radu građanskih pokreta i predvodio proteste protiv režima Slobodana Miloševića, a od 1997 do 2000 predsedavao sam Savezom slobodnih gradova u Srbiji kao nestranačka ličnost i tada potpedednik Skupštine Subotice. 2000. izabran sam za Saveznog poslanika na listi DOSa kao nosilac liste u severnobaćkoj izbornoj jedinici i tada predstavljao Demokratsku stranu Drugim rečima Demokratsku stranku u Subotici stvorio sam ja na tim izborima na molbu Zorana Djindjića jer DS do tada u Subotici nije ni postojala. Kad sam ubrzo video koja bagra se sve prišljamčila DSu 14. novembra 2002. zahvalio sam se “demokratama” na saradnji i napustio savzni parlament. U pokrajinski parlament sam 2004 izabran opet na neposrednim izborima i na ime i prezime pobedio tada predsednika DSHV. 2007 formirao sam svoju stranku Savez bačkih Bunjevaca i punih 11 godina na izborima predvodim svoju stranku i više puta sam biran u gradsku skupštinu gde sam i sad osbornik. Raspitaj se kad su tvoja braca Croati izašli na izbore na svojoj listi. Toliko.. nemožeš ti to znati, jer kad su se dešavale ozbiljne stvari rekao bih da je tebi mama još prala pelene. zato ako te te stvari zanimaju predstavi se da popijemo kafu i da ti objasnim, a ne da skriven iza pseudonima vređaš. Nije ovo prvi put i nije samo na ovom sajtu, ali sam se evo javo prvi put imenom i prezimenom da ti ukažem da to što radiš je nepošteno, jadno, bedno i bolesno. Puno te pozdravljam Croat, i zelim ti sve najbolje. Mirko

 13. Bajić Mirko kaže:

  bunjevac, evo jos tebi jedan komentar i necu se vise baviti tako mudrim likovima jer imam pametnije i važnije obaveze. Idem na Skupštinu grada kao odbornik SBB izabran na svojoj listi, i predstavljaću Bunjevce jer su me Bunjevci i birali. Koga predstavljaju tvoja braća “bunjevački Hrvati” u Skupštini grada kad su madate dobili od Demokrta?? To da se Bunjevci imaju smatrati Hrvatima bez obzira na ličnu izjavu posledica je poznate Naredbe iz 1945, a ti ako si za ljudska prava i demokratskog opredeljenje morao bi stati u prve redove da se taj akt proglasi aktom nasilne asimilacije jer je to školski primer takvog akta donet od komunističke vlasti. Svako se danas izjašnjava onako kako se oseča i kako želi i svima koji su prihvatili da od unjevaca postanu Hrvati svaka čast i sve najbolje. Ostvarujte svoja prava kao pripadnici hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i ako vam treba pomoć kažite. Mene i sve nas koji se izjašnjavamo da smo to što jesmo – Bunjevci, ostavite na miru. Mi srećom, danas u Srbiji imamo jednako pravo kao i Hrvati i svi drugi, da ostvarujemo svoja prava kao pripadnici bunjevačke nacionlne manjine u Srbiji. Uzgred, uvrede na nacionalnoj osnovi su ozbiljno krivično delo danas, imaj (te) to na umu kad skriveni iza pseudonima pišete.

 14. kaja kaže:

  @croat
  Promenio bi i i ti stranke ali te nigde nece.. A znaš zašto? Zato što si ljudski šljam…. Kriješ se iza tamo neke države koja te ne ferma ni 2 posto. A znaš zašto? Zato što si ljudski šljam….I ti i ovaj što bi da bude Bunjevac, ali ne može. Skontali ste da se samo vas dvojica javljate stalno? Toliko o vama i vama sličnima. Da nije Mirka i Suzane naša zajednica bi bila na nivou na kojem je vaša….

 15. djuka kaže:

  Nemoj nas nazivati ovde jadnicima, bednicima i bolesnicima – mi smo svi tvoji biraci, tvoji poslodavci, tvoja (nezasluzena) plata ide iz nasih dzepova. Da nas nema ti bi umro od gladi. Ne zaboravi to. Zato, malo postovanja ne bi skodilo.

  I kako ti znas da su tebe Bunjevci izabrali na poslednjim izborima? Kako to iko moze znati ako su izbori zaista bili tajni, nije mi jasno? Kako znas ako nisi ti stajao pored kutije i ubacivao unapred ispisane listice?

  Nema stranke sa kojom nisi surovao: slobina socijalisticka bagra, svi madjari, DS, DSS, demohriscani, hrvati, radikali stari, radkali novi, grupe gradjana, js, nd, pups, spo. Kakva god odluka je trebala da se donese, uvek si im pomagao, svojim glasom trgovao i izvlacio sitnu korist za sebe. .ebe se tebi i za Bunjevce i za Bunjevacki narod, pokazao si to bezbroj puta do sada. To mozes da prodajes onima koji te ne znaju ili onima kojima je Bunjevac postalo zanimanje.

  Uostalom, kako si se tek 2010. nacionalno osvestio i postao Bunjevac? Zasto se devedesetih ili dvehiljaditih nisi borio za Bunjevce? Reci cu ti zasto – nije ti bilo isplativo. Isplativije je bilo biti clan SPSa, SPO ili DS-a. ili bilo cega drugog (dopisi po zelji).

  I kako to da si gore svoju biografiju poceo sa 2000.godinom? A sta je bilo pre toga? E pa Mirko, nemoj da se stidis svoje proslosti nego napisi lepo u kojim si partijama sve bio. savez komunista? SPS? SPO? Hajde lepo redom.

  Tebe je Djindjic zamolio, pffff… Tebi se bagra prisljamcila u DSu? Znas kako, stvarno je bila bagra ali hoce to: svaka ptica svom jatu leti. Ti si ih sve dovukao, verovatno i naucio svinjarijama, pa kad su te isperjasili onda si poceo da kmecis.

  Sta je novo sa hrvatskom domovnicom i putovnicom? To tvojim biracima ne smeta? Pa naravno da im ne smeta zato sto su i oni hrvatski drzavljani: kad im odgovara izjasnjavaju se kao Hrvati a kad ne, onda su Bunjevci.
  I znas sta – u redu je to. Neka svako bude ono sto hoce, kad hoce. Ali nemojte onda praviti nacionalnu stranku i politicku platformu po kojoj je biti Bunjevac glavna i jedina stavka programa.

 16. srbenda iz backe toplole kaže:

  Gosn Bajicu..glavu gore Život ima svoja pravila,a ovi sto vas mrze i javno kukavički vređaju mogu samo da Izmisljaju neka nova.Neka im ide na dušu! !!!Bunjevci su dobri ,vredni i čestiti ljudi…samo to ostanite i bog je uz vas!!Pozdrav iskreni i za one koji sebe smatraju bunjevcima/hrvatima jer nas je svevišnji stvorio onakvima kakvim smatramo da jesmo!!Iskreni pozdrav od vašeg Srbende!!

 17. xy kaže:

  @Bajic Mirko
  Ipak bi trebalo da napisete i malo istine. Naime, u vreme kada je Kasa Jozef bio predsednik Skupstine opstine Subotica,kao predstavnik madjarske nacionalnosti, uz njega su bili i dva potpredsednika – jedan srpske nacionalnosti i jedan hrvatske nacionalnosti. Srpsku nacionalnost je predstavljao Sujica Ilija, a hrvatsku ponosni Hrvat, Bajic Mirko. I to je cinjenica i tacka.

 18. Bunjevac kaže:

  Djuka
  Pa ti i jesi bednik,bolesnik,jadnik
  Mirko je sve lepo napisao,još se čovek i predstavio ovde javno,ajd da li ćeš i ti …

 19. marko kaže:

  I to je istina…. u vreme svog potpredsednikovanja gradom… Mirko je bio “to što i jeste”… Hrvat….

 20. marko kaže:

  Plus… smišljena izjava… baš kad se Vučić sastaje sa Žigmanovim…
  Politička smicalica..ubiranje jeftinih i bednih pojena… A mi se primamo na to….

 21. Bajic Mirko kaže:

  Moj djuka, imas li ti nekog rodjenijeg da se na njemu izivljavas na nacin kako o meni pises..? Kako bi ti reagovao da o tebi neko pise javno na takav nacin? Nemam drugi izraz nego da je to jadno I bedno.. Isto se odnosi I na tebe xy.. Rekao bida si I ti isto neki djuka…. A posto necete da se kulturno predstavite I da ko ljudi razgovaramo ako imate takvu potrebu, onda znaci da to radite sa namerom i da vam saopstim da postoji nacin da se sazna odakle to dolazi I ko pise.. Pa onda o tom potom… Puno pozdrava.

 22. djuka kaže:

  @Bunjevac
  Sad, da sam isti ko’ Mirko, ja bih te pozvao da me ne vredjas, da se lepo predstavis svojim imenom i da dodjes da porazgovaramo – a ako to ne uradis, onda bih te podsetio da ” ima nacina da saznam ko si, o tom potom, pa cemo da vidimo”…
  Ali imam dobre vesti za tebe – ja nisam poput Mirka! Slobodno vredjaj, slobodno se ne predstavljaj i imaj pravo na svoje anonimno misljenje!

  @Bajic Mirko
  Sta je izivljavanje? Prepisivanje tvoje biografije??
  Ako si stvarno postao preosetljiv na svoju biografiju, onda je to korak u dobrom pravcu.

  A to sto pretis sa, “postoji nacin”, “o tom, potom”, to najbolje govori o tebi. Ne razumem zasto pretis Mirko? Zato sto se nekome gade tvoja stranacka preletanja, zato sto se ne slaze sa tvojim politickim delovanjem i metodama? Zato sto neko misli da je “zastita Bunjevaca” potpuno irelevantno politicko pitanje? Smesno.
  I mani se tih gluposti sa “kulturno se predstavite pa dodjite da porazgovaramo”… Kako to da ti ne smeta to sto se tvoji istomisljenici ne predstavljaju svojim imenom? Ili kad ljudi, anonimno, zaokruzuju tvoje ili tudje ime na glasackom listicu?

  Ja se samo pitam: kad cete ti, Tome i slicni shvatiti da na lokalnom nivou ima milion vaznijih stvari za koje se trebate boriti. Zasto se ne borite za kvalitetnu vodu, za Y krak, za reciklazni centar, za smanjenje korupcije, za zavrsetak pozorista, za izmestanje saobracaja van centra grada, za koriscenje geotermalnih potencijala, za rekonstrukciju gradske kanalizacije, za Palicko jezero, za vodovod i kanalizaciju na Palicu, za gradski stadion, za resavanje problema fontane, za mali stadion, za zeljeznicku i autobusku stanicu, za bolji gradski i prigradski javni prevoz, za resavanje problema na grobljima, za resavanje razbojnistava na ulicama.

  Ne. Jedan udara u hrvatsku tamburu, drugi u bunjevacku, treci u madjarsku, cetvrti u srpsku. Kao da je to najvaznije na svetu.

 23. Bunjevac kaže:

  E baš u tim tamburama i jest problem.Naime,mađarska i srpska tambura su cile,a hrvatska je,od srbijanske državne politike rascipljena na dva dila pa ne može svirati punim kapacitetom.I dok to radi politika u Srbiji dotle orkestar neće moći svirati bez šumova.A “bunjevština” izdvojena iz i okrenuta protiv hrvatstva je ta koja stvara šumove.Kad to otklonimo onda ćemo moći razgovarati o investicijama,ekonomiji,ekologiji itd….

 24. Joso kaže:

  Mirko ajde ne lagi i ne sramoti se. Ja i ti se bas dobro poznamo i odgovorno tvrdim da si se ti pocetkom 2000. kunuo u svoje veliko hrvatsko poreklo. Reci kada zelis da se vidimo u cetiri oka pa da te podsetim na tvoje price i tvoju nacionalnu pripadnost frisko posli 5. oktobra. Ja cu te castiti slasticom koju godinama najvise volis da narucujes na racun gradjana Subotice u Bossu. Tvojo Joso P.

 25. u inat svima kaže:

  ..@djuka… Molim vas ne mesajte me/nas sa ‘tamburasima” JA ”udaram’ u ”dalapu”.. ha .. ha .. ha!!

 26. Bajić Mirko kaže:

  Djuka, ja se u svojoj biografiji nemam čega stdeti i ako te zaista zanima možes se u potpunosti upoznati a mojim životom i radom.. od rođenja pa do danas, treba samo da kazes ko si i zašto te to zanima. Ja sam javna ličnost i nemam razloga da bilo šta skrivam u biografiji. Ono što niko, pa ni ja, nemože i neće dozvoliti, to je da neka anonimna kretenčina iznosi javno svoje konstrukcije, vređajući imenom i prezimenom i to na nacionalnoj osnovi. Dakle, iz svega što si izneo i napisao jasno proizilazi da to radis sa namerom, i ja ću naravno koristiti svoje pravo koje uređuje Zakono javnom informisanju i medijima i sigurno ustanoviti koja to “hrabra” kretenčina piše sve to o meni navodeći moje puno ime i prezime. A onda – o tom po tom-… imaćeš priliku da dokazes da je sve to istina što ti, kako kažes znaš, i što je po tebi činjenica, i iznosiš javno o meni, jer ću pokrenuti krivičnu prijavu zbog iznošenja neistina, uznemiravanja i uvrede ličnosti na nacionalnoj osnovi. Pitaj urednika medija kod kojeg (odnosno kojih) šaljes anonimne komentare kako se to po zakonu radi, objasniće ti … Mislim da neću morati da pokrećem postupak za više lica, jer cenim da je u pitanju jedna ista osoba. Još jednom tebi (Croat, Djuka, xy,,) pruzam šansu da se javno predstavis, ako treba da nešto razjasnimo to uradimo kulturno uz kafu,,, ako to ne učiniš potvdićes moju sumnju da sve radiš namerno u cilju da me diskredituješ, omalovažiš i vređaš na nacionalnoj osnovi… Toliko… sam odluči..Čekam do sutra. Miko Bajić

 27. Bunjevac kaže:

  Nije mi jasno kako se to Mirko Bajić vređa “na nacionalnoj osnovi” kad se on odrekao vlastite nacije?Bunjevci nisu nacija nego grana hrvatskog naroda.Prema tome,odričući se vlastite nacije Mirko Bajić je ustvari na najgori način sam sebe uvridio na nacionalnoj osnovi,a mi ga samo na to upozoravamo.

 28. Dva u jedan kaže:

  @”Bunjevac” (navodni), objasni kako se to na popisu stanovništva 1910. godine u Subotici za Bunjevce izjasnilo oko 29.000 stanovnika ovog grada a za Hrvate samo 9 (DEVET) ljudi? Bunjevci su Hrvati isto koliko su i Marsovci. A ako pitaš šta su – ja bih ti rekao: BUNJEVCI.

 29. Znatizeljan kaže:

  Po kojim parametrima su Bunjevci nacija? Sta znaci etnonim Bunjevac, odakle dolazi i kako nastaje? Sta je Duzijanca, kako je nastala i odakle izvorno potice. Sta znaci rec Duzijanca, na kome je to jeziku? i gde su njeni lingvisticki koreni? Zasto Bunjevci nemaju nikakav atribut koji bi ih legtimasao kao naciju. Nemaju ime, obicaje, vlastitu kulturu, nemaju jezik, pa cak ni narodnu nosnju. O nekavoj vlastitoj istoriji ili cak maticnoj drzavi, nema ni reci.

 30. Bunjevac 100% kaže:

  Ovo je strasno sto se dogada. Bunjevci i Srbi mogu da se vredaju do zadnjh namera
  u drzavi Srbiji. Ovi sto su bili Bunjevci, a sad su Hrvati ne prestaju. Licno sam devedesetih lipio bunjevacke plakate za izbore, uvik uz Bunjevce. Pre bi crko no uzo hrvatski pasos. Tu su i Srbi izdajnici kada ga uzimaju, a ovi ih poklali. Novokomponovanom hrvatima uvek problem ptedstavljaju stari popisi di Hrvata gotovo i nema i sramna naredba iz1945. godine. Cekam tkz. Hrvati odgovor, no sumnjam da ga imate? Istina je jedna!!!

 31. djuka kaže:

  Optuzujes mene, Mirko, da sam te vredjao na nacionalnoj osnovi?
  Najobicnija laz.
  Neverovatno, nemam reci.

 32. Bunjevac kaže:

  Mirka Bajića se ne može “uvrediti na nacionalnoj osnovi” jer je on nacionalni apostata.

 33. Bunjevac kaže:

  Ovo je strašno šta se događa ovde,prodani Bunjevci(koji sebe ustvari smatraju rvatima) pljuju po Bunjevcima,koji samo hoće da budu Bunjevci.
  Lepo je neko napisao,samo pogledajte austrougarski popis i sve će biti jasno!
  Mirko,znaš da su Bunjevci uz Vas,a o ovima je lepo sve rekao Jovan Dučić kroz stihove o Hrvatima(gde se tako lepo pronalaze i Žigmanov i Slaven B.i Lukendić…
  )

 34. croat kaže:

  Nekad sam mislio da je Bajic jedna nemoralna i propala osoba, e sad ako je on stvarno pisao one postove gore onda mislim pored svega da bas i nije previse inteligentna osoba! Ako on nerazume da je jedokratna roba za podkusuravanje i nadigravanje u srpsko hrvatskim (losim) odnosima onda covek zaista da se zapita o njegovoj inteligenciji. Neko je ovde vec jednom napisao a ja cu samo da ponovim, jednog dana ako Srbiji bude trebao glas u EU ili se odnosi iz ko zna kakvih razloga poboljsaju Bajiceve gazde ce ga pustiti niz vodu. U svakom slucaju do tad slobodno nek uziva u mucenju vode i u judinim parama koje je eto “posteno” zaradio !
  P.S. Gore potpisani Bajic vec kada je toliki veliki bunjevac mogao bi da pise postove na bunjevackom jeziku i cirilici vec kada se deklarativno zato bori!

 35. Bunjevac kaže:

  Croat,čini mi se da imaš u svemu pravo glede ovog Bajića.Međutim,ako je čovjek završio studij fizike( kao i Davor Bernardić,šef SDP-a u Hrvatskoj),to bi pretpostavljalo nužno visoki prag inteligencije,što ni na jednom od ova dva slučaja u politici ne vidimo.Mislim da je to zbog toga što je inteligencija multifaktorijalni fenomen i sposobnost rasuđivanja u fizici ne znači istu i u društvenom životu.Osim toga,kod Bajića postoji i izrazito negativno obiteljsko ideološko naslijeđe što je sigurno kontaminiralo njegovu moralnu i duhovnu formaciju(otac i djed zadojeni boljševici,”titokomunjare” koji su seljacima na brutalan način utjerivali “obavezu”) nakon II svjetskog rata.Takva ideološka podloga izgleda ima kontinuitet u formiranju lažnog bunjevačkog identiteta,kao jedna destruktivna dosljednost.U svakom slučaju sve to smrdi izdaleka.

 36. Bajić Mirko kaže:

  Djuka,
  prošlo je vreme koje sam ti dao da se predstaviš i da popijemo kafu u normalnom razgovoru. S obzirom da sam odlučio da više ne dozvolim raznim likovima da me sa skrivenim identitetom na prost, vulgaran i krajnje bezobrazan način javno vređaju, omalovažavaju i iznose razne svoje konstrukcije iz mog života i rada, potražiću te putem zakonom uređenog postupka, a onda kako rekosmo – o tom potom. Da ovo pišem zaista ja Mirko Bajić, a ne neko sa mojim imenom dokazaću ti objavom moje privatne mejl adrese sa koje šaljem poruke (možeš proveriti kod onog ko vodi ovaj sajt). na kraju teksta – možeš i tu da mi se javiš!
  Ja u svojoj školi “Gaudeamus”, kao profesor fizike po struci, podučavam, besplatno naravno, mlade kako da se zaštite od zloupotreba u internet komunikaciji. Ti, i razni tipovi poput “Croata, xy, Bunjevca, i raznih Culeta, muleta i sličnih, primer ste mi kako se zloupotrebljava internet komunikacija na društvenim mrežama i otvorenim sajtovima i nanosi neprijatnost drugim ljudima sa skrivenim ili lažnim identitetom. Od ovog što ti (vi) radiš do pedofilije na internetu mali je korak.
  Ti i slični tebi na najvulgarniji način zloupotrebljavate mogućnosti neposredne internet komunikacije, i sa skrivenim ili laznim identitetom, nanosite, vrlo često ozbiljne, neprijatnosti drugim licima i to navodeći ime i prezime, a takve etvari se zakonom sankcionišu. Uvek se nađe način da se nađe onaj ko se trazi… a ja ovog puta neću odustati. Ukazujem i onima koji takve likove poštaju da im diskredituju sajtove, a zovu se urednici, da time što ih skrivaju i sami učestvuju u tome. Živi i zdravi bili,,, Mirko Bajić – mbajicc@gmail.com

 37. Megille kaže:

  @ djuka : Dotaknu si interesantnu temu u vezi sa Žigmanovom, Naime taj lik nije ni po čemu ugrožen ,samo treba objaviti sa koliko funkcija prima plate i razna davanja. On je etnobisnismen u službi srpskih vlasti . Setite se nedavnog događaja kada je bivši predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravio u Subotici ,pri čemu veliki prijem u njegovu čast odigralo se na velikom -bogatom salašu gosp. Tomislava Žigmanova. Interesantno da u to vreme niko od ‘ Žigmanovih ‘ nije bio ugrožen. A u sportskoj hali u Subotici nije bilo dovoljno mesta za Hrvate pa su stajali do pola radijalca. Dobro kaže meni komšija Mile šofer ‘ sa politikom sva se može postići ‘…

 38. ll kaže:

  Ko u ovu priču trpa Žigmanova?Ovde je reč o Bajiću i sasvim drugim stvarima koje nemaju veze s Žigmanovim.

 39. JaPaja kaže:

  Kolko sam shvatio iz komentara hrvatske bunjevce i hrvate boli priznavanje autohtonosti bunjevačke nacionalne manjine pa o pretnji smrcu i ne govore. Ako ce vas to manje boleti a vi udarite po Mirku Bajicu. Verujem da ga zabole levo uvo za vase stavove i misljenje.

 40. da se razumimo... kaže:

  Uvik od kad je svita i vika Bunjevci su bili Hrvati-BUNJEVAČKI HRVATI. “Bunjevci028” produkt pokojnog Miloševića poseban su divan za sebe, niko njim ne brani da se izjašnjavaje ku Bunjevci a ne ku Bunjevački Hrvati, al nek gospodar koji je dao izjavu ne izmišlja divan kojim nikad nismo divanili. On napada na kolegu mu političara Žigmanova (političari isti košar) da se izjasne povodom pritnje smrću tim čoviku što je poslanik. verovatno ovaj budan klapi pa misli da je žigmanov taj koji priti smrću čoviku. Gospodaru Bajiću ??? reagovali ste Vi kad je prićeno smrću Žigmanovu i Čanku? I sad ste SAMO bunjevac sačuvaj Bože da ste RVAT . pa nemoš tako, posebno ne u Vašim slučaju jel zna se da ste ku dite učeni drugčje i da ste bili RVAT cilog vika posebno u vrime obaveze kad su se čistili tavani upravo našem svitu. Vidim da niste u dobro sa precednikom Vučićom jel vas ne zareziva ni dva posto, a i neće jel ga monarhizam koji držite u pripravi ne zanima. I velite da triba da se utvrdi ko je taj koji priti smrću tim poslaniku, i triba da se utvrdi. Al nemojte profesore Bajiću mislit da je sad ono kadgodašnje vrime UDBE. To je prošlo vrime, a i Vi ku jeptin političar nemojte smućivat svit tute po sajtovima jel nismo Vas žerljni, platite Vi lipo digod reklamu pa se klamajte ku cipiripi po ekranu. I kad ste već Bunjevac. ZAŠTO NE PIŠETE BUNJEVAČKIM DIVANOM????

 41. Bunjevac kaže:

  Nije tu riječ o tome šta koga boli ili ne boli nego što jednostavno vidimo da nam se natura lažna bunjevština,odnosno,država bi na svaki način htjela da mi budemo ono što nismo.Ta činjenica se jednostavno ne može sakriti,ona je očigledna.

 42. da se razumimo... kaže:

  A druga falinga je što je jedan deo Hrvata Bunjevaca ti devedeseti oma požurijo da budne što veći hrvat i da oma divani što bolje ni manje ni više neg purgerski. Tu je velika greška opravljena, tribalo se ostat na našoj Ikavici i divaniti kako smo uvik i divanili a ovako se svaka šuša laća izmišljanja kojkaki riči što nikad nismo divanili ji.

 43. Bunjevac kaže:

  “da se razumimo” taj jezični smjer kojega predlažeš je slijepa ulica i to vrlo kratka.To će se pokazati i s ovim uzaludnim pokušajem “standardizacije” bunjevačkog jezika kojega guraju ovi lažni Bunjevci.problem je puno dublji,Bunjevci u Bačkoj su predugo ostali po strani razvoja hrvatskog jezika kao i izgradnje hrvatskog političkog identiteta.Ostali su zabetonirani kao neko kriptohrvatstvo iz 17.stoljeća i to zato jer su im to uvijek drugi branili(od Austrougarske do danas).Stvaranjem hrvatske države ta činjenica je izbila na vidjelo;bez toga bi to ostalo sakriveno.I što sad,tko uhvati tempo i preskoči ono što nam je generacijama bilo branjeno,opstat će,ostali će se preliti u srpsku naciju.Trećega nema.

 44. Cuba it so kaže:

  U celoj ovoj prici poenta lezi u dokazivanju da Bunjevci nisu Hrvati. Nije vazno ko su Bunjevci, sta su, odakle su, i kuda idu. Najvaznije je dokazati da nisu Hrvati. E sada je problem, ako nisu Hrvati sta su onda? Naravno nesto moraju biti, pa hajde onda da ih proglasimo samostojnom, autohtonom nacijom. To sto ne postoje nikakvi elementi na osnovu kojih bi Bunjevci mogli biti bar nesto slicno nekakvoj naciji ne uzbudjuje mnogo aktuelne politikante i oni uporno vrte jednu te istu “plocu”. Nacija pa nacija, ni manje ni vise. Tragicno je da glupi ljudi sebe uzimaju za merilo svega i smatraju da su i ostali ljudi najverovatnije na njihovom obrazovnom nivou.

 45. Dva u jedan kaže:

  @Cuba it so – A ti si baš siguran, baš si “stručno” utvrdio da ne postoje nikakvi elementi da Bunjevci mogu da budu autohtona nacija, ili si to čuo, tako su ti kazali pa je onda to “istina” jer pasuje tvom uverenju? A zašto su ih Mađari posle doseljavanja nazivali “katolikuš Racok”? Zar skoro 29.000 Bunjevaca sa popisa u Subotici 1910. nije znalo da su Hrvati pa su se izjasnili da govore bunjevački? Sada ti i takvi tvrdite da taj jezik ne postoji i da su Bunjevci “naravno Hrvati”! Ako se već pozivaš na obrazovni nivo, mogao bi da poradiš na istom kod sebe i da proučiš neke veoma bitne istorijske podatke a ne da kao papagaj ponavljaš “bunjevački Hrvati” i “hrvatski Bunjevci”. Ako već neko pominje ovde “Miloševićevu diktaturu” i kako je stvarao Bunjevce (koji, je li, do tada nisu postojali!), ispričaću ti iz tog vremena, pred to izjašnjavanje, kako je moja bivša tašta došla jednom iz crkve pcujući gosn popu. Pa zašto? “Zamisli šta je kazo? Kazo je kako neki govore da ja nagovaram Bunjevce da se izjasne kao Hrvati! Nije to istina – samo se vi SLOBODNO izjasnite kao Hrvati! Da mu onu mater njegovu!”

 46. Cuba it so kaže:

  @ Dva u jedan
  Ti si vrlo polemican u tvojem nastupu, nazalost sve se svodi na kojekakvo rekla kazala. Nikakva tvrdnja se ne moze argumentovati pitanjima. Zasto Madjari ovo, zasto popis ono, kako pop u crkvi ovako , Kako komunisticke vlasti onako… Nacija ima svoju definiciju i tu definiciju zagovornici Bunjevacke “nacije” ocito ne poznaju niti je na bilo koji nacin ispunjavaju. Vec sam “nacionalni praznik” – Duzijanca govori o neozbiljnosti i neobrazovanosti aktera “Bunjevacke nacije”. Mene bi zanimalo da li Suboticki polit-klovnovi mogu da iznesu bar jedan jedini element koji Bunjevce cini nekakvom nacijom.

 47. Jugoslav kaže:

  Čekam dan kada će nacionalnost biti privatna stvar pojedinca. Pogotovo tamo gde govorimo jednim jezikom. Bunjevci i Bunjevci-Hrvati su jedan narod a nek se privatno izjašnjava ko kako hoće. Ja sam Jugosloven. Iako ta zemlja više ne postoji ona egzistira kao jedan kulturni prostor gde se ljudi razumeju. Mi za sada nemamo političke predstavnike samo zato što se politikom bave ovakvi manipulatori kao Bajić i društvo. Ima li neki čestiti čovek u ovom gradu, da je pošten, hrabar i pametan da stane na čelo političke ideje da smo svi prvo ljudi i Subotičani ?

 48. ee kaže:

  Politika Mirka Bajića i njemu sličnih je “autohtono lupanje grudvi” s Bunjevcima.Cirkus.

 49. croat kaže:

  Bunjevac, sumnjam da bi i ja pametnije rekao nego sto si ti napisao. Ako nastavimo stvari da gledamo sa pragmaticne strane, srpska drzava , posebno na celu sa desnicarskom i nacionalistickom vladom kao sto je danas na vlasti nema ama bas nijedan interes u ocuvanju nacionalnih manjina. Pogotovo ne katolicke a jos manje one koje imaju ikakvu vezu sa Hrvatskom. Hrvatska ima neki interes da ocuva deo svog naroda van matice i od nje se uslovno moze ocekivati neka koliko tolika iskrena pomoc. A Bunjevci izumiru, brojke to nepobitno pokazuju i bilo kakva podrska je dobro dosla. E sad to sto na taj mali broj ljudi nasao jedan Bajic i njemu slicni, radi svojih privatnih interesa pravi i podelu medju tim malim brojem je zaista pogubno. Valjda zna i on to pa se od sramote tu na ovom sajtu nesto duri i prepire sa ljudima. (a da budem iskren nista pametno nije napisao sam je opet nesto muljao pa tu tesko da mu vise sta covek i moze odgovoriti)
  Ali tema je bila ustvari pretnje njemu i njegovima, ja sad citam postove iznad i osim sto su ljudi izneli neke dokumentovane cinjenice o njegovom politickom radu ja zaista nenalazim neke pretnje, pogotovo ne smrcu. To je valjda njegova erotska fantazija. U svakom slucaju ako ih je i slucajno bilo to je za osudu i tu organi vlasti trebaju da reaguju.
  Za kraj, ja zaista mislim da ili kablovski provajder ili bajicevci treba da promenu naziv posto se uvek upecam na naslov , nadajuci se da ce biti neki novi kanali na kablovskoj:)

 50. ee kaže:

  Stvarno moraš biti totalni debil da poviruješ ovim “autohtonim” budalašima što se sprdaju s Bunjevcima i to rade na daljinski upravljač koji se što dalje sve češće kvari.

 51. Mirko Bajić kaže:

  Citat dokumenta GNOV broj 1040/1945 od 14, maja 1945, iz Istorijskog arhiva:
  “Događa se, da se mnogi Hrvati uvode kao Bunjevci i Šokci u rublike, gde se označava narodnost, a ne kao Hrvati, kao na primer u legitimacije, razne evidencije i spiskove i to biva često ponjihovom izričitom zahtevu ili po volji i nahođenju dotičnog činovnika.
  Kako bunjevačke i šokačke narodnosti ne postoje to vam se naređuje da sve Bunjevce i Šokce imadete tretirati isključivo kao Hrvate bez obzira na njihovu izjavu.
  U raznim okruzima i mestima, gde su oni do sada uvedeni kao Šokci i Bunjevci, ima se ispraviti i označiti kao Hrvati, naročito u legitimacijama, biračkim spiskovima, putnim objavama i raznim drugin spiskovinma po narodnosti. U buduće se imaju unositi isključivo kao Hrvati, Sve do sada izdate legitimacije i isprave, gde su ozbnačeni kao Bunjevci i Šokci imaju se uništiti i nove izdati, izdavanje novih legitimacija nesme se ponovo naplaćivati od stranaka.
  Stavlja vam se u dužnost da o ovome odmah izvestite sve gradske i sredske odbore a preko ovih mesne, da to što pre bezuvetno sprovedu, a vi da se starate , da se ovo svakako izvrši i da o učinjenom izvestite,”
  Smrt fašizmu – Sloboda narodu!
  sprovedeno bez pogovora u roku od dve nedelje…!!! Bunjevci bez obzira na ličnu izjavu prevedeni silom u Hrvate,,, i to besplatno.. Bravo!! (zamislite još da su naplaćivali)

  dokument pronađen u Istorijskom arhivu: signatura 8808/945 I 14157/945 del broj 5869… ko ne veruje nek potrazi da vidi..

  Eto toliko… dok je postojala Jugoslavija u kojoj je taj dekret donet i sprovođen,,, ja , a i mnogi drugi, izjašnjavali smo se kao Jugosloveni – u smislu pripadnosti južnoslovenskim narodima. Danas, kad je Jugoslavija prošla kako je prošla, srećom imamo pravo da se u Srbiji izjasnimo da smo ono što jesmo: Bunjevci, a ne da nas neko smatra – bez obzirom na ličnu izjavu,
  Pa zamislite da se, nedaj bože, dogodi da danas neko donese državnu naredbu, da se Vi, koji se izjašnjavate da ste Hrvati, imate smatrati Srbima na primer, bez obzira na ličnu izjavu… ja bi to osudio,,, a Vi?

 52. Bunjevac kaže:

  Ovi “bajićevci” su po naputku srpskih akademika izvadili ove dokumete koje KRIVO tumače i podsjećaju me na Jehovine svjedoke koji stalno mašu nekim citatima iz Biblije čije značenje je sasvim deseto te pokušavaju među neupućenima pridobiti sljedbenike.
  Dakle,tumačenje koje ovaj navodi za ove dokumente je sasvim pogrešno i ima isključivo za svrhu manipulaciju.

 53. croat kaže:

  Ja sam siguran da ce Bajic naci i neki dokument gde se naredjuje uvodjenje srpskog jezika umesto bunjevackog u Suboticke skole , pored vecinskog bunjevackog stanovnistva, i da ce Narodna skupstina ponistiti taj ukaz i vratiti kao obavezan Bunjevacki za svu decu u skolu. Inace dokument sasvim ok, nedozvoljava upisivanje nepostojecih nacija. Samo je kod Milosevica moglo biti, nisi Hrvat nego si Bunjevac il Sokac, nisi Rom ili Ciganin nego si Egipcanin ili Askalija, nisi Rumun nego si Vlas itd itd. Eh da samo ako si Srbin onda nisi Pirocanac ili Sumadinac ili Krajisnik onda si gle cuda ipak samo Srbin.

 54. ffilozoff kaže:

  $Mirko Bajicu,iskreno, da li ste imali hrvatski pasos?? OVO pitam,kao gradjanin SUBOTICE,apolitican i mrzitelj stranackog sistema…..

 55. Jehovah's witness kaže:

  Ko zna,moždar je ovaj Bajić stvarno Jehovin svidok.Samo što ne maše onim njevim novinama,nego ovim dekretima.Triba provjeriti.

 56. Bajić Mirko kaže:

  odgovor ffiloyoff-u
  iskreno i istinito izjavljujem: Niti imam niti sam ikada imao hrvatski pasoš… ako meni ne verujete evo bicu toliko slobodan da vam javno saopštim moj matični broj pa ko god želi nek proveri u hrvatskom konzulatu..1306950820085… JEL DOVOLJNO ISKRENO I POŠTENO??
  a bilo bi kulturno i pošteno da se svi vi koji ovde pisete izmišljotine o meni otvoreno me vređate… javno izvinite. i da konačno čujem vaše cenjeno ime i prezime.. bolje tako nego da vas nadjem .. a naci cu vas… ima za to tehnike i metode… kompjuter ostavlja trag zauvek…
  I još jedna činjenica onima koji tvrde da sam bio potpredednik Skupštine grada kao Hrvat… 3. januara 1997. kad je biran potpredsednik javno na govornici sam izjavio da me Skupština može birati samo kao Jugoslovena, u ime svih građana Subotice… (onima koji neznaju.. tada jos nije postojao pojam nacionalne manjine u tada SRJ)… protivkandidat mi je bio Hrvat iz rukava Bele Tonkovića.. izgubio je 56 prema 6 … mislim da se dobro sećam… uostalom to je tako lako proveriti… treba samo pogledati zapisnik Skupštine i preslušati snimak… ti podatci se čuvaju trajno i postoje…
  I jos onima koji zlonamerno lupetaju… kao Bunjevac izjanio sam se prvi put onda kada je i uvođen pojam nacionalne manjine posle raspada SFRJ… kao poslanik u Skupštini SRJ 2001. kao prpadnik manjine – Bunjevac umesto bošnjaka Esada Džudževića (sada Džudžo).. imenovan sam u komisiju koja je radila “Povelju”, dokument koji je upravo definisao pojam manjine i novu državu .. tada Srbija Crna Gora… to su sve činjenice.. i vrlo lako dostupne onima koje bi to zanimalo… Posledica toga je da sam u izborima za prve nacionalne savete birane putem elektora, bio elektor za Bunjevački nacionalni savet po funkciji (poslanik),… da sam se izjašnjavao kao Hrvat bio bi elektor za hrvatsko nacionalno vijeće.. takođe po funkciji kao poslanik… toliko…
  I jos da kazem da sam potpuno siguran, da oni koji pišu izmišljotine o meni i uporno me vređaju … sve ovo jako dobro znaju.. verovatno neću biti jako iznenađen kad saznam imena ( ili mozda samo ime) jadnika koji pod skrivenim imenom imaju potrebu da me vređaju i konstruišu izmišljotine, jer naslućujem… živi bili..

 57. ffilozoff kaže:

  $$$ Mirko,hvala na odgovoru,ALI cemu pretnje da ce te pronaci neistomisljenike??? Pa logicno da se ZNA ko sve pise komentare!!! Ne treba se potpisati prezimenom,jer sluzbe prate sve,pogotovo komentare protiv vlasti,a VI ste na vlasti u SU cetvrt veka kroz razne partije i MI lose zivimo zbog VAs!!! Bolje da ste gledali fudbal nego kucali komentare i pretili,nije dobro!!! ALI OPET kazem sluzbe prate sve SUBOTICKE sajtove,i zna se sve,ko i sta pise!!! MOLIM VAS nemojte pretiti,da cete VI nekoga pronaci,jer to nije bas najbolja poruka…Psiholoski ste popustili i pali na obicnom pitanju,i branite se napadom,sto je odraz plitkog coveka,ALI hvala na odgovoru za u… passport!!! Vama se javno izvinjavam,jer ste to trzili???hehehe

 58. ffilozoff kaže:

  P.S. stvarno sad kad citam Vas komentar,pa Vi otvoreno pretite,nekom ko Vam postavlja obicno,pitanje,za tamo neki pasos u gradu SUBOTICI??? Pa ima SUBOTICANA sa po 3-4 razna pasosa….Vi da niste isli po gradu kupiti glasace po kisi…ne bi ni bili odbornik!!!

 59. ffilozoff kaže:

  P.S a i bilo koji sajt, da,da, licne podatke ljudi koje pisu komentare,takode ce snositi OGRONME posledice!!! Mirko Bajic ozbiljno preti,jer VLAST moze sve???

 60. Jugoslav kaže:

  Kad neko sa pozicije vlasti i moći preti, to treba shvatiti ozbiljno. Ova vlast je već pokazala da ima načina da ostvari pretnje ovako ili onako. Mislim da će biti sve gore.

 61. Bajić Mirko kaže:

  mišljenje moze iznositi svako, a ko iznosi mišljenje skriven iza pseudonima ili je budala ili je bolestan… što bi se neko skrivao da iznese svojstav… nikome ja nisam pretio ako si pratio prepisku ,… zamolio sam sve koji su me vređali da se jave čak sam ostavio i adresu a mogu vam javno dati i broj ako zelite… da ko ljudi razgovaramo oči u oči… a ako ne da ću koristiti svoje pravo da u skladu sa zakonom dođem do podatka ko pise i da ga kao što i priliči tužim za uvredu…
  a kao sto vidis na obicno pitanje iako ga postavlja neko sa skrivenim imenom.. odgovorio sam… tebi je bar lako da proveriš u konzulatu jesam li rekao istinu.. tamo si svaki dan zar ne?… a ti i tebi slični ako se osećate i izjašnjavate kao Hrvati, svaka čast i ja to poštujem , što sam nebrojeno puta javno izneo… ali da svaka budala daje za pravo sebi da vređa sve nas koji jesmo i bićemo Bunjevci, nece moci gospodo… (da ti prosledim šta je sve pod nadimkom ffilozoff objavljeno o meni imenom i prezimenom ovde i naročito na subotica.com… )?

 62. ffilozoff kaže:

  EEEE Mirko nije ffilozoff ,nadimak,vec pseudonim…a mene sluzbe kontaktiraju,tako da cete biti obavesteni…a pretnje,, ,jer sam Vas pitao dali imate U,passport NE shvatam??? Covece Vi predstavljate ,kao odbornik,jedan deo SUBOTICANA,a pretite da ce te razkrinkati sve SUBOTICKE sajtove,i prebiti i pohapsiti NEistomisljenike???Ja Vam mogu dati ime i prezime,ALI Vi kao veeeliki politicar,ne bi shvatili to,jer NE mozete SHVATITi da veeeliki padaju od maaalih,a ne od onih s kim sede u klupu gradske kuce,pola veka…DAJ NE DAVI VISE!!!! Ustvari,mozda sam JA ozna,nikad se ne zna!!!

 63. Bajić Mirko kaže:

  nezna se al se dozna… ozna sve dozna.. zar ne… hahahahaha..
  odjednom si nesto postao jako nervozan… prvo tebi je upucen samo odgovor… nikakve pretnje…. tebe nemoram ni traziti…odavno znam ko si… sretnemo se cesto i ja kulturno kazem dobar dan… toliko tek da znas… e sad mozda si ti i pod svim ostalim pseudonimima… pa se osećas prozvanim.. to zaista neznam.. i nisam pogresio … kod tebe je to nadimak, bolje reci neka vrsta obelezja.. istima ne sa dva f….. a sto se tice NEistomisljenika… ja sam ostavio mejl za sve koji zele da samnom kulturno i ljudski razmene stavove, da se vidimo i popijemo kafu uz normalan razgovor… to pise gore ako procitas sve pre nego i se ti uključio… a evo ostavljam i broj telefona pa ko god zeli da razmeni samnom mišljenje dobro došao… možda ubedi on mene ili ja njega u ispravnost stavova… trebalo bi da je to normalno zar ne?… …
  a to sto sam odlučio da se javno uključim u svu ovu polemiku je zato što više neću da dozvolim da me razne mentalno frustrirane kretenčine vređaju navodeći moje ime i prezima a sa skrivenim identitetom…
  dakle, filozofe, i svi ostali Croati, Djuke, islični… evo i moj telefon rado bi da sednemo oči u oči i razmenimo mišljenja kulturno… a da me zbog nekih vaših frustracija javno vređate bez posledica … više neće moći…Mirko Bajić 063/565710

 64. ffilozoff kaže:

  $ Mirko Vi se svadjate sami sa sobom….

 65. ee kaže:

  Potražite na YOU TUBE-u “incident u gradskoj skupštini u Subotici” pa će vam biti jasno ko je Mirko Bajić.Taj film stoji kao trajni spomen na istoriju beščašća ovoga čoveka.Ali,on ima obraz deblji nego đon,inače se više nikad nebi pojavio u nikakvim medijima.

 66. Mirko Bajić kaže:

  ffilozoff… kakva svađa?.. prosto pozvao sam na normalnu komunikaciju sve koje toliko zanima zivot i delo Mirka Bajića i javno ovde objavio sve podatke i MB i mail i tel,..
  Ono što sam odlučio je da više ne ćutim i ne dozvolim više raznim bolesnim likovima da me sa skrivenim identitetom vređaju na sajtovima i društvenim mrežama, bez reakcije…. još jednom,, da budem potpuno jasan.. onaj koji iznosi svoje “mišljenje” sa skrivenim identitetom .. pod pseudonimom ili lažnim imenom, i pri tom karakteriše i vređa druge ljude navodeći njihovo puno ime i prezime.. JE BOLESNI KRETEN … i vrlo je korisno da svi koji prate takve javne istupe znaju o kome se radi… eto

 67. Mirko Bajić kaže:

  a poruka i onima koji pregledaju i puštaju komentare, odnosno po zakonu o janom informisanju i medijima… odgovornom uredniku…
  da sam ja odgovorni urednik vaseg medija nisam siguran da bi pustao komentare takvih idiota sa skrivenim identitetom…. mislim da vam to ne donosui popularnost nego vas karakterise kao neozbiljan medij.. zahtevajte da svako ko pise komentar identifikuje imenom i prezimenom… kao ja na primer.. to je uostalom i u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, a vi ste registrovan medij..
  e sad.. ako vam ti komentari stižu sa računara iz nekih važnih kancelarija u gradu, a odakle stižu vi to znate,, mozda vas onda i razumem… samo neznam dal ste čuli da DS I LSV više i ne postoje u gradu i da su se svi ozbiljni odatle prikrpili SNS-u… ??

 68. ffilozoff kaže:

  Ovaj sad i sajtu preti? Pa na vlasti je non-stop….ima pravo da preti….A mozda ovo nije narodni odbornik,nego neko pise umesto njega,jer ON radi za dobrobit GRADJANA SUBOTICE,ne bi ON imao vremana dopisivati se sa Nama malim ljudima,kako kaze kretenima….Mi ga hranimo,a ON Nas pljuje…hehe,he..

 69. doktorica groktalica kaže:

  Pogledajte ocene komentara Mirka Bajića i ostalih(odnos palac gore/dole) pa će vam sve biti jasno.Neverovatno je da se nakon toga ovaj Bajić još uopšte za bilo što javlja.

 70. jos jednom i kraj kaže:

  ffilozoff-e, ajde nahrani ti malo svoh tatu, ja umem i sam da se snađem.
  a ova sto se predstavlja sa *doktorica groktalica* trebalo je da napise da je svi razumiju da je – krmača…

 71. ee kaže:

  Slažem se.Nema u tome ništa sporno da je doktorica groktalica – krmača.

 72. SPSNS... kaže:

  Dobro je poznato da za Mirka po nalogu srpskih stranaka glasaju Srbi a ne Bunjevci. To važi i za Bunjevački nacionalni savit. On bi mogo napunit par kombika njegovi glasača, a ostalo su sve Srbi, počev od potpisa podrške za listu, preko glasača, pa do naredbodavaca

 73. Subot'čan kaže:

  Ta teorija nema nekog rezona. Srbi glasaju za Bajića a ko onda glasa za SNS? Bunjevci? Može SNS da mu da neku tehničku podršku ali ne mogu ga izglasati za skupštinu i za nacionalno veće. Pre bih rekao da je čovek shvatio kako je svaki publicitet dobar pa kad dođu izbori jadni glasači prepoznaju njegovo ime na listi i nikog drugog. Da ne pominjem ove što neće da glasaju pa posle se žale ko nam je na vlasti. Sve je to objasnio stari Bartul: “Narod je zaostanut !”

 74. nebudalite kaže:

  SPSNS,da u pravu si.Mene upravo zanimaju Bajićevi naredbodavci i kako izgleda komunikacija između njih i njega.Oni su ključ problema.A da je narod “zaostanut” to je istina,ali takvim su ga na žalost napravili oni koji su nad njim vladali ovim prostorima stoljećima.

OSTAVITE KOMENTAR