Sekretar parohije SPC u Subotici napadnut nožem u svojoj kancelariji

 

Danas se u Subotici tokom prepodneva dogodio pokušaj ubistva službenika Pravoslavne crkve Svetog Vaznesenja gospodnjeg, Petra K. (74), potvrđeno je za Kurir iz Višeg javnog tužilaštva Subotice.

– Došlo je do napada službenika Pravoslavne crkve, P.K. oštrim predmetom i nanošenja telesnih povreda, a nakon nemilog događaja uhapšen je M.K. iz Subotice, sin oštećenog, On je osumnjičen za pokušaj ubistva, potvrdio je za Kurir zamenik Višeg javnog tužioca Branislav Rankov.

Prema rečima očevidaca, M.K. je mirno ušao u kancelariju, a krio je oštar predmet, prema prvim informacijama sumnja se da je oružje bio nož, kojim je napao svog oca. Odmah je pozvana služba Hitne pomoći, koja je zbrinula Petra i prevezla ga u subotičku bolnicu.

Povređeni muškarac Petar K.je sa težim povredama prebačen u bolnicu, a za sada je, kako je potvrđeno za Kurir u stabilnom stanju. On je i operisan.

Nezvanično saznajemo da je M. K. od ranije bio problematičan a i da je imao određenih psihičkih smetnji. Kako tvrde poznanici i prijatelji, napadač oca je još kao mladić, takođe napao i svoju majku, koja nije želele navodno ni da ga prijavi, zbog njegove bolesti.

– Priča se da je majka takođe pretrpela napad svog deteta, dok je bio mlađi, pre više od desetak godina, ali ona nije želela da pokrene nikakav postupak zbog njegovih navodno psihičkih smetnji, kaže jedan poznanik.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici

Žena kao svedok

Kurir nezvanično saznaje, da je u momentu napada M.K.na oca, u Petrovu kancelariju ušla jedna žena, koja je bila svedok dela događaja.

– Otac Petar K. je pokušao da odgurne sina, ali ga je on pri tim pokušajima nekoliko puta uspeo da povredi hladnim oružjem i naneo mu rane, saznaje Kurir.

 

N.H./KurirKOMENTARI

  1. Mare kaže:

    Isprani mozgovi…

  2. Navali narode velika senzacija! kaže:

    Odvratan naslov za jednu porodicnu tragediju.

OSTAVITE KOMENTAR